Сценарій "Родинні спортивні змагання "Зустрічаємо весну""

Про матеріал
Сценарій для проведення веселих спортивних родинних змагань. Запропоновані конкурси допомагають дітям познайомитися з особливостями весняної природи та знайомлять із видами роботи людей навесні.
Перегляд файлу

Родинні спортивні змагання

«Зустрічаємо весну»

 

Мета: сприяти формуванню комплексу навиків та вмінь діяти колективно та  індивідуально в різних ситуаціях; пропагувати здоровий спосіб життя; виховувати повагу, дисциплінованість, удосконалювати фізичні якості (силу, витривалість, швидкість), готовність прийти на допомогу.

Обладнання: спортивна зала прикрашена атрибутикою весни: квітучі дерева, птахи, сонечко; хокейні ключки, паперові сніжки; дерева для птахів (гілочки дерев у горщиках з квітами); паперові пташки, квіти та метелики; картопля, повітряні кульки; весняні музичні композиції.

Хід заходу

І. Вступна частина

1.Шикування дітей та батьків.

2.Оголошення теми змагань.

3.Поділ присутніх на команди (команда дівчат з батьками та команда хлопців з батьками)

4.Представлення девізів команд.

 

Команда дівчат «Блискавка»

Девіз:

Ми як блискавка блиснемо,

Переможем – приз візьмемо.

 

Команда хлопців «Соколята»
Девіз:
Ми - гідні хлопці,
Швидкі, як соколята!
Прийшли сюди перемагати,
Попробуйте нас наздогнати!

 

5.Спортивна розминка для всіх присутніх та нагадування про дотримання техніки безпеки під час проведення змагань.

 

ІІ. Основна частина

1.Конкурс «Лісовий хокей»

 – Зима скоро від нас піде. На згадку про зиму зіграємо в зимовий вид спорту – хокей, але не простий, а лісовий.

 Умови конкурсу: командам, використовуючи ключки, необхідно обвести тенісним мʼячем запропоновані орієнтири – обʼємних оленів, зроблених із картону).

 

2.Конкурс «Збираємо сніжки»

– Зима ніяк не хоче в цьому році нас покидати. Можливо якщо ми приберемо останні сніжки – вона піде від нас?

Умови конкурсу:  територія спортивної зали засипана сніжками. Використовуючи совочки і вибігаючи по - черзі, члени команд підбирають одну сніжку і приносять її до відра на старті. Після завершення конкурсу слід перерахувати кількість сніжок у командах. Та команда, яка назбирала сніжок більше, виграє цей конкурс.

 

3.Конкурс «Зустрічаємо птахів»

 - З приходом тепла, до наших країв повертаються з далеких країв птахи. А щоб весна була дружньою, родючою і багатою на пташиний спів, жінки, за народною традицією, випікали з тіста фігурки у вигляді птахів. Їх називали «жайворонками» чи «голубами» і давали дітям, щоб вони ходили вулицями і закликали птахів із вирію.

Пташок викликаю

З теплого краю.

Летіть, соловейки,

На нашу земельку,

Спішіть, ластівоньки,

Пасти корівоньки!

або ще:

Жайворонки, жайвороночки!

Прилетіте до нас,

Принесіть нам літо тепле,

Понесіть від нас зиму холодну.

 

Умови конкурсу: в кінці спортивного майданчика, навпроти кожної команди, стоять дерева – гілочки. Командам необхідно, як найшвидше, прикрасити ці деревця, зробленими на уроках, паперовими різнокольоровими пташечками.

 

4.Конкурс «Саджаємо квіти» і годуємо нектаром метеликів після довгої зими.

- З приходом теплих днів, у лісах на галявинах починають квітнути перші квіти. А з появою смачного харчування, починають літати метелики та комахи. Давайте зробимо кольоровим і свій садок.

Умови конкурсу: потрібно під деревця з птахами «посадити» різнокольорові квіти, вибігаючи один за одним. Не зупиняючись, команди на квіти повинні посадити метелика (квіти і метелики виготовлені з паперу).

 

5. Конкурс «Рівненькі межі»

  • Після того, як ми навели порядок у нашому саду,  настав час садити городи. А щоб рядочки були рівненькими необхідно навести  рівненькі межі.

Умови конкурсу:  рівно прокотити обруч в протилежний бік майданчика, обвівши орієнтир – деревце, повернутися до своєї команди.

 

6. Конкурс  «Саджаємо картоплю»

- Город ми підготували, тому пора вже на ньому щось посадити. Перша їжа у українця – це картопля.

Умови конкурсу: вздовж зали є умовні позначки, куди слід посадити картоплину. Учасники команд біжать з відерцем картоплі і «саджають» його у потрібні лунки.

 

7. Конкурс «Зберігаємо вологу» 

- Селяни, щоб весняні вітри не висушили землю, часто утрамбовують її важким сільськогосподарським приладдям. Допоможемо їм це зробити.

Умови конкурсу: рівно прокотити баскетбольний м’яч, обвести орієнтир-деревце та повернутися до своєї команди.

 

8.Конкурс «Поливаємо рослини».

- Щоб рослини, які ми посадили, гарно росли, необхідно їх поливати.

Умови конкурсу: З обох боків зали, у кожної команди, стоять відерця (біля команд – з водою, а в кінці зали - пусті). Необхідно кухлем перенести воду з одного відра у інше і не розлити. Яка команда перенесе воду швидше і акуратніше, та і виграє.

 

9.Конкурс «Прикрашаємо будинки»

- Сад прибрали, город посадили, прийшла пора навести лад із нашими будинками.

Умови конкурсу: Для змагань, із картону були виготовлені елементи будинків, які потрібно зібрати під час гри за наданим кресленням. На цих будинках підготовлені місця де потрібно вставити прапор України, а на підвіконники вставити квіти (або можна біля будинків розмістити клумбочки, в які теж можна вставляти квіти). Кількість предметів для цього конкурсу розраховано за кількістю учасників команди.

 

10.Конкурс «Веселий настрій» 

-  Всі весняні роботи ми зробили, можна тепер і відпочити. Українці завжди вміли гарно святкувати. Сьогодні майже на кожному святі можна побачити кольорові повітряні кульки. Чому ж ми не бачимо таких у своєму залі? Та тому, що їх необхідно ще надути.

Умови конкурсу: Дитина та один з її батьків прибігають на протилежну сторону зали; дорослий бере повітряну кульку, надуває і завʼязує її; дарує дитині і разом повертаються назад.

 

 Спортивне свято завершується нагородженням переможців та учасників грамотами та пам’ятними медалями. А за солодким столом учасники та гості змагань пригощаються спеченими жайворонками та гарячим чаєм з цукерками.

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
12 січня 2021
Переглядів
618
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку