Сценарій випускного балу для дітей старшої групи "Кольорова дискотека"

Про матеріал

Даний матеріал розрахований на активне залучення дітей, педагогів та батьків до співпраці. Сценарій насичений індивідуальними на інтерактивними видами музичної діяльності, яскравою атрибутикою.

Перегляд файлу

Дошкільний навчальний заклад №24 «Калинка»

 

 

Свято Випускного балу для дітей   старшої групи «Веселка»

«Кольорова дискотека»

 

C:\Documents and Settings\User\Рабочий стол\дыти.jpg

 

 

 

 

Музичний керівник: Піскун С.В.                                                  Вихователі: Бібік О.Б., Сарапіна В.Я.

2017-2018 н.р.

                                      Заходять 2 Ведучих-вихователі                                                                1 Ведуча: День сьогодні особливий, урочистий, визначний.                                                                    Він по-своєму щасливий, але трішечки сумний.                                                                                                    2 Ведуча: Наші любі дошкільнята залишають дитсадок.                                                                                Бо до школи проводжати час прийшов вже діточок!                                                                                            ( під веселу музику до залу забігають 2 дітей, стають між дорослими)

Діти:                                                                                                                                                                     1. Хто сказав, що нам до школи вже збиратися пора?                                                                                       У садочку ми, як вдома. Вся весела дітвора!                                                                                                    2. Треба всіх дітей скликати, ми влаштуєм справжнє свято.                                                                         Тут  зберемо вірних друзів, школа не втече нікуди!

1 Ведуча: Ну, якщо вже таке діло, залишайтесь з нами сміло!                                                                            2 Ведуча: До школи справді ще далеко, тож влаштуєм дискотеку!                                                                  (під веселу музику діти вибігають, дорослі готуються до таночку)

          Танок «Рок-н-рол» (вихователі)                                                                                               (в кінці танцю вихователі беруть фото рамку, під музику заходять випускники з кольоровими долоньками, стають в колону по центру)                                                             Танок – вхід випускників «Руки підіймайте»                                                                                    (після таночку діти розходяться на два боки, сідають, знімають долоньки)

Діти:    3. Наш добрий друг, наш дитсадок, завжди любив своїх діток.

Сюди щодня ми поспішали, твою турботу відчували.

Нам пощастило, любий дім – тепло і ласку дав ти всім.

4.Садочок любий, час прощатись, до тебе будем подумки вертатись

Усе попереду, та нам із вами уже не стать ніколи малюками.

5.Ми вдячні за те, що жили тут щасливо. Пробачте за те, що були галасливі!

Як гарно було тут у кожнім куточку! Бо ми всі – єдина родина в садочку!

Пісня «Садочок, як родина»

6. (Злата): - У нашому садочку талантів є багато.                                                                                       Хтось вміє малювати, а хтось пісні співати.                                                                                                  7. (Максим): – Ми теж талановиті, у танцях наша фішка.                                                                         Хоч ми іще маленькі, та класні танцюристи.                                                                                         Разом: Тому даруєм свій таночок усім працівникам садочка!                            

Індивідуальний танок

Діти:

8. Вихователі нашої групи виглядали щодня, просто супер!                                                          Піклувались щодня про дітей, щоб було у малят все окей!

9. Вони мудрі, уважні, розумні, не бувало із ними нам сумно.                                                                   Ми їх ніколи не забудемо – малювати портрети їх будемо!                                                                   (діти стають в 3 колонки, винести 3 мольберти, 3 фломастери)

Гра «Малюємо портрет вихователя»

(овал, волосся, очі, брови, ніс, рот, вуха)

Ведуча: Садок і справді діти полюбили,                                                                                                       З бажанням кожен день до нас ходили. Та що я чую? Гамір за дверима!                                               Хто запізнився до нас на гостини?                                                                                                                     А, це прийшли до нас діти маленькі! Давайте зустрінемо їх ми гарненько!

                   (під музику до залу забігають діти середньої групи)

Малюки: 1. Група «Живчики» вітає вас з переходом в перший клас!                                                     2. Старайтесь неодмінно учитись на відмінно!

3. А ми трішки підростем, теж у перший клас підем!

4. Без садочку не сумуйте, разом з нами потанцюйте!

Танок «Весна прийшла у рідний край»

(після танцю стають розірваним півколом, винести мольберт)

Вихователь сер.гр.:

У ваших дітей – велике майбутнє! Та багато  труднощів ще попереду. Тому від малят групи «Живчики» хочемо               подарувати для майбутніх першокласників веселого смайлика із побажаннями.

                                           СМАЙЛИК НА ЗГАДКУ

(бажають всі діти разом, вихователь  викладає зображення на магнітній дошці)

 

Щоб бачити, на що ви здібні

ВЕЛИКІ ОЧІ вам потрібні.

 

Щоб добре вчительку вам слухать

Потрібні вам ВЕЛИКІ ВУХА!

 

Граніт науки гризти важко

ВЕЛИКІ ЗУБИ в першоклашки!

 

Щоб цікавості  дати раду

ВЕЛИКИЙ РОТ вам треба мати!

 

Щоб по вітру щось тримати,

НОСА ВЕЛИКОГО треба мати

 

Цей портрет і побажання

Прийміть від Живчиків  на прощання!

 

10 Випусник: Ось вам, друзі малюки, подаруночки такі.                                                                            Ви беріть їх, дружно грайтесь і любенько розважайтесь.                                                                        Хай пісні веселі линуть, не сумуй без нас, садок                                                                                      І виховуй нам на зміну цих веселих діточок!

                                       (малюки виходять)

Дівч. –випускниці:                                                                                                                                            11. Аж не віриться мені, що ми всі були колись малі.                                                                                     А тепер вже не такі – ми високі і стрункі.                                                                                                     12. Коли в дзеркало погляну, то скажу я без обману:                                                                                Бачу там я не манюню, а дорослу вже красуню.

Танок «Кольорові горошинки» ( з кульками)

 

Хлопці-випускники:

13.Хоч мені лише шість років, та я сильний і високий.                                                                                Бо з тарілочки всю кашу я з’їдав в садочку нашім.                                                                                  14.Я теж парубком зробився, в гарні джинси народився.                                                                               І яскраву сорочину – дуже модний я хлопчина.                                                                                        15.Я в костюмчику крутому теж пильную тут у всьому.                                                                         Зараз будемо танцювати, плескайте усі завзято!

Парний танок «Танго»

Ведуча: До школи ми вас добре готували, щодня проводили по 3 заняття.                                                  На них багато ви чого вивчали, та головне – навились рахувати.                                                       Давайте перевіримо, як швидко навчились рахувати наші дітки.                                                              Зараз казкове випробування на вас чекає,                                                                                                    Тож ми у казку вирушаєм!                                                                                                                                 (під музику заходить Цар Горох і Принцеса на горошині)

Король Що я бачу? Тут убранство схоже все на наше царство.                                                            Всюди кульки і горошки, і метелики, і брошки.

Принцеса Та невже тут буде бал, випускний карнавал?                                                                            Так чому ж короля Гороха і мене, принцесу Горошину, так ніхто і не запросив?

Вихователь Я вас прошу, ви  проходьте, будьте ви у нас гостями.                                                           Про це також дуже просять діти і їх тата й мами.

Король Яка ж тут красота і людно. Я певен, що не буде нудно.                                                                  Що ж, донька, як тут не крути, повинна ти допомогти.                                                                                   Ручку ти бери скоріше, матінці листа напишемо.

Принцеса: Царю-батюшко ти мій, не кричи і зрозумій.                                                                               Я писати геть не вмію, грамоти не розумію.                                                                                                   Я лиш можу танцювати, приміряти і скакати,                                                                       Веселитись день при дню. Оце вмію і люблю.

Король Так, діла! Ох-ох-ох-ох! Я нещасний Цар Горох.                                                                           Тільки я себе караю, що донька грамоти не знає:                                                                                         Ні читати, ні писати, ані навіть рахувати.                                                                                                   Завтра ж з самого рання почну грамоти вчить я.

Принцеса: Царю, але зранку в мене дуже багато справ. Я весь час сплю. У мене постійно під периною знаходиться горох. Як же я буду вранці прокидатися? Ось його скільки у мене! (показує) Тільки я не можу його порахувати.                                                                      Вихователь Не хвилюйся, принцесо! Наші діти допоможуть тобі горох порахувати. Вони не тільки порахують, але  ще і пограють.

Гра «Музичний горох»

(діти підскоком по залу, промовляють: Випускний! Дитсадок!)

Принцеса: А зараз скільки в мене горошин?                                                           (під час танцю музика зупиняється декілька раз, в цей час принцеса показує горох і діти його рахують і вголос називають кількість горошин).

Принцеса: Які у вас прекрасні випускники. А цікаво, літери вони знають?

Вихователь: Вони не тільки літери знають, але й слова з них складають.

 (Звучить музика. Вибігають діти, тримаючи великі літери, діти шикуються в ряд так, щоб літери були в хаотичному порядку.)

Вихователь: Зараз я буду загадувати загадки, а діти не тільки їх будуть відгадувати і вголос казати відгадку, але й викладуть цю відгадку з літер. Діти, давайте покажемо  Принцесі і Королю, як ми це можемо робити?

Вихователь загадує дітям загадки (діти викладають відповіді літерами)

  • Мишеня живе у нірці, любить тишу, а не тріск,

    І воно кота боїться, як побачить – чути … (писк)

  • У козака є гостра шабля, сміливий він – не боягуз,

Коли ж у бій козак збирався, то він закручував свій … (вус)

 

  • На сніданок дають кашу, а в обід на кожен зуб

Попадає смачний, теплий, дитсадівський добрий … (суп)

 

  • У татуся помічник є, він працює не один,

Йому завжди допоможе любий, роботящий … (син)

 

  • А тепер всі літери стали, легко склали залюбки

Головне на святі слово, слово це – … (випускники)

 

Король Дивився я і слухав, співав і танцював,

              І зрозумів, що дарма принцесу не навчав.

              Поїдемо ми з нею до себе у палац

              Навчать її читати і рахувати враз.

Принцеса Давай скоріш у путь іти, нас не страшать тривоги,

                  А любим дітям я бажаю: Щасливої дороги!

Король Щасливої дороги, любі діти!

(під  мелодію пісні «Всё могут короли» Король і Принцеса виходять)

 

Ведуча: Рахувати добре ви навчились,

Значить, недаремно ви трудились.

Школярами стати ви готові,

В школі будете учитися чудово!

Оціночок найкращих у школі всі бажають,

Але, нажаль, і двійки, буває, заробляють.

Цікаво, як реагувати на двійки будуть мама й тато!                                                                                    Ми маємо можливість за цим спостерігати

І, навіть, на цю тему почнемо фільм знімати.

Тож Вас запрошує «Домісолька», дивовижний наш театр.

Весело співаємо, танцюємо і граємо.

Назва фільму « Перша двійка».

Сценка «Перша двійка»

Ведуча: Хай жартівливий приклад цей для всіх батьків буде повчальний.

Щоб на оціночки дітей реагували ви нормально.

Школярам допомагайте, разом вирішуйте задачі.

Пораду вчасно надавайте, підтримуйте їх у невдачі.

Щоб хотіли з радістю ходили до школи ваші діти.

 

16. (Крістіна):  Увага! Увага! Сенсація року!

На танцполі зібрались найкращі зірки.

Але не Влад Яма, і не Руслана,

А з групи «Веселка» випускники.

Ми весело танцюємо і голосно співаємо.

Дрижать в садочку стіни, коли ми виступаємо.

Тож продовжуємо наше свято і вас усіх вітаємо

І танцювальний сюрприз ми розпочинаємо!

Індивідуальний танок

 

17. (Софія Г.):

Я не просто випускниця, я – дівчинка « калинка».

Несу з собою радість я, я - сонечка краплинка.

Весела, радісна завжди, співати я люблю,

За все, що вмію зараз я, «спасибі» говорю:

        Вихователям і няням, кухарям і медсестрі,

        Музкерівникові, методисту, двірнику, що у дворі.

        Всім, всім, всім, хто тут працює у прекрасному садку,

        Хто із ясел нас навчав тут і довів до випуску.

В Смілі й в Кам’янці бувала, й уявіть на хвилинку -

Я від серця вихваляла  свій садок «Калинку».

Представляла його так - краще не буває,

Але я вже випускниця – садок залишаю.

        Тому треба вибирати новую калинку,

        Щоб вона розповідала про усі новинки,

        Щоб садок «Калинку» знали всі батьки і діти,

        За улюблений садочок ми б могли радіти.

    (виводить за ручку маленьку дівчинку-калинку)

 

Маленька калинка: ………(вірш)

                       (За ручку відводить назад)

 

А оскільки дуже-дуже я люблю співати,

То дозвольте пісню ніжну вам подарувати.

Індивідуальна пісня «Я дарую вам пісню»

                                                 (діти одягають червоні печатки)

(під музику вихователь виходить із стрічками, діти стають півколом, тримаючи стрічки)                                                                                                        Ведуча:

Виходять діти на шкільну дорогу,

Але залишиться у них частинка нас.

І від садка до шкільного порогу,

Як  нитка-невидимка зв’язує ще нас.

 

18.  Закінчиться свято, пройдуть роки. А школа і мама – будуть завжди.                                                                                        Як подруги будемо так день за днем. Я якось скажу: давай в садочок зайдем.                                                              Я двері відкрию, стою сиротливо.  Побачу знов очі, забуть неможливо.

Очі вихователя – добрії самі. Тому й довіряю їй, як своїй мамі.

19.  Щоденник дістану – я вчусь на «дванадцять». Секрет їй відкрию, що хлопчики сняться.                         І ми б говорили із нею до ранку, та мама сказала: «Ходімо, школярко!»

20.  Мені вихователь в вікно помахає. «До нас ти приходь» - тихо так попрохає.                                              А очі – як зірка, яскравая сама,

Всі діти разом: Адже вихователь – це друга нам мама!

 

Ведуча:               Ось і наблизилася хвилина прощання.

                     Скільки ж бо років пройшло?

                     Тут  наш закінчився процес виховання.

                     Дитинство дошкільне пішло.

                     Дівчатка всі стали такими красивими,

                     Не можна очей відірвати.

                     Тільки завжди щоб були ви щасливими,

                     Всі негаразди здолати.

                     Ну, а хлоп’ята, дорослі без сумніву.

                     Стали сильнішими, вас не впізнати.

                     Доля нехай подарує удачу.

                     Щоб легко в житті вам було крокувати.

А нам тільки залишається відпустити вас.                                                                                      (Рахує разом з дітьми: 3,2,1. Відпускає стрічки, діти із стрічками йдуть на місця).             Щасти вам! Щасливої дороги!

 

1Ведуча:Знаю, що думками у садок не раз повернеться кожен з діток.                                     Картину про радість ви намалюйте, фарб яскравих не шкодуйте!

2 Ведуча: І не буде сльозам місця в садочку, бо житиме радість у  кожнім куточку!

Ви підете, а радість нехай залишається, і вас у гості нехай дожидається.                                (дівчатка стають півколом, хл. перед ними на 1 коліно)

                                     МЕЛОДЕКЛАМАЦІЯ «РАДІСТЬ»

Ведуча: А зараз настав час нашої прощальної пісні та випускного вальсу.

21. Перший вальс випускний у садочку кружляє,
Посміхається  сонечко щиро вгорі.
Не хвилюйтеся мами, не турбуйтеся тата,
Ми вже майже дорослі, ми уже школярі.
22: Садок дітей до школи проводжає,
Останнє свято влаштував в цей час.
Тому й чарівна музика лунає –
Запрошує випускників на вальс!

Пісня-вальс «Дошкільний бал»                                                                                                       (діти сідають, знімають печатки)

Ведуча: А ось наші мами сидять і посміхаються.                                                                           Які дорослі у них діти, і цим вони пишаються.                                                                                   Діти хочуть сказати слова подяки своїм батькам.

22.Гарна ти, матусю, добра, люба, щира. Ти мене ще змалку звичаю навчила.

   І щодня навчаєш, як любить родину, мову нашу гарну, рідну Україну.

21. Дорогий і рідний, любий мій татусь, ми з ним добрі друзі і я цим горжусь.

    Він такий розумний, все на світі знає, бо книжок багато він завжди читає.

22  Вам низько вклоняємось, мами і тата, хай щастя в житті вам буде багато.

     Від щирого серця  - уклін від діток

Разом: За те, що водили нас в цей дитсадок! 

Ведуча: А зараз платівку для наших стильних матусь ми заведемо                                                    І у світ дитинства їх перенесемо!

Танок-ретро з мамами «Мама Марія»

Ведуча: Наше свято триває і слово для привітання надається нашим батькам.

  • Виступ батьків
  • Виступ завідувача

Ведуча: Шановні мами й тата, на прощання                                                                             дозвольте вам сказати привітання:                                                                                                 Любіть своїх дітей найбільше в світі,                                                                                                      Бо найцінніший в світі дар – це діти!

(виходять всі мами з м’якими іграшками, стають великим півколом, діти стають попереду мам, беруть іграшки, мами кладуть руки на плечі дітей, співають пісню, діти разом приспів)

Пісня «Ми любимо вас, наші рідні»

1.Ведуча:Бажаємо, діти, вам кращої долі,                                                                                        Щоб вас сподобалось вчитись у школі.                                                                                                   2 Ведуча: Хай ваше дитинство продовження має                                                                                   І посмішка в щирих очах не згасає!                                                                                                          А зараз коло пошани! (кожна мама бере дитину за руку, в іншу руку бере гелеву кульку, обходять коло і виходять на вулицю)

Вихід під пісню «Здрастуй, школо!»

 

Слова перед флешмобом:

Щоб гарно було поруч з нами народу,

Відпустим енергію ми на свободу.

Несем до людей завжди свій позитив!

У цьому і є головний креатив.

Флешмоб на вулиці

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Троян Ира
    Гарний сцецарій, дуже сподобався.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Серокурова Наталья
    Дуже сподобалось. Нічого зайвого, все послідовно і продумано, вірші цікаві. Дякую за ідею, обов'язково використаю на своєму святі.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Пов’язані теми
Дошкільна освіта, Сценарії
Додано
16 липня 2018
Переглядів
22964
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку