Сценарій поетичного альбому "Поезія- це завжди неповторність..."

Про матеріал
Сценарій позакласного заходу з зарубіжної літератури: поетичний альбом "Поезія-це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі..."
Перегляд файлу

      «Поезія-це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі»

Форма:поетичний альбом

Мета:об'єднати прихильників поетичного слова  в єдине коло, зацікавити літературою, формувати комунікативну та полікультурну компетентності, загальнокультурні та національні духовні цінності; розвивати навички художнього читання,вміння виражати особисте ставлення до декламованого тексту; виховувати естетичні смаки, любов до поезії.

Обладнання: портрети поетів, книжкова виставка, аудіозаписи музичного супроводу, вислови про поезію.

Хід засідання.

1.Вступне слово вчителя:

Знімаєм з клавіш ми вуаль…

(звучить музика)

Запалюєм свічки, щоб розпочати наш традиційний вечір поезії. Поезія покликана хвилювати , дарувати насолоду, плекати високі почуття, збагачувати духовність. Тож бажаю всім поринути в чарівний світ поезії та насолодитися її неповторністю.

 

Існує книг багато на землі,

Вони цікаві, мудрі та повчальні.

І кожен з нас, дорослий чи малий,

Поезію читає - дуже вона гарна.

 

Ми перегортаємо першу сторінку нашого альбому «З журбою радість обнялась…»

Вірші на цій сторінці присвячені красі людських відносин, чарівності і неперевершеності  природи, гармонії і єдності людини в багатстві її душі.

(О.Олесь «Чари ночі»)

Друга сторінка альбому «Буття людини»

Вчитель: Філософський зміст віршів цієї сторінки приваблює тим, що в них розкриваються найголовніші цінності людського життя-любов до світу, утвердження прав людини, чесність, гідність, доброта, справедливість, вірність.

(В.Симоненко «Ти знаєш, що ти - людина?»)

Третя сторінка «Чарівністю вкутана жінка»

Вчитель:На поетичному Олімпі України, серед інших славетних імен, уже багато років і, навіть, десятиліть живе «нерозгадане чудо», «неймовірний птах», «казка казок», «голос народу», «пілігрим вічності», «і мудра і дитя», «та, котра нічим не осквернила душу» - чарівна жінка, Ліна Костенко. Про жінку, загадкову і непередбачувану,  особливу і незамінну наступна поезія.

(Л.Костенко «А жінка буває на осінь так схожа…»)

 

Четверта сторінка «Лебеді материнства»

Вчитель:Самі прекрасні, ніжні та дивовижні, щирі та вічні вірші про найріднішу людину – маму. Рідна і прекрасна, оспівана поетами. Уособлення святості, ніжності і любові. У житті кожного з нас мама займає особливе місце. До мами ми приходимо зі своїми радостями і печалями. Її мудра порада нам потрібна і тоді, коли і в нас самих уже посріблені скроні.

(В.Симоненко «Лебеді материнства»)

П'ята сторінка «Чистих світанків,сонячних ранків…»

Вчитель:На останній сторінці нашого поетичного альбому ми знайдемо добрі і світлі слова, щирі побажання. Хай, овіяні чарами поезії, вони всі здійсняться!

(«Побажання друзям»)

Вчитель: Своїм проникливим читанням ви довели, що поезії не змовкне джерело, що є вірші лебединої правди і що поезії високий стяг. Дякує всім за приємну та теплу компанію, компанію людей з щирими серцями та відкритими душами. На згадку про наше  спілкування, напередодні зимових свят, хочу, щоб кожен із вас витягнув з моєї чарівної Скриньки Щастя своє побажання. Хай воно обов’язково здійсниться! Хай ваша душа ніколи не зачерствіє, будьте завжди щасливими і любіть поезію, бо «…поезія-це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі…»!

(читання побажань з Скриньки Щастя)

docx
Додав(-ла)
Зленко Олена
Додано
27 січня 2020
Переглядів
943
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку