Сценарій випускного вечора для учнів 9 класу

Про матеріал
Розробка сценарію випускного вечора для учнів 9 класу стане в нагоді для класних керівників 9 класу, педагога-організатора, заступника директора з виховної роботи при підготовці до урочистої частини вручення свідоцтв про базову середню освіту.
Перегляд файлу

Сценарій випускного вечора для учнів 9 класу

 

 

Святково прикрашена зала, звучить шкільна музика.

 

Ведуча. Сьогодні наша школа у сяйві квітів, добрих і щирих посмішок. Ми зібралися усією родиною на наше традиційне свято "Прощання зі школою". Випускний вечір...Цьогоріч він незвичайний, зал напівпорожній. Які щемливо-ніжні почуття охоплюють душу! Сьогодні пролунає прощальний вальс для наших випускників. Тож давайте запросимо їх до цієї святкової зали. Зустрічаймо їх добрим словом, поглядом світлим та оплесками. (музика)

Ведуча. Вродлива, ніжна, з вишуканим смаком і чарівною усмішкою дівчина. Вона переконалась: варто дуже захотіти і досягти можна навіть неможливого. У її очах горить бажання досягти більшого. Зустрічайте, Семенова Еліна!

Ведуча. Надійний, поміркований і поважний. В такому серйозному і діловому на вигляд юнакові – добра  відкрита душа. З ним можна поговорити на будь-яку тему. Зустрічайте Єфремова Максима!

Ведуча.А до нас вже поспішає наступна випускниця–  ніжна і тендітна зірка, сяюча промінням доброти, артистична, небайдужа, завжди готова прийти на допомогу. Зустрічайте Коротку Дар’ю!

У нас є ще одна випускниця, на жаль, зараз вона перебуває за кордоном.

Творча і талановита. Завжди мило посміхається, впевнено йде до поставленої мети. І ніякі перешкоди їй не страшні. Це Воскова Вероніка.

Ведуча.

Дорогі випускники, сьогодні ваше свято!

Усмішки, аплодисменти – тільки вам.

Вірші ці і комплементи – також вам!

Увага! Настає урочиста мить!
Має бути тихо, як ніколи.
Перш ніж свідоцтва вам вручать.
Вас вітає директор школи.

Для оголошення наказу про випуск 9 класу та вручення свідоцтв про базову середню освіту запрошується директор гімназії. (Вручення свідоцтв,) туш.

Ось уже відлітає ваше дитинство, яке йшло тихо і непомітно. З коротенькими платтячками та іграшками, зі шкільними дзвінками. 1 вересня 2014 року вас зустріла на шкільному подвір’ї та повела до Країни знань ваша перша вчителька. Шановна Ольго Анатоліївно! Вам слово.

Виступ першої вчительки

Виступ класного керівника.

Ведуча. Дитинство – маленька безтурботна країна. Кожному з нас доводиться бувати в ній лише один раз в житті. І скільки б не шукали ви цю країну на карті – даремно, бо не знайдете. Лише найдорожчі люди  мають чарівну здатність повернути вас у дитинство. Це, звичайно ж, батьки. Від імені батьків для виступу запрошується Семенова Яна Володимирівна. Вам слово.

Ведуча.

Ну от і всі, що виступить хотіли,
Напутнє слово промовляли...
Випускники, тепер ви вже дорослі стали,
То ж гідну відповідь умійте дати...

Слово надається випускникам 2023 року.

Наша випускницяця Воскова Вероніка шле свої вітання з-за кордону.

Ведуча. Вітають випускників із закінченням школи 2 клас.

Ведуча. Прийміть щирі вітання від нашого танцювального гуртка. Виступ-танок.

Ведуча: Шановні випускники!

Пригадайте шкільні роки,

Як водили в школу вас.

Ми станцюємо сьогодні

Справжній шкільний вальс. Вальс

Ведуча: А зараз влаштуємо для випускників прощальний іспит. Хай кожен витягне білетик з прізвищем однокласника і детально розповість, що він про нього думає. (Звучить музика, випускники тягнуть білетики) Вислови учнів

Ведуча: Дев’ять зоряних літ проминуло,

Незабутніх, ясних шкільних літ.

І сьогодні, мов пташки з гніздечка,

Летите у незвіданий світ.

Однокласники, однокласниці!

Не забудьте друзів ніколи,

На вітрах життя не погаситься

Вогник нашої рідної школи.

Ведуча. Дорогі друзі! Ще не раз у цьому залі лунатимуть сміх і спів, нові діти сідатимуть за парти і щороку школа прощатиметься зі своїми випускниками. А ви, дорогі випускники, востаннє стоїте у цьому залі. Запам'ятайте себе такими: молодими, романтичними, з іскорками довіри до життя, надії на сповнення всіх мрій і сподівань. Дякуємо усім!

 

 

Виступ випускників

Випускник 1 О школо рідна! Ти – як зірка в небі
Серед складних зіркових поєднань.
Ми тягнемося завжди всі до тебе
Бо у тобі скарбниця наших знань.
Випускниця 2 О школо рідна! Ти – світило в небі,
У тьмі прозрінь і мороці доріг.
Ми все життя вертатимем до тебе,
Переступаючи із трепетом поріг.
Випускниця 3. Рік 2014… Тоді все було вперше: перший клас, перший зошит, перше слово, перша парта, перший шкільний друг і, звичайно, перша, найрозумніша та найдобріша вчителька.
Випускник 1 А потім була наступна сходинка у шкільному житті – рік 2018. Тоді ми були смішними п’ятикласниками: розгубленими і трохи наляканими.
Випускниця 2 Але поряд з’явилися вони, наші шкільні вчителі. Привітно посміхнулись і впевнено повели нас лабіринтами шкільного життя.
Випускниця 3. Щасливий той,
Хто бачить зорі в небі.
Щасливий той, хто засіва поля.
Щасливий той,
Хто може при потребі
Світити нам,
Мов провідна зоря.
Випускник 1. А провідною зорею в нелегкому путі по тернистих стежках дорослого життя стане для кожного з нас ім’я улюбленого вчителя.
Випускниця 2. 9 років ви, дорогі наші вчителі, як яскраві зорі, осявали нам своїм світлом дорогу до знань, зігрівали своїм теплом наші дитячі душі і залишили яскравий слід у серці кожного із нас.
Випускниця 3. Нам здавалося, що ви знаєте і вмієте все. Для нас ви були добрими феями і могутніми Богами. І сьогодні ми б хотіли віддати вам належну шану і побажати усіх благ. Спасибі вам щире на усі віки.

Разом: Дякуємо за все!!!

 

 

Виступ класного керівника:

Шановні діти! Зі святом вас, святом, якого немає в жодному календарі. Воно буває лише раз у житті кожної людини. Сьогодні особливий день для наших випускників.

Дорогі наші випускники ! Палають в небі зірочки, як ліхтарики людської долі. Перед далекою дорогою життя ви загадали свої бажання. Нехай всі вони здійсняться. Кожен із вас має свою найзаповітнішу мрію. Цінуйте її, любіть, боріться за неї. Хай завжди яскраво сяє на вашому небосхилі провідна зірка.
Наша планета величезна, на ній багато доріг. Бажаю вам знайти свою і не збитися із правильного шляху.
Палітра життя яскрава і різноманітна. В складні хвилини пам’ятайте, що крім чорного, є ще безліч інших відтінків кольорів.
Наступну частину історії писати вам. Намагайтесь зробити на цій сторінці якнайменше помилок.
Не зупиняйтеся! Не згубіться на грішній землі!
Ви злітайте у вись всім на диво,
Залишайте позаду пізні жалі,
Вмійте жити й творити красиво!
Подяка батькам.

docx
Додав(-ла)
Портна Ольга
Додано
12 жовтня 2023
Переглядів
167
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку