Сценарій. Презентація 9 класу. «Яка ти юність золота!»

Про матеріал

Презентація 9 класу. Досягнення, уміння , захоплення учнів.

У нашому ліцеї-інтернаті учні мають чудові можливості для здобуття міцних знань та розвитку своїх здібностей, тому і не дивно, що за ці дев'ять років назбирали достатньо перемог, але на цьому не зупиняємось, бо знаємо, що найвищі вершини ще попереду.


Перегляд файлу

Презентація класного колективу 9 - А класу

 

Звучить музика. На сцені закрита завіса.

На фоні музики звучить діалог мами і дитини.

Д.: Мамо, а коли я виросту так, щоб дістати о-о-о-о-н до тієї зірки?

М.: Ти, сину, виростеш дуже швидко, але до своєї зірки йтимеш все життя.

Д.: То я що, все життя буду малим і так і не дістану її? Це сумно.

М.: Ні, любий, це зовсім не сумно, твоє життя буде цікавим і щасливим, і разом ми зробимо все, щоб ти сам став для когось зіркою.

Д.: І для тебе?

М.: Для мене ти є і  будеш  зірочкою завжди. Але одного разу ти зрозумієш, що живеш не просто так, а щоб нести тепло і світло в цей світ.

Д.: Це вже як я стану стареньким?

М.: Ні, все станеться набагато швидше, коли ти досягнеш юності…

 

Відкривається завіса. На сцені стоять діти 9 класу. Звучить музика. На її фоні вони по черзі говорять слова.

 

1 уч.:  Яка ти юність золота,

          Бриниш, як ранняя роса,

          Дзвениш, як вітерець легкий,

          І все летиш  до своїх мрій.

 

2 уч.: Немає часу ні хвилинки

          Нема ні страху ні зупинки,

          Несуть тебе життя шляхи.

          І все у юності на – ти!

 

3 уч.: І все тобі із юністю підвласне,

          Весь світ, здається, стелеться до ніг,

          Гори, як зірка, грій усіх, не гасни,

          І обирай найкращі із доріг.

 

 

4 уч.: Небо…Сине небо…Яке воно безкрає й загадкове. І скільки на ньому яскравих різноманітних зірок. Ось міниться золотим кольором велика чарівна зірка, а ось – зовсім маленька, але вже теж виблискує своєю неповторністю. Чарівна картина!.. Але що це? На необмежених просторах небосхилу з'явилася нова зірочка?.. Ще одна, ще… Та тут ціле нове сузір'я сяє… Але цього не може бути?

 

5 уч.: Може! Це все насправді. На безкрайньому зоряному небосхилі нашого ліцею  з явилося нове сузір'я – 9 - А клас, 17 неповторних, яскравих, зовсім різних , але таких талановитих зірочок.  

 

6 уч. Ми  друзів радіємо бачити нині

         Батьків, вчителів в нашій дружній родині.

         Всі дружні, веселі радійте за нас

         Прийшли вітати дев’ятикласники вас.

 

Клас виконує пісню.

 

7 уч.: Старались усі, як могли, що й казати

          Найкраще , що  в кожному є, показати.

          Не треба нам грошей, не треба і слави,

          Ця презентація – це принципу справа.

 

Під музику усі сходять зі сцени, на сцені залишається група дітей.

 

1 уч.: У нашому ліцеї-інтернаті ми маємо чудові можливості для здобуття міцних знань та розвитку своїх здібностей, тому і не дивно, що за ці дев’ять років  назбирали достатньо перемог, але не зупиняємось, бо знаємо, що найвищі вершини ще попереду.

 

2 уч.: Ми маємо гарні здобутки , дякуючи нашим наставникам – адміністрації школи  на чолі з директором  ____________________, першій вчительці _____________________ , всім вчителям та вихователям, які щодня вчать нас досягати успіху та бути справжніми людьми, батькам , підтримку яких ми бачимо і відчуваємо повсякчас.

 

3 уч.: Дякуємо вам, адже ваша праця і турбота дає нам сьогодні привід для гордощів.

 

4 уч.: То ж ми маємо сьогодні в класі ____ відмінників і __  хорошистів.

 

1 уч.: Зустрічайте наших відмінників навчання, учасників і  переможців різних олімпіад і конкурсів.

 

На сцену піднімаються учні, їх називають, зачитуючи їхні здобутки.

Говорять відмінники і переможці.

 

1 уч.: До зiрки шлях дaлекий і тяжкuй

          Та всe ж по ньoму вартoпрямуватu

          Лuш власний хліб - солoдкий і смaчний

          Хoча йoго нелeгко здoбувати.

 

2 уч.: Косило око через парту

          Кажу я щиро та без жарту .

          Наук багато ми вивчали

          Про Піфагора пам’ятали,

          І по -  англійськи говорили

          І формули напам’ять вчили.

 

3 уч.: Історію не забували

          Ще й у футбол в спортзалі грали.

          Не все судилося нам вчити –

          Любили ще й по веселитись.

 

4 уч.: Після уроків розважались

          Було цікаве в нас дозвілля.

          І вечорниці на Андрія,

          Зі святом ми дівчат вітали.

 

5 уч.: У школі ми одні, з друзями – інші, в колі сім’ї ще інші.

 А які ми у вільний час? Чим захоплюємося?

 

6 уч.: І щоб краще пізнати один одного, щоб зазирнути у цей загадковий світ улюблених занять, а, може, й відкрити для себе когось  з однокласників, ми

запрошуємо всіх зробити мандрівку в країну наших захоплень.

 

Звучить музика, на сцену піднімається __________________

 

 Я вважаю себе різнобічною особистістю. Мені подобається багато цікавих речей: читати книжки, грати на комп’ютері, слухати музику, та найбільше моє захоплення – це література.  

Поезія і юність… Різні слова, різні поняття. Але є у них щось спільне. Пробігаючи очима рядки, можна відчути любов чи ненависть, спокій чи тривогу, поринути у світ пригод чи зустрітись із дивовижними героями. Юність — пора безтурботності, мрійливості та першого кохання. Кожен новий день – як сторінка поезії, римованої, красивої  і змістовної. І поезія, і юність неповторні та красиві по-своєму. Перша — влучністю слова, друга – щирістю серця. Юність — наріжний камінь дорослого життя, а поезія — коштовність , яка його оздоблює.

Читається вірш.

 

Виходить група дівчат (пісня)

1 уч.: Поезія - чудова річ. Немає в світі людини, яка б не захоплювалася поезією. І якщо ви не читаєте вірші, то принаймні, слухаєте пісні, тобто поезію, покладену майстрами на музику, і якщо виконання пісні бере за душу, то поетичні рядки надовго залишаються в пам’яті.

 

2 уч.: Моє хобі - співати, адже у пісні можна передати абсолютно все - як радість, так і сум. Кожна людина так чи інакше співає пісні по своєму настрою. Мій настрій різний й дуже часто змінюється , тому змінюються і музичні уподобання та зміст пісень.

 

3 уч.: Спів – це голос серця, саме воно  допомагає вибирати музику, яка більше подобається. Для мене важливо – відчувати пісню душею, розуміти її, передати ті почуття і емоції, яким пронизано текст. 

 

Виконується  пісня

Дівчата сходять, на сцені залишається__________ розповідає про фотографію. (Демонструються слайди)

 

     А я захоплююся фотографією. Фотографування – це мистецтво, яке допомагає людям дивитися на світ інакше – через об’єктив.  Фотомистецтво має такі ж самі можливості як живопис, кіно і навіть література. Одна мить – це ціла мережка емоцій, де кожен знаходить свою. Я уявляю себе мисливцем миті, іноді майже чарівником, адже хочу зупинити час.

Для мене фотографування - це творчий процесе, процесе пошуку. «Зупинися, мить, ти прекрасна!» - написано у Шекспіра. Ці рядки часто лунають у мене в голові, для мене вони є гаслом мого захоплення. Беручи до рук фотоаппарат, я завжди знаходжу надзвичайні миті, незвичні ракурси, прагну експериментувати, використовувати контрасти чи, навпаки, підкреслювати гармонію. Часто буває, що з десятків зроблених фото мені подобається одне чи два, але я втішаю себе тим, що вони - вартісні і розумію, що є над чим працювати, отже зупинятись не час. Мої фото - це частинка мого життя. Адже я постійно вдосконалюю свою майстерність та вкладаю в захоплення свою душу.

 

Чорно-білі клавіші, тонкі пальці, натхнене обличчя – це не мить, що зупинилась, це справжня музика, яку можна почути лише серцем.

 

На сцену піднімається ________________ (фортепіано)

Музика для мене – не захоплення, це – моє життя. Вона відображує мій настрій, думки та емоції. Це таємниця, яку хочеться розгадувати все життя. Ще в дитинстві мене зачаровували дивовижні звуки мелодій, які назавжди оселились в моїй памяті. Я  завжди уявляла себе на сцені за роялем. Роки праці і старань привели мене до цього дня. І ось я, чорний рояль і люди, для яких мені хочеться грати, щиро, від душі…

Гра на фортепіано

На сцену виходять _____________________________

 

Уч: Мені найбільше до душі плавання. Водні вправи значно ефективніші, ніж заняття в тренажерному залі.  Під час плавання  задіяні практично всі м'язи людського організму,  це формує пропорційну фігуру. Плавання - це два в одному: і задоволення, і користь.

 

Уч: Відомо, що будь-який вид спорту корисний для здоров’я людини. Користь є і від бігу, і від шахів. Але плавання - особливий вид спорту, тому що воно розвиває м’язову тканину, спалює калорії, допомагає розслабитися і отримати прекрасну фігуру.

 

Уч:  Але ми не зупиняємось і в пошуку досконалості вирішили опановувати гирьовий спорт. Це — силовий вид спорту, який ґрунтується на підніманнях гирі максимальну кількість разів за визначений проміжок часу згідно з правилами змагань у двох змагальних вправах: двоборство -  поштовх, ривок, або в одній - поштовх довгим циклом.

 

 

Уч Всенародної популярності вправи з ваговими гирями отримали наприкінці XIX і на початку XX ст., на довгий час гирі перетворились на різновид циркового мистецтва і стали допоміжними засобами розвитку фізичних якостей в інших видах спорту, залишаючись при тому атрибутом народних гулянь і розваг.

 То ж із великим задоволенням продемонструємо , що ми вміємо

 

Демонстрація вправ з гирями під музику.

Уч Іноді мені здається, що це схоже на танець.

Уч Думаєш. Як звучить музика, то це ти вже танцюєш, ні, друже, танець – це високе мистецтво, але на цьому краще знаються наші дівчата.

 

На сцену виходять дівчата. Розповідають про хореографію.

 

Уч. Танець для мене - це не тільки піклування про здоров'я, це спосіб висловлення думок і почуттів — не гірший за текст. Це спосіб життя, його постійне наповнення, це моє мистецтво.

Уч. Танець - це вічний рух. Це самовдосконалення й дисципліна, але одночасно і свобода та безмежність самореалізації.

Уч. Мистецтво танцю- це не просто рухи під музику, це - яскравість, краса, захоплення, це - мова тіла, вираз музики і образу через жести і пластику.

Уч. Легкість музичного супроводу і мелодія, яка відгукується в моїй душі, запалює в мені вогонь, справжнє задоволення, і я починаю передавати сенс музики в своїх рухах...

Виконується танець з хустками.

На сцену піднімається__________________.(демонстрація слайдів)

Я вважаю себе самодостатньою особистістю, адже щоб відчувати гармонію і собі, мені не потрібні шумні розваги, постійне спілкування чи повсякчасна присутність поруч людей. Достатньо опинитись один на один і поринути у неповторний світ вишивки.

Цим я можу займатися годинами, це не втомлює, а навпаки наповнює мене якоюсь дивною енергетикою.

Вишивання умиротворяє: неспішне “пірнання” голки з ниткою в тканину здатне заспокоювати. За вишиванням людина здатна відключитися від повсякденних проблем і стресів.

З іншого боку, будь-якій людині приємно бачити результат своєї роботи – особливо, коли він дійсно гарний і своєю оригінальністю вражає навколишніх. Компліменти на адресу виконаної роботи піднімають самооцінку, людина починає прагнути більшого.

 

На сцену піднімаються ________________________. (баскетбол)

Уч. В житті кожен шукає своє.  Дехто мріє, думаючи , що навряд чи коли-небудь зможе цього досягти, а  дехто продовжує наполегливо рухатись до мети.  У цих випадках і проявляється людина до кінця, тобто – по-справжньому.

Уч. Баскетбол – це, мабуть, найкраща гра. У ній є все необхідне для того, щоб вгамувати нашу постійну спрагу суперництва і підтримати молоде тіло в прекрасній фізичній формі.

Уч. Крім того, що баскетбол приносить мені моральне задоволення, він приносить користь для мого тіла та духу. То ж наполегливо рекомендую баскетбол усім, адже це захоплення може стати вашим на довгі роки.

 

Фрістайл з баскетбольними м’ячами.

 

На сцені залишається _____________________.

Розповідає про зачіски, демонструються слайди.


               Древні говорили: «Сміливіше прилучайтеся до чар мистецтва, і воно ще більще захоплюватиме вас».  Я переконана, що створення зачісок – це теж мистецтво. Усвідомлення цього прийшло не відразу, адже в дитинстві я, чесно кажучи, боялась перукарів.

                Але одного разу зі мною сталося диво: я потрапила до майстрині, яка зробила диво, своєю майстерністю вона подарувала мені свято, в якому я почувалася справжньою красунею. Коли я приходила до неї кожен наступний раз, не могла намилуватися процесом створення її шедеврів.  Я вирішила опанувати таку благородну справу. І тепер я роблю різні зачіски усім рідним і знайомим. Особливий простір моїй уяві відкривають маніпуляції з довгим волоссям, я люблю різні види плетіння кіс.


           Кожного я сприймаю, як чистий аркуш паперу, на якому треба написати картину, бо розумію, що в моїх силах підкреслити всі  переваги і приховати усі недоліки обличчя людини.

           Сподіваюся, я стану майстром, який завжди даруватиме людям задоволення, радість і  впевненість.

            Хоча хлопцям, які вийдуть на сцену наступними, впевненості і так вистачає, адже вони справжні каратисти. Вітайте їх.

 

На сцену піднімаються _________________________

Учень

Карате - це творчий вид спорту. В ньому нема готових мелодій, є тільки ноти, а музику створює сам каратист.

Учень

Карате розвиває координацію рухів, швидкість, впевненість у собі та в своїх силах. Для дівчат заняття карате теж є актуальним,бо вміння захистити себе в сучасному світі потрібне кожному.

Учень

Карате - це більше, ніж спорт. Це мистецтво виховання духу. В першу чергу, воно вчить бути ввічливим і поважати людей.

Учень

Дисципліна, терпіння, співчуття, цілеспрямовані - ось неповний перелік тих морально-вольових якостей, які ви здобуваєте під час тренувань.

Виступ клубу «Мутокукай»

На сцену піднімається ______________

(демонстрація слайдів)

    Моє хобі - нумізматика. Мене цікавлять не просто монети. Адже це лише метал, мене цікавить історія їх виникнення і розповсюдження, адже монети можуть розповісти про царів та імператорів, володарів великих і малих держав.  Одним з перших колекціонерів монет був Петро І. В його колекції знаходилось понад 300 тис. монет.

    Перші монети  в Київській  Русі почали випускати в XI ст. у Києві за князя  Володимира. Вони мали назву золотники та срібляники.

 В Україні до Петра І не було єдиної монети. Наші предки на протязі

віків користувалися монетами різних країн і народів: татарськими,

турецькими, польськими та іншими.

   Завдяки монетам вченим стали відомі не тільки імена королів, вождів, імператорів, а й поетів, істориків, лікарів...

 Моє захоплення – досить серйозна справа, потребує ретельності, допитливості і терплячості, але мені це подобається. А ще мені подобається, як розказує гуморески наша однокласниця ______________.

На сцену піднімається Завалова О.

Я люблю поезію, адже  моя душа часто потребує віршів життєвих, мудрих, сповнених естетики. Але іноді в житті треба знаходити місце для гумору .

З давніх - давен славиться український народ своїм дотепним словом. Гумор - це яскрава риса національної вдачі українців. То ж хочу познайомити вас із захопленням усною народною творчістю, а саме читанням та декламуванням гуморесок.

В них сміх постає у вигляді доброзичливої, емоційно забарвленої естетичної критики в дотеп­ній формі. У гумо­ресках змальовуються події та персонажі чудернацько, часом недоречно, і саме це є основою смішного.

Буцімто невибагливі на «естецький» слух гуморески роблять людей щасливішими і звільняють їх від страху.

Тим - то завжди такою шаною користуються обдаровані жартуни й гумористи

 

Читається гумореска під музичний супровід.

 

На сцену піднімається ________________

     Для прихильників не тільки захоплюючого, а й цікавого, корисного та функціонального проведення часу,  у мене є тільки одне слово – Кулінарія.

Кулінарія – це найкорисніше в світі захоплення!Світ стане іншим, як тільки  ви переведете процес приготування їжі в розряд  вашого захоплення, сама процедура моментально втратить нотки буденності і принесе багато приємних моментів не тільки особисто вам, але і всій родині.

Кулінарія – це дивовижне і унікальне хобі.

Тут присутні не тільки певні правила і традиції, а й величезний простір для творчості. Говорячи про різноманітність в приготуванні їжі, я хотіла б навести цитату з фільму «Дівчата»:

– А що картопля? Ти думаєш картопля – це так просто, зварив і з’їв. Ще б пак! З картоплі знаєш скільки страв приготувати можна?

А ну, рахуй! Картопля смажена, варена, пюре, далі, картопля фрі, картопля пай … Картопляні пиріжки з м’ясом, грибами і т.д., картопляні оладки, … соус грибний, соус томатний, сметанний і т.д., картопляний рулет, запіканка …, картопля тушкована з чорносливом, … картопля тушкована з лавровим листом і з перцем, … картопля молода відварена з кропом, шанди … і це тільки страви з картоплі.

Ну що, переконалися, що варіантів багато? Але ж і їмо ми кожен день, тому нове гастрономічне захоплення моментально оціниться близькими.

Але я хочу поступитися сценою справжнім знавцям всього нового, я б навіть сказала «новітнього і прогресивного»

 

 

 

На сцену піднімаються всі хлопці

 

Уч. На думку вчених-футурологів, робототехніка – це один з найперспективніших напрямків завтрашнього дня.

Уч.  Майбутнє людства саме за ІТ-відкриттями, а значить, наступному поколінню необхідні гарні спеціалісти у даній сфері. Тож, давайте познайомимось ближче з цією новою наукою та з’ясуємо, що корисного вона  нам дає.

Уч. Робототехніка – це наука, що поєднує в собі декілька напрямків: програмування, логіку, математику, фізику, механіку, тощо. Виконуючи завдання ви зможе не тільки отримати нові знання, а й на практиці закріпити шкільну програму.

Уч. Кожне заняття у робототехніці навчає дисципліні та дає можливість розвиватися  особистісно. Одна з особливостей полягає в тому, що ми працюємо в парах і таким чином привчаємося трудитись в команді й поважати думку іншого. При цьому, кожен керує певною частиною роботи, привчаючись до самостійності та відповідальності.

Уч. У робототехніці найцікавіше – це побачити результат своєї справи. Кожне заняття починається з вивчення теоретичних матеріалів, які у другій половині можна протестувати на практиці. Останнє заняття кожного окремого курсу – це свого роду атестація, на якій ми захищаємо власні проекти перед вчителями, батьками та учнями.

Уч. Уроки робототехніки засновані на конструюванні, що має на увазі копітку працю руками. Аби отримати бажаний результат, необхідно уважно  дотримуватись інструкції. Тож, посидючість та увага – це надзвичайно важливі навички, якими мають обов’язково навчитись володіти юні науковці.

Уч. Той хто займається робототехнікою, занурюється у цю сферу з головою. Основні інтереси – це далеко не телефони, планшети та комп’ютерні ігри. Робототехніка є цікавим та корисним хобі. Надалі, цей напрямок може залишитись улюбленою справою  або перерости у  професійну діяльність.

Хлопці  сходять зі сцени, залишаються ___________________________.

Уч. Життя - це рух, а теніс це те що дозволить завжди рухатися.

 

Уч.Теніс – це не тільки потужні та швидкі руки й ноги , передусім - це гра, в якій треба думати не менше, ніж у шахах. Мені ще не все вдається. Але я напо­легливо тренуюсь.

 

Уч. Відвідувати тренування з тенісу мені подобається з кількох причин – це цікаво, надає надзвичайний фізичний гарт, там хороші та добрі тренери-фахівці, а ще на тенісі в мене з’явилися нові друзі та приятелі.
 

Уч. Сьогодні все більше людей віддають свою перевагу такому виду спорту, як настільний теніс. Для більшості він став не просто хобі, а сенсом життя та способом розслабитися після напруженого дня. Сьогодні теніс є одним із найпопулярніших видів спорту, що його обирають, як молоде покоління, так і старше.

 

Піднімається наступна група дітей.

Уч. Домашнім завданням, як завжди, завершується меню щоденного навчального процессу.

 Отже, домашні завдання готують зі свіжих знань, набутих на уроках, і сушених- вичитаних із підручників. За консистенцією вони бувають:густі (на 10-12 балів), середні (7-9 балів), напіврідки (4-6 балів).

 Для приготування густого домашнього завдання необхідні:

а) уважність на уроці (12 гр.)

б) працелюбство (12 гр.)

в) вода…200 гр. Під час відповіді.

Для завдання середньої густоти основні продукти ті самі,але води трохи більше.

Для приготування напіврідкого- лише вода.

У деякі домашні завдання для збереження краси відповіді і кращого настрою вчителя слід додати чарівну усмішку і проникливий погляд.

 

Тож нехай обраний вами рецепт приготування домашніх завдань ніколи не приносить вам прикрощів і невдоволення, адже гарний настрій – це запорука успіху в будь-яких справах і захопленнях.
 

Виконується сучасний танець.
На фінальну частину на сцену піднімаються всі діти.

ЮНІСТЬ

 

Я колос в полі, зовсім молодий,

що ніжно вітер юності гойдає,

Буває налітає буревій –

 з життям протистояння починаю.

 

 Хто вистоїть:чи правда,чи обман,

чи буревій зігне моє коріння,

важливо не потрапити в дурман

найпершого у юності сумління.

 

Життя-не жарт,не притчу написать,

чи то вірша мені було простіше

 у юності неначе немовля

все нове,і по-новому все дише.

 

Дорослий шлях,мій відлік вже пішов

на дні іде,вже навіть не години.

Дай,Боже,зробить перший мудрий крок,

а мудрий означає,що сміливий.

 

Я дякую за мамину любов,

що ввечері колисочку гойдала,

мене поїла теплим молоком,

у Бога доленьки мені прохала.

 

Як добре те,що я уже пізнав

цей смак життя,що мама мені дала.

Моє дитинство - це затишний сад,

де цвіт не зіпсувався жодним жалом.

 

Багато ще уроків у житті,

пройти мені випробувань немало,

це східці будуть злетів і падінь,

любові та ненависті з кинжалом.

 

Я вірю в свого Янгола найперш,

що Він покаже правильну дорогу,

Бог допоможе вистояти герць,

я вірю в себе,що в житті все зможу.

 

Виконується фінальна пісня.

 

Ми запрошуємо до слова директора нашого наукового ліцею ______________

 

На цьому наше свято завершено. Дякуємо вам за увагу.

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ященко Василь
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
27 лютого 2020
Переглядів
793
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку