Сценарій "Веселого Хелоуіна!"

Про матеріал
У сценарії "Веселого Хелоуіна" поєднуються традиції різних країн, пов"язані з подібними святами: американським Хелоувіном, українською Велесовою ніччю та мексиканським святом Діа де лос Муертос. Ведучі: Відьма, Мавка і Катріна сперечаються чиє свято важливіше і з"ясовують, що вони мають багато спільного. Ведучі проводять з дітьми вікторини, творчі та жартівливі конкурси, рухливі ігри. У фіналі, після дефіле костюмів, визначають Короля та Королеву жахів.
Перегляд файлу

ВЕСЕЛОГО ХЕЛОУІНА!

Звучить хелоуінська мелодія. Монстри виконують танець Венсдей.

З'являється ВІДЬМА.

ВІДЬМА (аплодує). Браво, браво! Жахливіше не буває! (До дітей). Привіт, мої маленькі монстриики! Скучили за мною?. Адже нам доводиться зустрічатися лише раз на рік напередодні Хеловінської ночі. Ну що, побешкетуємо сьогодні трохи? Я бачу, що ви й костюми підготували… Ну-мо, дружно підніміть праву руку. А тепер ліву… і поплескайте собі! Молодці!

Звечить етнічна музика. З'являється МАВКА.

МАВКА. А хто це тут на нашому святі свої порядки встановлює?

ВІДЬМА. На якому іще «вашому святі»? Ми тут Хелоувін відзначаємо. Ти сама хто така?

МАВКА. Я хто така?.. Та мене кожна дитина знає, я - Мавка лісова! Про мене книжки та пісні пишуть, кіно й мультфільми знімають І відзначати тут ми будемо Велесову ніч!

ВІДЬМА. Яку таку Велесову ніч? Я спадкова відьма, 600 років живу і ніколи про таке не чула!

МАВКА. Тепер знатимеш, що в ніч з 31 жовтня на 1 листопада встановлюється межа між зимою і літом та стирається грань між світами – нашим та потойбічним. У цю ніч на перехресті світів зустрічаються брати-близнюки, закляті супротивники Білобог і Чорнобог. Білобог визнає, що його час на землі закінчився і на цілих півроку передає свою владу Чорнобогові. А наглядає за тим, щоб все пройшло за правилами, бог живої природи та достатку, покровитель мистецтва і магії - Велес, звідси й назва – Велесова ніч. У цей час разом з душами пращурів що приходять у наш світ відвідати нащадків, з'являється і всіляка нечисть, тому проводяться різноманітні ритуали, щоб від неї захиститися.

ВІДЬМА. В принципі те саме, що і в нас. Тільки назви різні!

Звучить мексиканська музика. З'являється КАТРІНА.

КАТАРІНА. Привіт! Бачу народ вже зібраний. Тож, будемо починати!

МАВКА. Що починати?

ВІДЬМА. А ти хто і звідки взялася?

КАТАРІНА. Невже ви не знаєте,  я – Катріна. І відзначитимемо ми мексиканське свято Día de los Muertos (Діа ле лос Муертес), що в перекладі з іспанської означає – День мертвих. Це наше улюблене свято! Цього дня ми вшановуємо своїх пращурів, радісно зустрічаємо душі померлих родичів, підносимо дари, ділимо з ними трапезу, розповідаємо про сімейні новини і навіть попросимо поради у найважливіших справах.

МАВКА. Дивно! І ми також просимо допомоги в пращурів для вирішення важливих питань. Треба лише на ім’я назвати померлого родича та звернутись до нього: «сьогодні тобі в цей світ приходити – мені пораду приносити. Підкажи, як мені завершити справу». Відповідь обов’язково буде або у сні, або за допомогою якогось іншого знаку. (До Відьми). А ви як свій осоружний Хелоуін відзначаєте?

ВІДЬМА. Чого це він осоружний? Якщо бути точними, то до Америки Хелоуін потрапив з Європи, від давніх кельтів. Тож це ще питання хто до кого припхався! До речі, це свято має другу назву «День всіх святих». Ми запалюємо біля своїх домівок ліхтар Джека, вирізаний з гарбуза, щоб відлякати нечисть, і з тією ж метою одягаємо страшні костюми.

МАВКА. А ми прикрашаємо хати горобиною і насипаємо сіль на поріг, щоб нечиста сила не могла підступитися.

КАТАРІНА. Ми нечистої сили не боїмося і йдемо на могили наших пращурів та несемо їм частування. Дехто навіть ночує на кладовищі. Померлих дітей ми пригощаємо солодощами, а дорослих вином.

 

ВІДЬМА. Тепер я, здається, розумію звідки походить традиція ходити від хати до хати і випрошувати солодощі.

(До дітей). Хто знає, що потрібно говорити в цей момент? (Солодощі або життя). Молодці! Бачите, як добре діти знають традиції святкування Хелоуіна!

 

1. Вікторина

 

КАТАРІНА. Впевнена що вони знають набагато більше і ми зараз це перевіримо. А наші помічники слідкуватимуть за правильними відповідями і винагороджуватимуть за них.

Як називається повнометражний мультфільм про хлопчика Мігеля та його бабусю, присвячений святу Лос Муертес? (Таємниця Коко).

 

ВІДЬМА. А дайте, я запитаю! Назвіть першого, найвідомішого та найголовнішого вампіра. (Граф Дракула).

А яка його історична батьківщина? (Трансільванія).

Який з легендарних борців із нечистю переміг Дракулу? Назвіть його ім’я. (Ван Хельсінг)

Які засоби боротьби з вампірами ви знаєте. (Осиновий кілок, часник, срібні кулі, сонячне світло, іноді хрест, свята вода).

 

МАВКА. Годі вже своїми вампірами дітей мучити! Тепер моя черга ставити запитання!

Назвіть ім'я  містичного гоголівського персонажа з трьох літер? (Вій)

На чиїй спіні коваль Вакула літав до цариці за черевичками для коханої? (На чортовій)
Де, зазвичай, збираються київські відьми? (На Лисій горі).

Як називається відьомська тусовка? (Шабаш).

 

КАТАРІНА. Дозвольте і мені хоч одне запитання поставити! Як інакше називають ходячих мерців? (Зомбі).

А в якого античного персонажа на голові замість волосся – змії (Медуза Горгона).

Хто може проходити крізь стіни? (Привиди). Геніально!

 

ВІДЬМА. Я, я, я!… Я хочу поставити ще одне запитання: З якого фільму слова наступної дитячої лічилочки: «Раз, два, Фреді йде за тобою, три-чотири, зачиняйте вікна й двері. П’ять-шість, Фреді хоче свіх вас з'їсти…»? («Жахи на вулиці В’язів»).  У мене аж волосся стає дибки! Це моя найвища оцінка вам!

КАТАРІНА. А давайте проведемо веселий конкурс і перетворимо повітряну кульку на містичний персонаж. У вас є час доки звучить музика. В кого це вийде найкраще – той отримає приз!

2. Розмалюй кульку

МАВКА. Це була лише розминка. Тепер між собою змагатимуться гримери. Для цього нам потрібні пари, в яких один буде художником, а інший - моделлю. Пара, яка створить кращий образ – отримує приз.

3. Конкурс гримерів

КАТАРІНА. Увага, увага! Розшукуються сміливці, які можуть на дотик визначити предмет. Є такі? Занурюйте руку в торбинку називайте предмет і діставайте його. Хто вгадає – отримає приз!

4. Вгадай предмет

ВІДЬМА. Жахливо! Якраз те що нам треба! У мене є пропозиція протестувати найулюбленішу гру вампірів «Хто швидше спорожнить келих?» Є охочі? Вам потрібно через соломинку випити вміст келиха. Виграє той, хто зробить це швидше!

5. Конкурс вампірів

МАВКА. А хочете потрапити на справжній відьомський шабаш? У мене є мітла, яку ви будете передавати по колу. Коли зупиниться музика, той хто тримає мітлу, вибуває. Останній буде переможцем! Починаємо!

6. Шабаш з мітлою

ВІДЬМА. Хіба це шабаш? Зараз я вам покажу як це робиться! Потрібно розділитися на дві команди і на мітлі обскакати перепони. Потім передати мітлу члену команди. Яка команда закінчить раніше, та й буде переможцем!

7. Гонки на мітлі

КАТАРІНА. Я бачу у вас дуже багато енергії! Давайте випустимо її на волю! Зараз заграє містична музика а ви маєте виконати найжахливіший танець. У кого вийде найбільш вражаюче, той і стане переможцем  конкурсу. Наші помічники будуть за вами уважно спостерігати. Готові? Починаємо!

8. Найстрашніший танець

ВІДЬМА. На жаль наша вечірка добігає кінця. Але ми ще не визначили Короля і Королеву жахів. Їх ми оберемо серед учасників, які прийшли у відповідному дрескоді. Зараз ми під музику влаштуємо дефіле нечисті і визначимо найефектніших.

 

9. Конкурс костюмів

 

ВІДЬМА. Вітаємо Короля і Королеву жахів! Ви отримуєте ексклюзивні авторські подарунки, створені мною власноруч! Добряче ми порозважалися! Але настав час попрощатися і позбутися всілякої нечисті. А знаєте хто в нас найкраще бореться з нечистю? Збройні сили України. Подякуємо їм за це.

 

КАТАРІНА. У нас є чарівна скринька, куди ви можете покласти свої гроші, а працівники Міського палацу дітей та юнацтва передадуть їх на потреби армії!

 

МАВКА. На цьому слові бувайте здорові! І нехай згине всіляка нечисть! Слава Україні! Героям Слава!

 

doc
Пов’язані теми
Людина і світ, Сценарії
Додано
21 лютого
Переглядів
39
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку