Сценарій спортивного свята "Парад моделей спорту"

Про матеріал
Розробка сценарію спортивного свята, мета якого виховувати в дітей інтерес до фізичної культури і спорту, як вагомого засобу зміцнення здоров’я; усвідомлення необхідності ведення здорового способу життя; сприяти розвитку рухових якостей; почуття колективізму, дружби, взаємодопомоги; дати орієнтири щодо активного проведення вільного часу.
Перегляд файлу

ПАРАД МОДЕЛЕЙ СПОРТУ

Фанфари, музика

Ведучий. Доброго ранку, шкільна родино! Вітаємо всіх із Днем фізичної культури і спорту!

Ведуча.   Стадіон, басейни, корти,

Атрибути знані спорту!

Боротьба змагань, наснаги,

Сила, спритність і відвага,

Протиборство, перемоги -

Спортом пройдені дороги!

Успіх, результат, медалі,

Сльози, гімн на п’єдесталі,

Праця, піт  на тренуванні -

Підсумовує старання новий світовий рекорд

То ж приймай вітання, Спорт!

Ведучий. Любі друзі! Ми раді вітати вас на  ПАРАДі МОДЕЛЕЙ СПОРТУ

 

 Ведуча.   В нашій школі

 Весело зростати,

 Мріють  учні

 Спортсменами стати.

                                       Хто зі спортом дружить-

                                       Буде завжди дужий,

                                       Бо не хворий і не кволий,

                                       А завжди здоровий.

Ведучий:  До привітального слова запрошується ____________________________________________________________________________________________________________________________________.

 

Ведучий. Отже, ми розпочинаємо…….

ПЕРША НАША МОДЕЛЬ

спортивна акробатика - змагання з виконання комплексів спеціальних фізичних вправ (стрибкових, силових і ін.), пов'язаних зі збереженням рівноваги (балансування) і обертанням тіла з

опорою і без опори.

 

 

Загадка про футбол Кулю шкіряну ганяють, Лиш одну на полі мають! По ногах не б’ють — це фол! Називають гру… футбол.

Тож модель номер 2 - Футболіст

Футбол (англ. Football від foot «ступня» + ball «м'яч») - командний вид спорту, в якому метою є забити м'яч у ворота суперника ногами або іншими частинами тіла (крім рук) більшу кількість разів, ніж команда суперника. В даний час найпопулярніший і наймасовіший вид спорту в світі

 

Це такий вид боротьби –

То ногою, то рукою,

Від того захистом служить,

Хто б’ється, а не дружить. 

модель номер 3 - Карате

Карате - японське бойове мистецтво, система захисту і нападу. З 2020 року - олімпійський вид спорту

----------------------------------------------------------------------

По влану б’є ракетка,

Знову йому летіти за сітку.

Вам назвати давно пора,

Що ж це за гра?

 

Модель4 - Бадмінтон

Бадмінтон  - вид спорту, в якому гравці розташовуються на протилежних сторонах розділеною сіткою майданчика і перекидають волан через сітку ударами ракеток, прагнучи "приземлити" волан на стороні супротивника і, навпаки, щоб він не впав на власне поле. Змагаються два гравці або дві пари гравців (пари можуть бути не тільки однієї статі, але і змішані - чоловік і жінка).

----------------------------------------------------------------------

Загадка про ковзани З нетерпінням зиму ждуть, Лід малюють — іскри йдуть! Гострі та стрімкі вони. Мають назву… ковзани.

Модель5 – Шорт-трек

Шорт-трек (англ. Short track speed skating, рус. Швидкісний біг на ковзанах на короткій доріжці) - вид ковзанярського спорту. У змаганнях кілька спортсменів (як правило 4-8: чим більше дистанція, тим більше спортсменів в забігу) одночасно катаються по овальної льодової доріжці довжиною 111,12 м.

__________________________________________________________

В цьому спорті всі гравці спритні і високі. Люблять пограти в мячик І в кільце його загнати Мячик дзвінко б’є об підлгу, Значить, це…..

Модель 6 – Баскетбол

Баскетбол (англ. Basket «кошик» + ball «м'яч») - спортивна командна гра з м'ячем, в якій м'яч закидають руками в корзину (кільце) суперника.

 

---------------------------------------------------------------------

 

Модель7 – Теніс

Теніс або великий теніс - вид спорту, у якому грає двоє гравців один проти одного, або две командіровку по два Гравці в Кожній, команда проти командіровку, на майданчик - корті, поділеному навпіл поперечною сіткою .

------------------------------------------------------------------------------------

Модель8 – Сумо

Сумо (яп. 相撲) - вид єдиноборств, в якому два борця виявляють найсильнішого на круглому майданчику (дохе). Батьківщина цього виду спорту - Японія. Японці відносять сумо до бойових мистецтв. Традиція сумо ведеться з давніх часів, тому кожен поєдинок супроводжується численними ритуалами.

-----------------------------------------------------------------------------------

Модель9 – Волейбол

Волейбол (англ. Volleyball від volley - «удар з льоту» і ball - «м'яч») - вид спорту, командна спортивна гра, в процесі якої дві команди змагаються на спеціальному майданчику, розділеною сіткою, прагнучи направити м'яч на сторону суперника так, щоб він приземлився на майданчику супротивника (добити до підлоги), або щоб гравець команди, що захищається, допустив помилку. При цьому для організації атаки гравцям однієї команди вирішується не більше трьох торкань м'яча підряд (на додаток до торкання на блоці).

---------------------------------------------------------------------------------------

Модель10 – Хокей на траві

Хокей на траві - командний вид спорту (по одинадцять чоловік у кожній команді), в який грають дві команди, використовуючи ключку і м'яч. Організацією змагань займається Міжнародна федерація хокею на траві (фр. Fédération Internationale de Hockey, FIH). У Міжнародну федерацію хокею входять понад 126 країн.

---------------------------------------------------------------------------------------

Модель11 – Спортивне орієнтування

Спортивне орієнтування - вид спорту, в якому учасники за допомогою спортивної карти і компаса повинні пройти невідому їм трасу (дистанцію) через контрольні пункти (КП), розташовані на місцевості. Результати визначаються за часом проходження дистанції (в певних випадках з урахуванням штрафного часу) або за кількістю набраних очок

__________________________________________________________

 

Загадка про хокей Дві команди, як в футболі, Та на крижаному полі, І дорослих, і дітей Позбирав на лід… хокей.

Модель12 – Хокей

Хокей Із шайбою, канадський хокей або просто: - гра на Льодовому майданчику, у котрій двікоманди намагаються ключко закинути круглу шайбу у ворота суперник

Є олімпійськім видом спорту, входити до програми зимовищу олімпійськіх ігор.

---------------------------------------------------------------------------------------

Модель 13- Вільна боротьба

Вільна боротьба (англ. Freestyle wrestling, фр. Lutte libre) - вид спорту, що полягає в єдиноборстві двох спортсменів за певними правилами; із застосуванням різних прийомів (захоплень, кидків, переворотів, підсічок і т. п.), в якому кожен із суперників намагається покласти іншого на лопатки і перемогти. У вільній боротьбі, на відміну від греко-римської, дозволені захоплення ніг супротивника, підсічки і активне використання ніг при виконанні будь-якого прийому.

--------------------------------------------------------------------------------------

Модель 14- Дзюдо

Дзюдо - японське бойове мистецтво, філософія і спортивне єдиноборство без зброї, створене в кінці XIX століття на основі дзюдзюцу японським майстром бойових мистецтв Дзігоро Кано , який також сформулював основні правила і принципи тренувань і проведення змагань.-

-------------------------------------------------------------------------------------

Модель15 – Бокс

Бокс (від англ. Boxing) - контактний вид спорту, єдиноборство, в якому спортсмени наносять один одному удари кулаками в спеціальних рукавичках. Рефері контролює бій, який триває до 12 раундів. Перемога привласнюється у випадку, якщо суперник збитий з ніг і не може піднятися протягом десяти секунд (нокаут) або якщо він отримав травму, яка не дозволяє продовжувати бій (технічний нокаут). Якщо після встановленої кількості раундів поєдинок не був припинений, то переможець визначається оцінками суддів.

docx
Пов’язані теми
Фізична культура, Сценарії
Додано
26 лютого 2020
Переглядів
581
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку