Сценарій святкування Дня Перемоги.

Про матеріал

Даний сценарій святкування Дня Перемоги призначений для навчальних закладів. Містить цікаві вірші, історичну довідку про місце й значення українського народу в боротьбі над нацизмом у Другій Світовій війні. Повністю відповідаю вимогам часу. В ньому немає старих визначень, таких як (Велика вітчизняна війна і інших), що не відповідають Новій історії.

Перегляд файлу

Результат пошуку зображень за запитом "мак  9 травня"Сценарій свята до дня Перемоги - 2018

„Шляхами подвигу і слави ”

 

Мета: поглибити знання учнів про героїчне минуле нашого народу та трагічні події сьогодення, допомогти усвідомити велич подвигу у Другій світовій війні, виховувати в учнів шану і повагу до тих, хто ціною свого життя здобув перемогу.

Обладнання: святково прибраний зал.

Вислови:

„Вічна слава солдату – герою і солдатові без нагород, хто загинув хоробро у бою, захищаючи рідний народ”,

„І хай як далеко від дому бійця не сховала зима, солдатів нема невідомих, батьків невідомих нема”,

„Чиї б серця забуть могли тих, хто у тяжку годину у грізних битвах полягли за рідну Україну”,

„За цвіт життя завдячує народ полеглим і посивілим солдатам”.

 

Запрошені: ветерани війни, воїни-афганці, учасники АТО.

 

Епіграф: «Тільки той, хто пам’ятає минуле, вартий майбутнього.»

 

 

1 ведучий:

Як тільки вберуться у чарівні білі квіти сади навесні, засвітять дивовижні свічки каштани, а в повітрі розіллється тонкий і ніжний аромат, в бузкових кущах заллються піснями невсипущі солов’ї, а вся земля випромінюватиме радість і щастя, нестримну жагу до життя, в один з таких прекрасних днів, 9 травня, ми відзначаємо  велике свято – День Перемоги.

 

2 ведучий:

-Війна! Смертним пострілом ти,розітнула мир і спокій. І навпіл життя!

-Війна! Ой, яка ти жорстока й безбожна. Зруйнувала ти щастя, забрала синів і батьків.

-Війна! Ти не бачила поглядів тих сумних, насторожених. Ти сіяла смерть і тобі було мало!

 

1 ведучий:

Задихалось літо від спеки

І сивіли від спраги лани

В сірім небі кружляли лелеки

Й земля - в димовищі війни

 

 

 

 

2 ведучий:

Дніпровські хвилі

В краю вогняному

Підводиться стовпчик

І зірка на ньому

Вербичка в жалобі

Стоїть мов спокута

Разом:

Ніхто не забутий

Ніщо не забуте.

1 ведучий:

Доброго дня, шановні гості та всі присутні.

 

2 ведучий:

Відповідно до указу Президента України Петра Порошенка № 85/2018 від 26-го березня 2018 року в Україні пройдуть урочисті заходи,  присвячені Дню пам’яті та примирення і 73-й річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, які відзначатимуть 8 та 9 травня відповідно.

 

1 ведучий:

З нагоди відзначення даних заходів ми зібралися, щоб згадати страшні події, які відбулися 73 роки тому в Україні та вшанувати пам'ять полеглим солдатам.

 

2 ведучий:

Сьогодні до нас завітали гості – ветерани Другої світової війни, воїни-афганці та учасники антитерористичної операції. В залі присутні:

  1. _______________________________________________________________;
  2. _______________________________________________________________;
  3. _______________________________________________________________;
  4. _______________________________________________________________;
  5. _______________________________________________________________;
  6. _______________________________________________________________;
  7. _______________________________________________________________;

 

1 ведучий:

Давайте оплесками привітаємо наших гостей.

 

2 ведучий:

Надаємо слово __________________________________________________.

 

(виступ_______)

 

 

 

1 ведучий:

Надаємо слово нашим шановним гостям:

  1. _________________________________________________________;
  2. _________________________________________________________;
  3. _________________________________________________________;

 

2 ведучий:

Друга світова війна (01.09.1939 - 02.09.1945) - найкривавіший глобальний конфлікт, у ході якого загинуло за різними оцінками від 50 до 85 мільйонів людей. Упродовж 21 місяця цієї війни СРСР та Третій Рейх виступали як союзники, а від 22.06.1941 вступили у військову конфронтацію, що увійшла в історію як німецько-радянська або, в радянській історіографії, Велика Вітчизняна війна 1941-1945 років. Цей конфлікт не є тотожний поняттю Другої світової війни. Війна між СРСР і Німеччиною та її союзниками була складовою більш широкого хронологічно і географічно глобального конфлікту, про що раніше дуже часто забувала згадувати радянська історіографія, а тепер - російська пропаганда.

 

1 ведучий:

Війна для України почалася 1 вересня 1939 р. із нападу нацистської Німеччини на Польщу. Цього дня німецька військова авіація бомбардувала Львів та інші міста. Від 17 вересня учасником Другої світової війни на боці Німеччини став Радянський Союз.

2 ведучий:  

Запрошуємо до виступу учня _______________ літературної студії «Надія», який розповість власний вірш.

(Пісня «____________________________»)

1 ведучий:

Внаслідок переділу Центральної і Східної Європи між нацистами і комуністами до складу Радянського Союзу у 1939 році були включені території Західної України та Західної Білорусії, а в 1940 році - країни Балтії, Бессарабія та Північна Буковина.

2 ведучий:

Таким чином, можна говорити про те, що термін "Велика Вітчизняна війна" для України (червень 1941 - травень 1945) з історичної, хронологічної і географічної точки зору некоректний від першого дня війни - 1 вересня 1939 року, і до останнього - 2 вересня 1945 року. Друга світова війна для України не обмежувалася лише бойовими діями та окупацією її сучасної території, але й включала участь українців у бойових діях на всіх воєнних театрах.

1 ведучий:  

Запрошуємо до виступу учня _______________ літературної студії «Надія», який розповість власний вірш.

 

2 ведучий:

А зараз давайте всі разом вшануємо пам'ять усіх загиблих солдат у Другій світовій війні а також усіх загиблих українців, які поклали своє життя за свободу України в трагічних подіях 2014-2018 років хвилиною мовчання.

(хвилина мовчання)

 

1 ведучий:  

Запрошуємо до виступу учня _______________ літературної студії «Надія», який розповість власний вірш.

2 ведучий:

Для України Друга світова війна - національна трагедія, під час якої українці, позбавлені власної державності, змушені були воювати за чужі імперські інтереси і часами вбивати інших українців.

1 ведучий:

Поруч із тим, слід наголосити на внеску саме українців у розгром нацизму і згадати як про солдат Радянської армії (понад 6 млн) та вояків УПА (понад 100 тис.), так і про тих українців і вихідців з України, які перебували у військових з'єднаннях інших держав: Польщі (120 тис. у 1939 р.), США (до 80 тис. у 1945 р.), Канади (до 45 тис. у 1945 р.), Франції (до 5 тис. у 1940 році). З різних причин українці воювали і по інший бік: у військах Німеччини (від 600 осіб у 1939 році до 250 тис. у 1941-45 рр.), Румунії (24 тис.), Угорщини (до 20 тис.), Словаччини (до 2 тис.), Хорватії (1,5 тис.).

2 ведучий:  

Запрошуємо до виступу учня _______________ літературної студії «Надія», який розповість власний вірш.

1 ведучий:  

Прямі людські втрати України у Другій світовій війні становлять 8-10 млн. осіб, економічні - 285 млн тогочасних рублів. Разом з тим, Друга світова війна відкрила для українців руйнівну "силу" обох тоталітарних режимів. Всім відомі злочини нацистів на окупованих територіях України (Голокост, розстріли мирного населення, спалення сіл).

2 ведучий:  

Разом з тим довгий час замовчувались численні злочини комуністичного режиму на нашій землі. Серед яких - розстріли політичних в'язнів у Західній Україні в червні-липні 1941 року, знищення центру Києва восени 1941 року; підрив Дніпрогесу і знищення в Одесі поранених червоноармійців, скинутих в море разом із санітарними машинами тощо.

Із Україною також пов'язане і завершення війни. 2 вересня 1945 р. генерал Кузьма Дерев'янко від імені СРСР приймав беззастережну капітуляцію Японії.

 

 

 

 

1 ведучий:  

Символом пам’яті жертв війни у світі є червоний мак. Його,  як символ пам’яті жертв війни, вперше використано в Україні на заходах, приурочених до річниці завершення Другої світової війни у 2014 році. Дизайн українського червоного маку розроблено за ініціативи Українського інституту національної пам’яті та Національної телекомпанії України; автором символу є харківський дизайнер Сергій Мішакін. Графічне зображення є своєрідною ілюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі. Поруч з квіткою розміщено дати початку і закінчення Другої світової війни та гасло. У 2014 році було «Ніколи знову».

 

2 ведучий:  

Починаючи з 2015 з нагоди 70-ї річниці перемоги над нацизмом і надалі ми прийняли нове гасло «Пам’ятаємо. Перемагаємо». Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об’єднані нації. Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона – запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

 

(Пісня_____________________________)

1 ведучий:  

Вітаємо зі святом всіх вас щиро!

Живіть здорові в щасті і теплі!

Бажаєм всім любові, щастя, миру

На нашій рідній і святій землі!

 

2 ведучий:  

 

Хай пісня лине в синь небес крилато,

У мирне небо хай зліта салют!

День Перемоги – це найкраще свято!

І на землі хай в мирі всі живуть!

 

(Пісня «_____________________»)

 

1 ведучий:  

Дякуємо нашим гостям, що знайшли час відвідати наш захід. Будемо раді завжди бачити їх в стінах нашої гімназії.

 

2 ведучий:  

До побачення!

1

 

docx
Додано
16 травня 2018
Переглядів
795
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку