СЦЕНАРІЙ ПРОВЕДЕННЯ ДНЯ СОБОРНОСТІ ТА СВОБОДИ УКРАЇНИ «Дві сторони у України, та Україна в нас одна!»

Про матеріал

Мета: виховання національної свідомості i людської гiдностi, відродження паросткiв духовностi, формування рис громадянина української держави; поглиблення знань про iсторичний факт злуки українського народу, його значення; пробудження iнтересу до поглибленого вивчення iсторiї та культурних надбань українського народу; виховання глибокої поваги та любовi до Батькiвщини.

Перегляд файлу

                                                                                              ЗАТВЕРДЖУЮ

                                                                            голова районної у місті ради

                                        В.Коритнік

 

СЦЕНАРІЙ

ПРОВЕДЕННЯ  ДНЯ СОБОРНОСТІ ТА СВОБОДИ УКРАЇНИ

«Дві сторони у України, та Україна в нас одна!»

Дата: 22.01.14.

Час: 15.00

 

У фойє працює виставка художніх відділів музичних шкіл, присвячена Дню Соборності України; виставка Сніговиків з підручних матеріалів(технікуми, училища); працює струнне тріо викладачів музичної школи №14;на входах до залу гостей зустрічають дівчата в українському вбранні.

 

15.00 – Звучать фанфари, на музичній темі звучить текст -

 

Диктор:

Соборності день, живи!

До злагоди, миру й єднання веди!

У братстві твоє майбуття!

Моя Україно, державо моя!

 

№1 . Відкриває свято зразковий театр естрадної пісні « Руданочка»    

 

Ведуча:  Доброго дня , шановні співвітчизники! Зі святом Вас вітаємо!

      22 січня цього року Україна відзначає чергову річницю з дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Акт Злуки, закріплений в Універсалі Директорії УНР, унормовував омріяні попередніми поколіннями ідеали української соборності, визначивши: «Збулися віковічні мрії. якими жили і за які вмирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка. Однині народ Український, визволений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об’єднаними дружніми зусиллями всіх своїх синів будувати нероздільну, самостійну Державу на благо і щастя всього її трудового народу».

Шановні земляки, урочисті збори, присвячені Дню Соборності та Свободи України оголошуються відкритими. На внесення державного прапору прошу всіх піднятись.

 

 Звучить козацький марш. Студенти ДУВС виносять прапор.

 Гімн України.

 

Ведуча: Прошу всіх сідати.

Слово надається голові Жовтневої районної у місті ради В.В. Коритніку

(Доповідь 10хв., коротко історична довідка та підсумки соціально-економічного розвитку району за 2013  рік, завдання на 2014 рік, вітання з Днем Соборності України)

 

Ведуча: Вас вітає зі святом заступник міського голови Світличний Олександр Вікторович. (виступ)

 

Ведуча:

Хай же міцніє наш рідний край!

І всі про нього знають.

І сьогодні на цім святі хай пісні лунають!

№2. Катя   Коломойцева с піснею « Ой я знаю , що гріх маю.»

 

Ведуча: Хай же міцніє наша Україна! Хай стверджується її державність! Хай лунають чарівні і віщі святкові дзвони. І своїм величним звучанням єднають неосяжні простори рідної землі в єдину, неподільну Соборну Україну, бо в ній наша сила і наше майбуття!

№3. Народний колектив народного танцю « Шахтарські зорі» -  «Возле речки, возле моста».

 

Ведуча: А зараз зустрічайте улюблений та неповторний у своїй творчості Народний колектив хор української народної пісні ім. Раїси Зиміної

 

№4 « Чорна гора» хор ім.. Зиміної

 

Ведучий: Дорогі друзі! Січень місяць дуже щедрий на свята.  Крім Дня Соборності України ми святкуємо такі улюблені нашим народом новорічні та різдвяні свята, Василя, Маланки, Водохреща. Цього року в районі працювали п’ять районних ялинкових містечок та шість ялинок встановили на мікрорайонах наші депутати. Тисячі дітей відвідали заходи на ялинках, а новорічні вистави в закладах культури переглянули майже 14 тисяч глядачів.          За підсумками міського  огляду-конкурсу на кращу організацію новорічних свят наш район посів перше місце.   . Новорічна казка ДП «Овація» посіла перше місце, казка Палацу культури Публічного Акціонерного Товариства  «Кривбасзалізрудком» - друге місце; відзначений  дипломом криворізький академічний міський театр музично – пластичних мистецтв «Академія

Руху» , а також журі міського конкурсу відзначили ялинку на воді ДП «Спортмайстер»; школа №126  та дитячий садок № 60 посіли  ІІ місця за  новорічне оформлення та проведення  святкових заходів серед закладів освіти ; нагородами були  відзначені відділ з питань культури та комітет у справах сім’ї і молоді; Публічне акціонерне товариство  «Центральний Гірничо   Збагачувальний Комбінат» та Публічне Акціонерне Товариство  «Кривбасзалізрудком» за ялинкові містечка.

     То ж, ми не втрималися сьогодні і хочемо подарувати всім присутнім один з номерів новорічних свят. Зустрічайте  зразковий вокальний  колектив «Шахтарочка»

№5. «Новорічна» у виконані зразкового колективу «Шахтарочка»

 

 Ведуча: А тепер приємна мить – нагородження переможців районного огляду-конкурсу  «Ялинка-2014». До мікрофону запрошується керуючий справами виконкому Анатолій Іванович Потапенко.  (проводиться нагородження подяками виконкому та подарунками))

 

Ведучий:

Земле рідна, з чим тебе зрівняти

 Від любові серцю в грудях тісно

Допоки сущі – будем хліб творити

 Допоки і щасливі будуть діти!

Дай щастя, Боже, нашій Україні,

Такій великій, рідній і єдиній,

У кожне місто і село квітчасте

Пошли любов і світле щастя

 

№6. Устинова Людмила с піснею «Ми Українці»   (ФІНАЛ)

 

Ведучий: Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. 

Ведучий: Сердечно бажаємо вам, шановні громадяни, міцного здоров’я, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє рідного краю та України!

 Ведучий:

 Шановне зібрання! Урочисте свято, присвячене Дню Соборності та свободи України оголошується закритим.

 

Підглазна  О.В.  2014.

 

 

doc
Додав(-ла)
Мамаєва Ольга
Додано
21 листопада 2018
Переглядів
718
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку