Сценарій свята для старшокласників "Шкільний осінній бал"

Про матеріал
Сценарій свята для старшокласників "Шкільний осінній бал". Проводиться у актовій залі закладу.
Перегляд файлу

Свято для старшокласників «Шкільний осінній бал»

(вікриття танцювальною композицією)

Ведуча 1 : Добрий вечір, шановні гості !!!
Ведучий 2 : Ми раді вас бачити в цьому святковому залі.
Ведуча 1 : За вікном уже відлетіли у вирій останні журавлині ключі, в прощальному
танку кружляє багряне листя, облітаючи з дерев.
Надворі осінь. Прекрасна чудова пора.
Ведучий 2 : Красива, багряна, золотокоса осінь розмалювала чарівним пензлем все
навкруги : ліс , поля, став, садок.
Красива осінь вишиває клени
Червоним, жовтим, срібним, золотим.
А листя просить: - Виший нас зеленим !
Ми ще побудем, ще не облетим.
(Лунає музика).
Ведучий2 : На початку ми познайомимо усіх присутніх з правилами нашого вечора.
Ведуча 1 : Просимо вимкнути звук ваших мобільних телефонів. Ви повинні почути :
шелест осіннього листя, пісню вітру, курликання журавлів.
Ведучий 2 : Ви повинні дарувати один одному усмішки.
Ведуча 1 : Танцювати, веселитись, співати.
Ведучий2 :Бути активними учасниками нашого вечора.
Адже ми розпочинаємо наш Осінній бал !

Ведуча 1.У шкільній державі цар ,

Бал розпочинає,

І на бал чарівний той

Він усіх скликає.

Ведучий 2 Ми вас запрошуєм на бал!

На свято  танцю, музики і світла!

Хай він закрутить вас в шаленім ритмі

Ми вас запрошуєм на бал! 

Ведуча1 Вітаємо вас, шановні учасники та гості балу! Наші юні леді та джентльмени!

Вед.2 Нам випала висока честь бути ведучими цього урочистого, величного, грандіозного дійства!

Вед.1 Сподіваємось, що час, проведений з нами, буде для вас приємним, зможе відвернути від щоденних буднів і заронить у ваші серця пам'ятні і світлі почуття.

 Вед.2 Шановні учасники балу! Сьогодні у вас є можливість не просто насолоджуватись чудовою музикою, показати своє вміння танцювати, а й , як на справжньому балу, навчитися цьому зворушливому мистецтву. І допоможе вам у цьому прекрасний хореограф ......................

Вед.1 Дорогі друзі! Наша сьогоднішня зустріч присвячена танцю. Здається, до цього часу людство не придумало нічого кращого, ніж танець. Його краса зрозуміла усім.

Вед. 2 Сучасні ритми і стародавні мелодії... В наш бурхливий і стрімкий час вони гармонійно звучать. Адже інколи так хочеться влитися у чіткі ритми аргентинського танго, пройтися строгими лініями фокстроту або закружляти в нестримному вихорі вальсу...

Вед.1: Вічно юний танець – вальс.  Народившись в Австрії, він прожив більше двохсот років та залишається незмінно молодим та вишуканим. Вальс підкорив весь світ!

Вед. 2. Щось є в цьому танці таке незвичне, захоплююче,що підкорює людей різних епох і національтностей, складу життя і віку.

Вед. 1 Мелодія птахом злітає,

           Серця молоді окриля

           І музика ніжно лунає

           До вальсу усіх заклика

 (Виконаня вальсу)

Вед 1. На кожному балу повинен бути король і наш бал не виключення.

Вед 2 У королівському палаці збирались леді та джентельмени танцювали, знайомились і звісно закохувались.

Вед 1 На балу завжди трапляється казка. Ми також поринемо у світ казки.

(Виходить автор)  Ця історія трапилася так давно, що дехто навіть думає, нібито нічого подібного бути не могло... Але... в одного короля була донька, і така красуня, що ні в казці сказати, ні пером описати. А що вже горда та пишна була! Жоден жених їй не подобався. Хоч би хто сватався, вона його відпровадить та ще й поглузує. От, якось влаштував король великий бенкет і запросив на нього зблизька і здалека молодих чоловіків, які хотіли б одружитися. У великому бенкетному залі зібралися знатні кавалери: королі, принци, герцоги, князі і графи, барони і звичайні дворяни. Коли увійшла принцеса, всі вони вишикувалися в ряд...

Принцеса (Зупинившись біля товстого): Хм! Та це ж барило з вином! (Біля високого). А той довгий до неба, а дурний, мабуть, як не треба! (Біля невисокого). Коротенький і гидкий - не потрібний нам такий! (Біля блідого). І не круть, і не верть, бо блідий, як смерть! {Біля червонощокого). От так-так, печений рак! (Біля того, що не зовсім рівно стоїть)Сире поліно нехай за пічкою підсохне!

Автор: Отак висміяла усіх, а найбільше дісталося молодому королю, що мав трохи криву бороду.

Принцеса: Ой! Ви тільки гляньте на оцього! Ой, не можу, зо сміху помру! Та в нього ж борода, як дзьоб у дрозда! Тебе я так і зватиму тепер - Дроздобород! Дроздобород! Ха-ха-ха!

Король; Погане і невиховане дівчисько! Як ти смісш глузувати з цих поважних панів?! Терпець мій увірвався! Сьогодні ж за моїм королівським наказом віддам тебе за першого-ліпшого жебрака, котрий прийде до воріт королівського палацу. І слово моє непорушне, навіть якщо цей перший- ліпший виявиться калікою або й навіть Іванком-дурником!..

Автор. Слова його величності вразили усіх присутніх на церемонії сватання. Хто стане чоловіком примхливої принцеси? Якому жебракові усміхнеться доля стати королівським зятем? Долетіла звітка про це до Івана дурника .Сидить Іванко і роздумує:

Іванко: Король пообіцяв, що віддасть принцесу за першого-ліпшого жебрака, який постукає у ворота його палацу. Я не проти. Вона - дівчина непогана, хоч і не ідеал. Але є в мене глуха підозра, що татко вінценосний випхає її з палацу просто так, без копійки. А принцесу годувати - то вам не жарти. Де я їй ананасів і бананів у селі наберу?

Автор: Що ж, повернемось до королівського палацу. Через кілька днів під його вікнами зупинився чоловік у брудній подертій одежі і заспівав пісню, а коли закінчив, то попросив невелику милостиню. Король почув той спів і наказав слугам привести співця до себе.

Король: Гей, ледарі, де ви там?! Покличте-но цього чоловіка сюди. (До Дроздоборода, який ховається під маскою жебрака). Твій спів мені так сподобався, що я тобі віддам свою доньку за дружину!

Дроздобород: Та я ж тільки милостиню просив!..

Король: Не перебивай короля! Сказав, віддам свою доньку тобі за дружину, значить так воно і буде! (До принцеси). Підійди сюди, дочко! Я заприсягся, що віддам тебе за першого-ліпшого жебрака, який постукає у двері нашого дому, і ось він постукав, а я не звик відступати від своєї присяги! (До обох). Станьте-но, діти мої, поряд, візьміться за руки. Владою, наданою мені Богом і моїм народом, оголошую вас чоловіком і дружиною!

Принцеса: Тату! Але ж це жебрак! Може, він і ліпший з-поміж інших, але ж він живе, напевно, в якійсь помийній ямі! Таточку! А там же миші, жаби, павуки! Ну ти ж знаєш, як твоя доця всього цього боїться. (Підлещується). Може, зміниш гнів на милість, я хороша буду - правда-правда! Вийду заміж за якогось булькатого чи носатого...

Король: Досить, ось твій чоловік! А тепер геть ідіть з палацу обоє, бо не годиться, щоб жебракова жінка залишалася у королівських покоях! (До Дроздоборода). Ти нічого такого не подумай. Вона дівчина хороша, та наші королівські придворні няньки так її розпестили, що, сам бачиш, геть від рук відбилася. Зрозумій мене, як свого прошу - бери, бо на карту поставлена доля країни. Будь мужнім і пам’ятай, що країна тобі цього подвигу не забуде. Ти - справжній герой.

Автор: Король дотримав слова - видав доньку заміж, і народ полегшено зітхнув. І запанував мир та лад у королівстві. А Дроздобород тим часом повів свою молоду дружину.

 

Вед.2  А що було далі ви дізнаєтесь пізніше, а ми продовжуємо наш бал. ........ як ти думаєш, можна на нашому балу познайомити всіх учасників один з одним?

Вед.1 Звичайно, є один дуже простий, веселий і нескладний танець, який можна відразу розучити і з його допомогою всіх перезнайомити.

Вед.2 Просимо всіх кавалерів вийти в круг і стати спиною до середини круга.

А ви, юні леді, займіть місця напроти партнерів обличчям один до одного. Отож, полька знайомств! Виконуєте прості рухи, які покаже вам наш хореограф, називаєте своє ім’я і  дами переходять до іншого партнера. Так рухаєтесь по колу, поки не повернетесь до свого кавалера.

(полька знайомств)

Вед.1 Як і на справжній бал, до нас завітали гості. Вони ще зовсім юні, та  їхні серця щиро закохані у мистецтво танцю.           (Гості свята)

Вед. 2 Запрошуємо Вас усіх до танцю.     (лунає музика, усі танцюють) 15 хв.

Вед 1 Наш бал продовжується, але цікаво Що сталося з капризною принцесою?

Дія ІІ

Автор:  Нарешті дійшли вони де маленької вбогої хатини. Принцесі аж подих перехопило - до того все було занедбане, заросле і розвалене.

Принцеса: Ой, лишенько! Ой, ненько! Чия це хата така маленька?

Дроздобород: Це ж наша хатина. В ній ми і будемо жити з тобою.

Принцеса: А де слуги? Де няньки, куховарки? Де придворні? Де?!

Дроздобород: Які слуги? Які няньки? Ми самі тепер собі служитимемо. Доведеться тобі самій вчитися робити все, що треба. Розпали он у печі, принеси води та звари обід. І перевдягнися. Он там, у кутку, лежить якесь лахміття.

Принцеса: Ця робота не для особи королівської крові! Окрім того я й так затовста. Відсьогодні сідаю на дієту. А отже їсти не буду. Лахміття ж своє сам і одягай. (Відвертається від чоловіка і сідає).

Автор: Так минуло декілька днів. Жебрак-Дроздобород блукав лісами і харчувався ягодами та грибами, а принцеса вперто сиділа на дієті. Та ось одного дня зайшов Дроздобород у хатину, а королівська донька гризе суху-пресуху шкуринку хліба і запиває водою.

Дроздобород: То що, на користь пішла тобі дієта? Бачу, смакуєш ласощі сама, а з чоловіком не ділишся. Що там у тебе? (Дивиться). Хліб і вода! Так, це їжа гідна особи королівської крові!

Принцеса: Ти про мене зовсім не піклуєшся, а тільки насміхаєшся!

Дроздобород:Якщо тобі це неприємно, то я більше не буду. Але якщо по правді, то ти у мене ще й на ту шкуринку хліба не заробила. Пора тобі заробляти гроші. Ось був я у палаці Дроздоборода. Спитав, чи не треба їм служниці на кухню. Мені сказали, що можуть тебе взяти, плататимуть харчами.

Автор: І ось принцеса стала служницею на кухні у самого Дроздоборода. Тут вона мусила у всьому слухатися товстого кухаря, робити найчорнішу роботу. Під фартухом вона ховала маленькі горнята, у які складала різні недоїдки. Все це вона приносила додому, щоб і чоловіка нагодувати.

Вед 1. Капризна аринцеса була покарана за свою зверхність і про бал вона могла тільки мріяти.

Вед 2. А ми тим часом продовжуємо веселитись і танцювати. Зустрічайте гостей нашого балу ..........................

(танці)

Вед 1 Ми перервемось на декілька хвилин, щоб дізнатись чим закінчилась казка

Дія ІІІ

Автор  Старий король, батько Дроздоборода, вирішив оженити свого сина і звелів підготувати пишний весільний бенкет. Бідна служниця і собі тихенько пішла нагору, щоб хоч одним оком поглянути на королівську пишноту і розкіш. Стояла вона там і думала про свою гірку долю, проклинаючи себе за гордість та пиху, що довели її до такої ганьби і в такі злидні кинули. І ось коли бенкет був у самому розпалі і мали з’явитися молоді, до принцеси підійшов сам Дроздобород, вбраний в оксамити. Він узяв її за руку і хотів повести до танцю.

Принцеса (вражено): Та це ж сам Дроздобород, який сватався до мене і якого я так жорстоко висміяла! (До Дроздоборода). Ні, ні! Я не можу з вами танцювати! Я бідна служниця і в мене брудні руки та одяг! (Намагається вирватися).

Дроздобород: Не бійся мене. Це ж я - той жебрак, з яким ти одружена по волі твого батька. Ти жила зі мною у бідній хатині, їла чорний хліб, носила жалюгідне лахміття, виконувала найчорнішу роботу. Все це я робив для того, аби покарати тебе за надмірну пиху.

Принцеса: Пробач мені, будь ласка. Я тебе так тяжко образила, що не гідна бути твоєю дружиною.

Дроздобород: Я прошу тебе залишитися у цьому палаці, а старе лахміття, в якому ти зараз одягнута, ми заховаємо у скриню і постараємося про нього не згадувати.

Принцеса: Але ж ти одружуєшся! Хто ця щаслива наречена?

Дроздобород: Ти. Напевно ж, ти мріяла про весілля і гостей?

Принцеса: Не треба мені нікого. І дякую тобі, мій любий чоловіче за науку.

Принцеса скидає з себе лахміття і танцює з Дроздобородом.

 

Автор: Сьогодні-бал,а в такі казкові миті і не такі дива трапляються. А коли вам цікаво, що далі трапилося з принцесою і Дроздобородом, то можу вам сказати: жили вони довго, щасливо, у злагоді і любові, чого і вам бажаю!

(Танець)

Вед 1 На нашому святі продовжує звучати музика і запрошуємо вас до танцю.

 (танці)

Вед.2 Шановні учасники балу, гості, запрошені. Всі, хто сьогодні поринув у величний, захоплюючий світ музики, танцю, витонченості і краси. Через декілька хвилин погаснуть свічки, стихне музика і наш бал завершиться.

Вед. 1Хочеться вірити, що ви отримали сьогодні справжню насолоду. Дякуємо  за участь у нашому заході гостей балу, нашого хореографа  і всіх вас, шановні учасники! Збережіть в своїх серцях цю ніжність, чарівність, елегантність, яку ви проявляли весь час, перебуваючи в цій залі

Вед.2 Дорогі старшокласники! Для вас продовжує звучати музика. Танцюйте, спілкуйтесь, розважайтесь! Гарного вам настрою!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

doc
Пов’язані теми
Етика, Сценарії
Додано
11 жовтня 2023
Переглядів
223
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку