Сценарій виховної години з елементами тренінгу

Про матеріал
«Щастя. Як його досягти?». Чому я обрала саме таку тему? Насамперед тому, що, мабуть, немає такої людини серед нас, яка б не хотіла бути щасливою. Але чи всі знають, як цього досягти. Тож спробуємо з’ясувати що таке щастя, висловимо свої думки, а також дізнаємося, що потрібно для того, щоб бути щасливим.
Перегляд файлу

… «Щастя. Як його  досягти?». Чому я обрала саме таку тему? Насамперед тому, що, мабуть, немає такої людини серед нас, яка б не хотіла бути щасливою. Але чи всі знають, як цього досягти. Тож спробуємо з’ясувати що таке щастя, висловимо свої думки, а також дізнаємося, що потрібно для того, щоб бути щасливим.

 1.  Інформаційне колесо

 Як часто нам хочеться, щоб життя нагадувало відео кліп, кінофільм, улюблену     книгу, де на долю героїв випадає удача й кохання, багатство.     То, що ж таке щастя? (Варіанти відповідей дітей)

( Щастя – це стан цілковитого задоволення життям; вияв радості від  спілкування з рідними, близькими; успіх, удача.

 Щастя –повнота та  осмисленість життя, здійснення свого людського   призначення.

 Щастя – благополуччя, земна благодать, бажання жити без горя, смутку,  тривоги, спокій і задоволення взагалі, усе бажане, усе те, що заспокоює і задовольняє людину, за переконаннями, смаками і звичками її.)

2. Подарунок  «Підкова».

Але всі, без винятку, хочуть бути щасливими. А що говорять про щастя повір'я?  Інколи бачимо, що люди дарують один одному різні сувеніри-талісмани на щастя. А ще кажуть, хто знайде підкову, той буде щасливим.

 Підкова на щастя.  Звідки ж походить цей вислів?  Чому знайдена підкова приносить щастя?  (Варіанти відповідей дітей)

  1.  Підкова здавна вважалася талісманом, що приносить щастя й удачу.  Дане повір'я виникло не на порожньому місці - вважається, що вперше   знайдена  підкова стала символом щастя в Давньому Єгипті. Коней, яких запрягали у вози фараонів, підковують золотими підковами. Але матеріал підкови не робив міцніше кріплення - рано чи пізно підкови залишалися в  пилу дороги.       Зрозуміло, знахідка золотої підкови ставала щастям.

   2.Однак у Стародавній Русі були свої підстави вважати підкову символом прийдешнього щастя і оберегом від бід і нечистої сили. Справа в тому, що всі підкови виходили з-під молота ковалів, завжди вважалися борцями з нечистої сили.

   3. Фахівці фен-шуй стверджують: підкова, прибита над дверима ріжками вниз, захищає будинок від зла. А ріжками вгору - залучає удачу, на внутрішній  стороні дверей - вирівнює негативну енергетику житла. А під сидінням водія - допомагає уникнути аварій та зустрічі зі співробітниками ДАІ.

        3. Вправа «Усмішка»

Зараз ви повинні відгадати , що лежить у коробці. Я вам задам декілька запитань,

а ви відгадаєте:

 Не має такої людини у світі, щоб її у неї не було!

 Вона є у кожного з вас!

 ЇЇ не можливо купити за гроші, навіть позичити у когось!

 Вона є тільки у щасливих людей!

(в коробці лежать смайлики з посмішками. Смайлики роздаються присутнім)

Щастя – солодке слово, за яким уявляється приваблива країна. Вона начебто і близько, і начебто далеко, за обрієм. Від щастя йде обертом голова, змінюється світ і всміхаються зірки. Слово „щастя знайоме кожному з раннього дитинства, та, мабуть, і цей особливий стан душі – теж.”

А що говорять про щастя відомі люди?

Учитель: А тепер ви об’єднаєтеся в 4 групи (лимон, апельсин, мандарин, банан). Кожна група отримує завдання. На аркуші, який ви отримуєте питання. Вам необхідно в своїй групі його обговорити і вивести формулу щастя, яку ви будете не тільки презентувати нам, але ще і доказувати. Даю вам 10 хвилин. Займіть собі робочі місця.

ПИТАННЯ:

1. Щастя, якщо ти потрібен комусь?

2. Щастя є в улюбленій праці?

3. Щастя, коли маєш багато грошей?

4. Щастя є у коханні?

1 група - „Лимони”

Найщасливіша та людина, яка потрібна всім. Звичайно, якщо ти інертний, любиш спокій, то важко з цим погодитися. А ось Сенека сказав: „людина, яка думає тільки про себе і шукає в усьому вигоду, не може бути щасливою.” А Дідро сказав: „Найщасливіша людина та, яка дає щастя найбільшій кількості людей.”

Погодьтеся, що краще бути потрібним багатьом, ніж абсолютно нікому. Це поклик душі: співчувати, радіти чиїмось успіхам, радити, допомагати... адже це теж відрізняє людину від тварини.

ВИСНОВОК: Щастя, коли тебе чекають і коли ти потрібен.

2 група – „Апельсини”: Ми вважаємо що щастя в улюбленій праці.

А щоб від праці отримувати задоволення, треба обирати в житті професію, яка тобі подобається, де ти зможеш розкрити свої здібності. Лікар дарує і продовжує життя людям, учитель виховує душу і дає знання, будівельник дарує людям дах над головою...

Знаєте притчу про 3-х робітників?

Працювали на будівництві 3 робітники. Вони виконували одну і ту ж роботу. А коли їх запитали: „Що ви робите?”, усі відповіли по-різному. Перший сказав: „Тягаю каміння”. Другий: „Заробляю на шматок хліба”. А третій відповів: „Будую храм”.   Отже, працю треба сприймати не як важкий тягар і примусовість, а робити її з натхненням, бажанням, задоволенням. Тоді відчуєте щастя від праці.

3-група: „Мандарини: Щастя, коли маєш багато грошей. Гроші надають упевненості в собі. Можна мандрувати по різних країнах, купувати дорогі речі, користуватися послугами прислуги, їздити на красивому автомобілі, лікуватися за кордоном...

Люди, які вважають, що гроші можуть усе, самі можуть за гроші зробити все.(Буаст) Але пригадуєте кінофільм „Проданий сміх”? хлопчик за 1 млн. продав свій сміх. Він став найбагатшим і водночас самим нещасним, бо не міг навіть посміхнутися...

Отже, дійсно, гроші потрібні, але це не формула щастя.

4-група: „Банани”: Ми вважаємо, що щастя в коханні. Бо воно окрилює людину, робить її красивою внутрішньо і з зовні, робить здатною на сміливі вчинки. Звичайно, буває любов не взаємна, але краще любити без взаємності, ніж взагалі не любити.

     Не так просто знайти в житті свою половинку, але якщо  вдасться, то це і буде справжнім щастям. Велике взаємне кохання – це вершина щастя, якої багато хто прагне. Ви весь час співаєте пісні про любов. І їх немало, бо їх пишуть або щасливі люди, або ж вони є тим вітаміном, за допомогою якого почуваєш полегшення на душі.

Отже, дійсно, в любові є щастя.

А зараз ми виконаємо вправи для  визначення рівня самооцінки

 Перед Вами намальовані в одному рядку 8 кружечків.

    Виберіть кружечок для себе  і для найближчої людини з Вашого оточення.

Інтерпретація: Чим лівіше знаходиться кружечок, який означає Вашу особистість, тим вищий ступінь Вашої самооцінки.

Інструкція: Виберіть із цих кружечків той, який означатиме близьких для Вас людей (3 особи), а також свій кружечок.

 

Інтерпретація: Мірою сили Вашого «Я» є більш високе положення кружечка «Я» по відношенню до інших кружечків.

 Інструкція: Розмістіть кружечок, що позначає  Ваше «Я» і кружечок, що  

позначає 3-х інших людей всередині великого кола.

Інтерпретація: Якщо власне «Я» розміщене ближче до центру, ніж інші, то це  вказує на  Вашу егоцентричність.   

А зараз перегляньте ролик

Ну і для повного щастя ось вам трошки гумору

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Щастя – це стан цілковитого задоволення життям; вияв радості від спілкування з рідними, близькими; успіх, удача.

Номер слайду 3

Щастя –повнота та осмисленість життя, здійснення свого людського призначення.

Номер слайду 4

Щастя – благополуччя, земна благодать

Номер слайду 5

Щастя -бажання жити без горя, смутку, тривоги

Номер слайду 6

Щастя -спокій і задоволення взагалі

Номер слайду 7

Підкова

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Що лежить у коробці?

Номер слайду 12

Лимони: щастя якщо ти потрібен комусь. Апельсини: щастя є в улюбленій праціМандарини: щастя, коли маєш багато грошей. Банани: щастя у коханні

Номер слайду 13

Видатні люди про щастя

Номер слайду 14

Щастя — це коли теберозуміють, велике щастя -це коли люблять, справжнєщастя- це коли любиш ти. Конфуцій

Номер слайду 15

Щасливий той, хто здатний побудувати зоточуючими людьми абсолютно безкорисливі стосунки. Щастя в тому, щоб нічого не вимагати, тому що для щастя всього і завжди вистачає. Далай -Лама

Номер слайду 16

Щастя це не станція, в яку ви приїдете, це скоріше манера подорожі. Піфагор

Номер слайду 17

Для щастя потрібно щось робити, щось любити і в щось вірити. Джозеф Еддісон

Номер слайду 18

Необхідний аксесуар щастя – це впевненість, що живеш правильно. Антон Макаренко

Номер слайду 19

Щастя-це відмінна штука. Кращий час, щоб бути щасливим -зараз, оптимальне місце - тут. Кращий спосіб - це робити щасливими інших. Джим Рон

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Перегляд файлу

C:\Users\Home\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.MSO\538FF4E2.tmp                C:\Users\Home\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.MSO\B1EE6F4E.tmpC:\Users\Home\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.MSO\5B61D267.tmp                      C:\Users\Home\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.MSO\670DC32F.tmpC:\Users\Home\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.MSO\78BCC3EB.tmp                       C:\Users\Home\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.MSO\DF8CEAA3.tmp

C:\Users\Home\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.MSO\2F2FC89F.tmp                            C:\Users\Home\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.MSO\8D9E85B.tmp

C:\Users\Home\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.MSO\70B485D7.tmp                        C:\Users\Home\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.MSO\533E9D13.tmp

C:\Users\Home\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.MSO\AF61D547.tmp                         C:\Users\Home\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.MSO\55C8EA0F.tmpC:\Users\Home\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.MSO\4D10277F.tmp                        C:\Users\Home\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.MSO\D0B1E8CB.tmpC:\Users\Home\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.MSO\B206AB83.tmp                          C:\Users\Home\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.MSO\226BC53B.tmp

 

Смайлики - красивые картинки (40 фото) • Прикольные картинки и позитив                         Смайлики - красивые картинки (40 фото) • Прикольные картинки и позитивСмайлики - красивые картинки (40 фото) • Прикольные картинки и позитив                         Смайлики - красивые картинки (40 фото) • Прикольные картинки и позитивСмайлики - красивые картинки (40 фото) • Прикольные картинки и позитив                            Смайлики - красивые картинки (40 фото) • Прикольные картинки и позитивСмайлики - красивые картинки (40 фото) • Прикольные картинки и позитив                             Смайлики - красивые картинки (40 фото) • Прикольные картинки и позитив

 

смайлик скачать бесплатно - Смайлик смайлик поцелуй, смайлики картинки -  Поцелуй Смайлик Прозрачный Фон             смайлик скачать бесплатно - Смайлик смайлик поцелуй, смайлики картинки -  Поцелуй Смайлик Прозрачный Фонсмайлик скачать бесплатно - Смайлик смайлик поцелуй, смайлики картинки -  Поцелуй Смайлик Прозрачный Фон             смайлик скачать бесплатно - Смайлик смайлик поцелуй, смайлики картинки -  Поцелуй Смайлик Прозрачный Фонсмайлик скачать бесплатно - Смайлик смайлик поцелуй, смайлики картинки -  Поцелуй Смайлик Прозрачный Фон             смайлик скачать бесплатно - Смайлик смайлик поцелуй, смайлики картинки -  Поцелуй Смайлик Прозрачный Фон

смайлик скачать бесплатно - Смайлик смайлик поцелуй, смайлики картинки -  Поцелуй Смайлик Прозрачный Фон           смайлик скачать бесплатно - Смайлик смайлик поцелуй, смайлики картинки -  Поцелуй Смайлик Прозрачный Фон

Фото, Автор Soloveika На Яндекс - Love Emoji Clipart (#1169876) - PinClipart                  Фото, Автор Soloveika На Яндекс - Love Emoji Clipart (#1169876) - PinClipartФото, Автор Soloveika На Яндекс - Love Emoji Clipart (#1169876) - PinClipart                 Фото, Автор Soloveika На Яндекс - Love Emoji Clipart (#1169876) - PinClipartФото, Автор Soloveika На Яндекс - Love Emoji Clipart (#1169876) - PinClipart                 Фото, Автор Soloveika На Яндекс - Love Emoji Clipart (#1169876) - PinClipart

Пин на доске smajlíci                 Фото, Автор Soloveika На Яндекс - Love Emoji Clipart (#1169876) - PinClipartПин на доске smajlíci                 Фото, Автор Soloveika На Яндекс - Love Emoji Clipart (#1169876) - PinClipartПин на доске smajlíci            Пин на доске smajlíci

 

 

Пин на доске smajlíci        Пин на доске smajlíciСчастливый женский смайлик иллюстрация вектора. иллюстрации насчитывающей -  106946253                Пин на доске smajlíciПин на доске smajlíci                 Счастливый женский смайлик иллюстрация вектора. иллюстрации насчитывающей -  106946253

 

 

Счастливый женский смайлик иллюстрация вектора. иллюстрации насчитывающей -  106946253                    Счастливый женский смайлик иллюстрация вектора. иллюстрации насчитывающей -  106946253                          Счастливый женский смайлик иллюстрация вектора. иллюстрации насчитывающей -  106946253                   Счастливый женский смайлик иллюстрация вектора. иллюстрации насчитывающей -  106946253                       Счастливый женский смайлик иллюстрация вектора. иллюстрации насчитывающей -  106946253                      Счастливый женский смайлик иллюстрация вектора. иллюстрации насчитывающей -  106946253

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чижикова Надія Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
zip
Додано
4 лютого 2022
Переглядів
441
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку