Сценарій святкового спортивного заходу "Закриття Олімпійських ігор"

Про матеріал

По завершенню всіх спортивних ігор важливим є нагородження переможців. Саме тому вам представлений варіант у святковій формі нагордження переможців за успіхи. Тривалість свята може залежати від кількості нагороджуваних і тривати від 20 до 40 хвилин.

Перегляд файлу

Вітаю вас, дорогі діти і шановні гості! Ви мене впізнали? Я бог Зевс – бог блискавки. А прийшов я до вас із самої Греції. В Греції мене всі знають і поважають, бо я завжди допомагаю людям усувати чвари, суперечки, судити змагання. А роблю я це завжди мудро і об’єктивно. Ніхто не залишається ображеним. Ось і сьогодні, дізнавшись, що у вас закриття величезного свята – Олімпіади, я вирішив неодмінно побувати і оцінити ваші змагання. Стародавні греки створили багато чудових легенд, які розповідають про виникнення Олімпійських ігор. Коли я ще був боженятком, ці змагання греки запозичили від мене, та інших богів, наше життя було сповнене війнами і суперечками, а також подвигами. Любов греків до змагань прищеплювалась з ранніх дитячих років.

Взагалі, легенд про виникнення Олімпійських ігор було дуже багато, але існує одна, найбільш правдива, яку взято за основу. Ось послухайте. Тяжкі війни розорювали грецькі держави. Народ не мав спокою. Загарбники безжалісно палили і вирубували сади та виноградники, спустошували поля, руйнували будинки, храми. Люди боялися виходити на вулицю, бо їх могли не тільки пограбувати, а й ще жахливіше – вбити.- Люди хотіли покласти кінець війнам, але не знали, як це зробити. Вихід знайшов цар Іфрит. Він звернувся до мудреця і запитав як зберегти свій народ від війни?

Мудрець йому сказав що ти повинен організувати ігри, угодні богам. І він відправився на зустріч з воїнами. Іфрит їм сказав Забудемо про наші чвари. А суперечки давайте розв’язувати не зброєю, а в змагання на швидкість і спритність. Нехай кожен прийде в Олімпію, і на стадіоні покаже, на що він здатний. Ідея Іфрита сподобалась воїнам і вони погодились. І були в них такі умови:

  • Мир серед воїнів! Скласти зброю!
  • Доторкуватись до зброї заборонялося. Порушників строго карали.

Так в Греції був встановлений звичай, завдяки якому один раз у 4 роки у розпалі воєн, всі складали зброю і відправлялися в Олімпію на ігри.

На честь відкриття 1 Олімпійських ігор був запалений Олімпійський вогонь, і піднятий Олімпійський прапор. Вони стали символами Олімпіади, вони означають дружбу, єдність усіх людей. Ось ідо сьогоднішнього дня з’їжджаються люди з усіх куточків світу, щоб показати свою майстерність. Україна багато разів брала участь в Олімпійських іграх і неодноразово здобувала перемогу.

ПІСНЯ ________________________________________________________________

20 днів тривали наші Веселкові Олімпійські ігри. Зараз настав урочистий момент нагороди переможців! Для цього ми запросили богиню перемоги Ніку і прославленого героя Елади Геракла та майстра спорту міжнародного класу з ЛІТРОБОЛУ Демченка Сергія Олександровича.

Ніка: Хто з вітром швидким зможе зрівнятись?

Обоє: Ви - олімпійці!

Геракл: Хто вірить в перемогу, перешкод не боїться?

Обоє: Ви - олімпійці!

Ніка: Хто до нових вершин в спорті прагне?

Обоє: Ви - олімпійці!

Геракл: Хто найвищих рекордів зміг досягнути?

Обоє: Ви - олімпійці!

Боги задають запитання

  1. На прапорі Олімпійських ігор є різнокольорові кільця, що вони символізують?
  2. Який колір кілець символізує, який континент?
  3. У п*ятиборстві олімпійських ігор у стародавній греції входили, біг, стрибки в довжину, метання диска, метання списа і що ще метали стародавні атлети? (кільця)
  4. Змагання в якому виді спорту за традицією завершують сучасні олімпійські ігри? (з кінного спорту, на приз нації)
  5. Для якої гри з м*ячем потрібно найбільше поле? (Для гри в поло, поле має бути 280 метрів в довжину, і 180 завширшки)
  6. Як називається грубе порушення правил у футболі і хокеї? (Фол від англ.. нечесний)
  7. Який олімпійський вид спорту введено в програму змагань на честь померлого атлета (Марафон,42км 195 метрів)
  8. У якого острова серфери знаходять найвищі хвилі для серфінгу (Гаваї, там завжди хвилі іноді вони досягають 9 метрів)
  9. Скільки гравців у футбольній команді? (11)
  10.                      Який найважчий м*яч (баскетбольний)
  11.                      А найлегший м*яч (для пінг-понгу)

ПІСНЯ____________________________________________________________

Боги вручають медалі

Ведучий Завдяки Веселковим Олімпійським іграм в нашому таборі хлопці й дівчата змогли продемонструвати свою силу та спритність, уміння бути единою командою і прагнення до перемоги! Бажаємо нових перемог нашим спортсменам! І як казав я, коли вже до дівчат почав ходить, головне не перемога, а участь. До побачення.

doc
Пов’язані теми
Фізична культура, Сценарії
Додано
27 червня 2018
Переглядів
993
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку