Спортивне свято "Спортивний калейдоскоп"

Про матеріал

Спортивний калейдоскоп» являє собою кілька коротких спортивних і пізнавальних змагань. Вони розвивають спритність, а також влучність, спритність, уміння співвідносити свої дії з діями інших.

У розробці калейдоскопа одночасно бере участь вся команда. Для проведення калейдоскопа створюється кілька ігрових майданчиків. Вчитель фізкультури готує необхідне обладнання. Класи формують команди по 14-16 чоловік, вибирають капітана, оформляють обліковий листок (наприклад, у вигляді різнобарвного кола, поділеного на стільки секторів, скільки змагань задумано організаторами). На зворотному боці указується номер команди, клас, прізвища членів команди.

Після цього команди беруть участь в естафетах, виконують різні завдання, в тому числі творчі, відповідають на питання вікторин і т. д.

Завдання «Спортивного калейдоскопа» можуть виконуватися в довільній послідовності. Важливо, щоб у відведений час (40 – 45хв.) команда встигла взяти участь у всіх змаганнях.


Перегляд файлу

Сценарій спортивного свята «Спортивний калейдоскоп»

«Спортивний калейдоскоп» являє собою кілька коротких спортивних і пізнавальних змагань. Вони розвивають спритність, а також влучність, спритність, уміння співвідносити свої дії з діями інших.

Варіанти організації:

• розробляє план підготовки учитель фізичної культури, він же організовує всі заходи;

• спортивний калейдоскоп по черзі проводять між хлопцями та дівчатами, щоразу змінюючи його зміст;

• у розробці калейдоскопа одночасно бере участь вся команда. Для проведення калейдоскопа створюється кілька ігрових майданчиків. Вчитель фізкультури готує необхідне обладнання. Класи  формують команди по 14-16 чоловік, вибирають капітана, оформляють обліковий листок (наприклад, у вигляді різнобарвного кола, поділеного на стільки секторів, скільки змагань задумано організаторами). На зворотному боці указується номер команди, клас, прізвища членів команди.

Після цього команди беруть участь в естафетах, виконують різні завдання, в тому числі творчі, відповідають на питання вікторин і т. д.

Завдання «Спортивного калейдоскопа» можуть виконуватися в довільній послідовності. Важливо, щоб у відведений час (40 45хв.) команда встигла взяти участь у всіх змаганнях.

 

Мета та завдання:

1.Пропаганда здорового способу життя.

2.Заохочення учасників до систематичних занять прухливими іграми

3.Виявлення талановитих дітей. 

4. Пропаганда спорту, як пропаганди шкідливому способу життя.

Місце проведення: спортивний зал Маньківського НВК

Інвентар: обручі, скакалки, кубики, волейбольні мячі, естафетні палочки.

Учасники спортивного свята: учні 4 – 5 класів.

Нагородження: команда-переможець нагороджуєтся грамотою, та солодкими подарунками; команда-учасник нагороджуєтся грамотою та солодкими подарунками.

Хід свята:

Музика «Моя Україна»

Фанфари 

Ведучі діти:

У спортивний зал святковий

Ми запрошуємо Вас!

Свято спорту та здоров’я

Розпочинається у нас!

Ведучі діти:

Позмагатися у силі,

Побігати і пострибати

Ми кличем на змагання учнів.

Веселі старти чекають на Вас

Ведучі діти:

Доброго дня. Дорогі діти та шановні учителі! Нам дуже приємно бачити Вас сьогодні в цьому спортивному залі! Ми розпочинаємо саму веселу із всіх спортивних і саму спортивну з усіх веселих ігор – “Спортивний калейдоскоп 2017”! Учасники свята будут змагатись в силі, спритності, швидкості та інтелектуальності! Зустрічайте команди!!!

Музика «Герої спорту»

 ихід команд)

ГІМН УКРАЇНИ

Привітання гостей

 

Ведучий:

Ми розпочинаємо змагання. В кожній єстафеті визначається переможець. За перемогу команда отримує2 бали, 2 місце – 1 бал. Переможець змагань визначається за найбільшою кількістю набранних балів. У випадку рівності очок преможець визначатиметься по додатковому конкурсу «Перетягування каната».

 Естафети:

1.естафета. (хл.)Руки - ноги - голова. Естафета проводиться в чотири етапи: «Тачка» (один іде на руках - інший тримає його за ноги), «Страус» (біг удвох - голова одного перебуває під пахвою в іншого), «Черепаха» (біг навколішки спиною до землі), «Трехножка» (праву ногу одного бігуна прив'язують до лівої нозі іншого).

 

2. естафета (дівч.)«Найшвидший »

Біг до скакалки -  стрибки зі скакалкою 3 раза – біг назад – передача естафети

 

3.естафета. (вся команда) Летка-енька. Команди шикуються у своїх стартових фішок в колону за одним і кладуть руки на пояс, який стоїть попереду. У такому положенні вони танцюють під музику, просуваючись до фінішу. Якщо команда добереться до нього «розірваної», їй призначаються штрафні очки (в залежності від кількості розривів).

 

Виступ танцювального колективу «Міраж»

4.естафета. (хл.) М'яч - капітану. Кожна команда шикується у своїх стартових фішок в колону за одним. Капітани попереду команди на відстані 5 м. від команди. За сигналом судді капітани, по черзі кидають м'ячі кожному гравцеві своїх команд і тут же отримують його назад. Після цього учасник присідає. Останній кидок капітана - фінал. За пропуск гравця, за падіння м'яча на підлогу нараховуються штрафні бали.

 

5.естафета.(дівч.) Точний постріл. На висоті 1,5 м від землі підвішуються надуті кульки мішені. Кожен учасник команди дротиком від дартсу робить кидок по будь-якій мішені. Потрапляння у мішень - 1 бал.,

 

6.естафета. (вся команда) Кенгуру. Перший учасник стоїть у мішку. По команді перший стрибає до фішки і назад передаючи естафету другому. Другий учасник тримає волейбольний м’яч між ногами, отримавши естафету виконує стрибки до фішки  і назад. Третій стрибає в мішку. Четвертий з м’ячем і т.д.

 

Виступ вокального ансамблю «Нотка»

 

7.Дриблінг.(хл.) М’яч ведуть, б’ючи його об підлогу. Перемагає команда, гравці якої продемонструють «хороший дриблінг» - проведуть м’яч до фінішу і назад раніше своїх суперників.

 

8.естафета. Біг з перешкодами. Конкурс капітанів. На відстані 70 – 100см. один від одного встановлюються кеглі (5-6 штук). Учасники з закритими очима по черзі повинні подолати відстань, не зачіпаючи кеглі. Кожна збита кегля – штрафне очко.   

                                                                                                                                                                                    

Ведучий:

Здоровим так вигідно бути                                                                                                                                                                           у кожній годині й добі,                                                                                                                                                                      здоровому можна здобути                                                                                                                                                                            всі радощі світу собі.

В здоров’ї розправлені крила,                                                                                                                                                                   без нього людина – злидар,                                                                                                                                                                            в здоров’ї і щастя, і сила,                                                                                                                                                                     здоров’я людини – це дар.

Здоровому вигідно вчитись –                                                                                                                                                                  навчання іде залюбки,                                                                                                                                                                      здоровий аж може світитись,                                                                                                                                                                     бо в нього здорові й думки.

Здоров’я — фізичне й духовне                                                                                                                                                               нехай струменить, як фонтан,                                                                                                                                                            життя нехай буде змістовне,                                                                                                                                                      спортивний хай радує стан.

В своїх кольорових надіях,                                                                                                                                                                                  в мрійливих, як диво, думках,                                                                                                                                                                         в щоденних життєвих подіях                                                                                                                                                                      ми знаймо: все в наших  руках.

Природа насправді дарує                                                                                                                                                                             усе для здоров’я й краси,                                                                                                                                                              людина ж багато мудрує                                                                                                                                                                                у всі покоління й часи.

У нашім постійнім прогресі,                                                                                                                                                                             в щоденному вирі проблем                                                                                                                                                                          так легко застрянути в стресі,                                                                                                                                                                      та треба боротись з жалем.

Здоровому вигідно в праці                                                                                                                                                                         свої проявляти знання,                                                                                                                                                                                 й не треба пустих декорацій,                                                                                                                                                                       бо в нього своє надбання.

Здорові щасливі й завзяті,                                                                                                                                                                      щораз досягають висот,                                                                                                                                                                       щодень, як на справжньому святі,                                                                                                                                                       єднає їх сила і спорт.

Здоровому вигідно в щасті,                                                                                                                                                                           бо щастя єднає усіх,                                                                                                                                                                                            в здоров’ї тривоги нечасті                                                                                                                                                                          не можуть затьмарити сміх.

Тому берегти не лінуймось                                                                                                                                                                здоров’я безцінного скарб,                                                                                                                                                                               і наше життя замалюймо                                                                                                                                                                                 в тони кольорових лиш фарб.

Щоб лінощів сила підступна                                                                                                                                                                          не стала здоров’ю на зло,                                                                                                                                                                                а справа з’являлась наступна                                                                                                                                                                        і в ній, як годиться, везло.

Цінуймо здоров’я щоденно —                                                                                                                                                                         і хто ми без спорту такі,                                                                                                                                                                        щодня, щохвилини натхненно                                                                                                                                                       долаймо моменти важкі.

Хай буде щаслива усмішка,                                                                                                                                                                                       і буде поменше хвороб,                                                                                                                                                                                         і болю не буде нітрішки,                                                                                                                                                                шкідливих не стане мікроб.

Душа випромінює радість,                                                                                                                                                                          що тіло спортивне у вас.                                                                                                                                                                      Долайте в собі всяку слабість,                                                                                                                                                        здоров’ям пашійте щораз!

Здоровому вигідно всюди,                                                                                                                                                             здоровому вигідно все,                                                                                                                                                                             тому-то й тренуймося, люди,                                                                                                                                                                      бо спорт нам здоров’я несе!

Ведучий: Для оголошення результатів змагань до слова запрошується журі. (Нагородження учасників)

Ведучий: Ось і закінчилось наше свято. Всі учасники команд показали свою спритність, силу, швидкість. А головне – отримали заряд бадьорості і масу позитивних емоцій! Дорогі  діти, ви сьогодні чудово змагались, і ваші вболівальники палко за вас вболівали і це, безумовно, додавало вам сил.

 Ведучі діти:

 Займайтесь спортом, зміцнюйте своє здоров'я, розвивайте силу і витривалість. До нових зустрічей!

Гімн олімпіади

docx
Додано
3 квітня 2020
Переглядів
414
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку