Сценарій свята "Міс Золота Осінь".

Про матеріал
Сценарій свята "Міс Золота Осінь" може використовуватися вчителями початкової школи для проведення позакласних заходів.
Перегляд файлу

                                         Міс Осінь -2019

(Звучить весела музика. Зал святково прикрашен.)

 

Вчитель. Шановні батьки, діти, добрий день! Ви присутні на конкурсно-розважальній грі «Міс Осінь». Надворі чудова пора року! Вже згасло літо, і багрянець торкнувся листя. Ранками віє прохолодою. Саме цієї пори ми вирішили провести свято і обрати дівчину, яка буде уособлювати цю прекрасну, чудову пору. 

 

 В нас дівчатка хоч куди,

 Кращих в школі не знайти.

На уроках – посидючі,

На перервах – балакучі.

 

Гарно все відповідають

Біля дошки , біля парти.

Чи то вірш, чи казку може,

Розповідь ведуть охоче.

 

Правила вивчать готові

І у дома, і у школі.

З математикою дружать

Усно ділять, усно множать

 

Зачаруєшся ти ними

Добрі, гарні, дуже стильні.

В цілім світі не знайдеш

Чи проїдеш, чи пройдеш.

 

 

У конкурсно-розважальній грі беруть участь дівчатка нашої  початкової школи. Вони будуть виборювати звання «Міс Осінь – 2019». Отже,  запрошуємо наших учасниць.

 Вихід дівчаток (Хлопчики під музику виводять)

Вчитель. Щоб отримати звання «Міс Осінь», учасницям треба пройти невеличкі випробування. Попередньо серед дівчаток було проведено жеребкування, тому кожен конкурс буде проводитись у визначеній послідовності.

А зараз, як і ведеться в усіх конкурсах, ми представляємо вельмишановне журі, яке буде оцінювати здібності дівчаток.

                                 ( Представляю журі)

  1. Міщенко Світлана
  2.  Ррр
  3.   Роо
  4.     ррррр

П’ятибальна шкала оцінювання.

 

Вчитель. Перший конкурс називається «Візитка». Кожна претендентка повинна розповісти про себе. Журі буде оцінювати, на скільки дівчата змогли увійти в свій образ осені. 5 балів може отримати кожна учасниця.

1.Конкурс «Візитка»

  • Свою візитку презентує учасниця під № 1 -
  • Слово за учасницею під № 2 -
  • До вашої уваги презентація учасниці під № 3 –
  • Про себе розповість учасниця під № 4 –
  • Слово за учасницею під № 5 -
  • До вашої уваги візитка учасниці під. № 6 –

Вчитель. А зараз надаємо слово вельмишановному журі для оголошення результатів І-го конкурсу.

(Журі оголошує результати 1-го конкурсу)

Вчитель. Осінь… як не хочеться листкові з дерева падати. Сумовито рипить дуб, замислився над зимовим сном ясен, жовто-зелена берізка – ген там на узліссі своїм білявим станом кокетує. Все ніби так і проситься, щоб його оспівали у вірші. Недарма ця пора року описана багатьма поетами.

Наш другий конкурс називається «танцювальний». Дівчатка можуть отримати по  5 балів. Буде враховуватися оригінальність та виразність виконання.

2 конкурс « Танцювальний»

Ведуча.

 

Українські дівчата люблять танцювати. Наші учасниці не виключення. Вони підготували  танець. 

Оцінка журі.

 

Вчитель. І поки журі підраховує бали  для вас – ми запрошуємо хлопців, які виводили своїх дам для конкурсу «Збери врожай».( Виходять хлопці)

Вчитель. Слово для оголошення результатів другого конкурсу надається журі.            (Оголошення результатів ІІ-го конкурсу)

 

3.Конкурс «Збери врожай»

 Вчитель. Хлопчикам завязуємо очі. В руках тримають кошики, у які будуть складати врожай(муляжі овочів та фруктів).Кожен приносить своїй дівчинці таку к –ть балів, скільки збере «врожаю».

Слово для оголошення результатів третього конкурсу надається журі.                   

                         (Оголошення результатів ІІІ-го конкурсу)

Вчитель. Осінь – листопадна пора. Осіннє листя завжди заворожує погляд. Падаючи на землю, воно складає осінні пазли. Пропонуємо нашим учасницям спробувати свої сили у майстерності їх складання. Отже, наступний наш конкурс – «Осінній пазл»(кожна отримує конверт із пазлами)

Завдання для дівчаток буде якнайшвидше скласти пазл осіннього листочка. Враховується швидкість та правильність виконання.

4.Конкурс «Осінній пазл»

Максимальна оцінка – 5балів для найвправнішої конкурсантки, кожній наступній на 1 бал менше, залежно від швидкості виконання. (тобто, перша учасниця отримує 5 балів, а остання – 1 бал)

- Отже, по моїй команді – почали! (Дівчата під музику збирають)

 

Вчитель. Просимо журі оголосити результати  четвертого конкурсу та загальну суму балів.                     (Виступ журі)

 

Вчитель. Про осінь написано не тільки багато  віршів та пісень, а й складено  безліч загадок, прислів’їв та приказок. Ось ми і вирішили перевірити увагу та знання наших учасниць. Тому наступне випробування називається «Осінні загадки», яке буде оцінено у 5 балів.

- Шановні дівчатка! Вашим завдання буде відгадати загадки. Кі загадають вам хлопці.

5.Конкурс «Осінні загадки» 

1.Без пензлика, без олівця розфарбувала деревця. (Осінь)                                               2Летить орлиця по синьому небу, Крила розкрила, сонце закрила. (Хмара) 3.Спорожніли поля,
Мокне земля,
Дощ поливає.
Коли це буває?  (Восени)                                                                                                         4.Коли падаю я з неба
Люди кажуть: “Так і треба.
Восени тоді вважай
Буде добрий урожай!” (Дощ)                                                                                                          5.Він шепоче:"Шу-шу-шу,
Листя обірвать спішу.
З листячком в осіннім гаї
У таночку покружляю".  (Вітер) .                                                                                     6.Вересень, жовтень, листопад. Довгий день іде на спад. Дзвоник до школи усіх скликає… Коли це буває? (Восени)                                                                               7.Сидить Марушка в семи кожушках.
Хто її роздягає, той сльози проливає. 
(Цибуля)                                                                                                                                                                            8.Народжується з квітки, 
Його всі люблять дітки, 
Заліза в нім багато, 
Рум'яне і хрустке.
А ну, скажіть, малята,
То що ж воно таке?  (Яблуко)                                                                                                          9.Під землею народилась і для борщику згодилась. Мене чистять, ріжуть, труть, смажать, варять і печуть. (Картопля) ***                                                                            10. З мене листя обдирають, 
Мене квасять, в борщ кидають, 
Пироги зі мной печуть
І в салат мене січуть!  (Капуста)                                                                                                                11.До мене з повагою ставляться всі, 
Хоч в лісі стою на одній я нозі. 
Як тільки до лісу грибник завітає –
То зразу поклоном мене привітає.  (Гриб)                                                                                                        12.Я жовтенька, я маленька,
Мов медочок солоденька.
На баштані достигаю,
Тепле сонечко вітаю.  (Диня)                                                                                                      Вчитель. Дякуємо нашим учасницям.  Просимо дівчаток підготуватися до конкурсу букетів. А наше журі - продовжити свою роботу.                              

6.Конкурс букетів   ( з сухого листя)

- Свій букет представляє :

 

Поки наше журі підраховує бали- ми проведемо конкурс для вболівальників «Прикрась дерево» (За допомогою прищепок вішають листочки на «дерево». Допоможуть в цьому хлопці.

 

 

 

  • Ось і закінчився наш останній конкурс. А зараз, поки журі працює, я запрошую усіх дітей до фінальної пісні нашого свята.

Пісня «Осінь

1.Гарні дні, ласкаве диво,                                                                                                                                                          Осінь тепла, золота!                                                                                                                                                               Кольорове і красиве                                                                                                                                                                         Листя тихо обліта.                                                                                                                                                                           Приспів:                                                                                                                                                                                   Осінь, осінь, осінь – ти ласкава казка                                                                                                                            І в осінню  днину годі сумувать.                                                                                                                     Осінь,осінь,осінь – ти остання ласка.                                                                                                                 «Здравстуй, диво – осінь! – буду я співать.»                                                                  2.Сонечко ще гріє добре                                                                                                                       І гуляють дітлахи,                                                                                                                                   Та летіти ген за обрій                                                                                                                    Вже збираються птахи.                                                                                                              3.Птах летить в краї далекі,                                                                                                                           Осінь каже: «В добру путь!                                                                                                          До побачення, лелеко,                                                                                    Повернутись не забудь!»    

                                                                                              

Вчитель. Ось і підійшло до кінця наше свято. Перед тим, як надати слово журі для оголошення остаточних результатів, просимо вийти на сцену наших учасниць.(Вихід дівчаток під музику)

Вчитель.  Наші учасниці показали нам сьогодні, що вони вміють, чим захоплюються. У Вас склалися вже певні симпатії. Отже, слово для оголошення результатів конкурсу надається журі.

(Оголошення результатів та вручення стрічок з короною.)

 

Вчитель. Шановні красуні! Ми вітаємо Вас усіх. У Вас – велике майбутнє. Попереду нові сцени і п’єдестали наступних конкурсів. Нехай щастить Вам у житті, чистих рос Вам, мудрої думки, краси та нев’янучої вроди. Будьте завжди впевнені у собі і знайте, що кожна з  Вас – найкраща.

 

1

 

docx
Додано
28 квітня 2020
Переглядів
515
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку