Сценарій (військово – спортивне свято)

Про матеріал
Сценарій проведення військово – спортивного свята Мета і завдання свята: - виховувати почуття патріотизму, людяності, любові до своєї Батьківщини засобами фізичного виховання. - популяризація фізичної культури і спорту; - пропаганда здорового способу життя; - вироблення свідомого ставлення до занять фізичною культурою і спортом.
Перегляд файлу

Сценарій

проведення військово – спортивного свята

 

Мета і завдання свята: 

       - виховувати почуття патріотизму, людяності, любові  до своєї  Батьківщини засобами фізичного виховання.

         - популяризація фізичної культури і спорту;

    -  пропаганда здорового способу життя;

          -  вироблення свідомого ставлення до занять фізичною культурою і спортом.

Обладнання: Прапор, плакати на військово-спортивну   тематику,   музичний супровід,  два гімнастичних мата, два мішка,  десять протигазів, десять макетів автоматів, одна гиря (16 кг),  дві гімнастичні лави, шість кубиків  5 х 5, дві кеглі, два  секундоміра.

  Місце проведення:   Спортивний зал

Ведучий1.                                                                                                                                                                                     23 роки тому, 6 грудня 1991р. розпочалося відродження національних Збройних Сил, коли Верховна Рада України прийняла  Закон «Про Збройні Сили України».

Ведучий2.                                                                                                                                                                                                        І з того часу , кожного року, 6 грудня в нашій країні  відмічається свято – День Збройних Сил України.                                                                                                                                                                                   А  сьогодні  в нашій школі ми проводимо ІІ етап військово-патріотичного фестивалю «Патріот», в якому приймають участь учні десятого класу та майбутні випускники. Давайте оплесками запросимо команди до спортивного залу!

Під звуки маршу до залу заходять команди. Склад команди-6  учасників.

Ведучий1.                                                                                                                                                                                                  В 1991р. військовий потенціал нашої країни був дуже високий.   У спадок від Радянського Союзу Україні дісталася потужна армія та повністю дієздатна військова інфраструктура. Але замість того щоб  оновити,осучаснити, модернізувати збройні сили, наші можновладці спочатку відмовились від ядерного  озброєння, а потім почалася «оптимізація» , «реформування» , «скорочення» , які довели армію   достану майже повної небоєздатності, - що і показали події на Сході України.                                                                                                                                                                                                                                

 

Ведучий2.                                                                                                                                                                                              І лише   завдяки  патріотизму, любові до рідної землі, до України, відданості та самопожертві військових із ЗС, Національної гвардії, батальйонів добровольців,  Україна існує як держава.  Дякуючи їм, над нашим містом не гримить артилерійська канонада, а ми живемо мирним життям.

 

Ведучий1.                                                                                                                                                                                  Багато наших земляків нині воюють на сході, в зоні АТО, захищаючи цілісність України і наше мирне життя. Серед них багато наших  випускників, які  в різні роки закінчили нашу школу.                                                                                                                                                                                          

 

Ведучий2.                                                                                                                                                                                                  Але на превеликий жаль, на цій війні наш народ несе непоправні втрати.  Горе прийшло і до Новомиргорода.  В  серпні місяці 2014 року загинув  Женя Присяжний, радист загону спеціального призначення. Пам`ять про Присяжного Євгенія,випускника нашої школи,який героїчно загинув, захищаючи нашу Батьківщину, просимо вшанувати хвилиною мовчання.                                         (хвилина мовчання)                                                                                                                   

 

Ведучий1.                                                                                                                                                                                               В жовтні цього року  було дано старт районному військово-патріотичному фестивалю «Патріот»,    в якому приймали участь школи нашого району. Команда наших старшокласників «Златопіль» теж приймала участь в  цьому конкурсі і виборола ІІ місце.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

 

Ведучий 1: Запорозький козак і воїн, запорозький козак і лицар – це такі поняття, які ніколи не відрізнялися один від одного. Козаки говорили: «У нас над усе – честь і слава, військова справа, щоб і себе на сміх не дати, і ворогів під ноги топтати».

  Дороги учні, шановні дорослі! Сьогодні ми проводимо змагання для хлопців та дівчат "Будь готовим до захисту Вітчизни", в якому учасникам треба буде проявити свій характер і показати свої фізичні якості. А ми побачимо, чи достойні вони наших предків – запорозьких козаків. Судити змагання буде журі у складі ____________________________________________________.

 __________________________________________________________________

Для підняття прапору України запрошуються капітани команд

(звучить гімн України)

2-а ведуча :  Слово "Вітчизна" – це синонім слів "батьківщина", "отчий край".       Вітчизна - це наша країна, Батьківщина.

                    З цим відчуттям людина народжується,
                  З ним живе і вмирає з ним.
                  Все пройде, а Батьківщина - залишиться,
                  Якщо ми те відчуття збережем.

 

1-а ведуча:  Перший конкурс: «Рух стройовим кроком та повороти під час руху і на місці».

 

2-а ведуча: Молодь на свята народного календаря під час народних ігор змагалася на спритність, силу, винахідливість. Тож давайте побачимо, якими спритними є наші учасники.

Другий конкурс – спортивна естафета .

Завдання. Розвивати швидкість та спритність.

Підготовка до ігри. Команди кількістю 5 осіб шикуються в колону по одному за лінією старту. На проти кожної команди на відстані 2 м кладуть- 1 мат; 6 м - 1 мішок; 12м – 2 кубика.

Хід гри. За сигналом гравець швидко виконує перекид вперед, біжить до мішка,стрибає з ним до відмітки 12м, бере один кубик і переносить до відмітки 18 м, повертається і переносить другий і повертається до лінії старту. Перемагає команда, яка швидше закінчила естафету. 

Правила гри. 1. Гравець стартує лише за командою.

                      2. Кидати кубики забороняється.

 

1-а ведуча: Слово надається журі.

Журі підводить підсумки двох конкурсів.

 

2-а ведуча: Кожної весни вище від Дніпровських порогів козаки влаштовували змагання з веслування впоперек бурхливої річки. Вони повинні були переправитись на протилежний берег якраз навпроти місця старту. Тому зараз ми позмагаємося у естафеті «Перенесення потерпілого».

Третій конкурс.

Завдання. Розвивати  спритність, силу, швидкість.

Підготовка до ігри. Команди кількістю 6 осіб шикуються в колону по одному за лінією старту. В кожній команді по одній ноші.

Хід гри. 

.  Перемагає команда, яка швидше закінчила естафету. 

Ведучий: Козацька молодь постійно розвивала свої природні задатки за допомогою таких фізичних вправ, як їзда верхи на конях, перехід через яр чи річку по стовбуру дерева, віджимання  на руках.

Четвертий  конкурс - змагання з армспорту.

Завдання. Розвивати сил, швидкість реакції.

Хід гри.  По одному учаснику з кожної команди пережимають друг друга. Перемагає команда в якої більше перемог.

Правила гри. Склад команди п’ять учасників.

1-а ведуча:  А зараз журі підведе  підсумки двох конкурсів.

 

2-а ведуча: Козацька молодь вдосконалювала тіло душу в таких іграх, як метання списа у ведмедя, метання каміння в ціль і на дальність. Ми зараз кидати каміння  не будемо, а побачимо, як наші хлопці одягають протигаза.

П’ятий конкурс «Одягання протигаза»

 

1-а ведуча: Як свідчить літопис, слабку людину січове товариство ніколи не вибирало в старшини. Навпаки, вождя вибирали серед сильних людей. Таким могутнім вождем був Іван Підкова, гетьман низових козаків, який був такої міцної породи, що легко гнув підкови. Добрий фізичний розвиток мали Петро Сагайдачний, Іван Мазепа, Богдан Хмельницький. Побачимо, хто з наших отаманів має кращий фізичний розвиток.

Шостий конкурс, конкурс отаманів: «Піднімання гирі».

Завдання. Розвивати силу.

Хід гри.  Кожен учасник повинен підняти максимальну кількість раз 16 кг гирю. Перемагає команда, яка в сумі підняла більшу кількість раз гирю.

Правила гри. 1. П’ятки  ніг неповинні відриватись від полу.

                       2. Кожен учасник виконує вправу на протязі 2 хв.

                      3. Склад команди два учасника.

 

2-а ведуча:  Козаки не тільки були міцні тілом, мали сильну вдачу, а й відзначались хорошими розумовими здібностями. Доведіть це й ви нам !.

Сьомий  конкурс – вікторина «Що, де, коли?».

  ( Команди  після 10 с роздумів відповідають по черзі на питання ведучого. Перемагає команда, який дасть найбільше правильних відповідей ).

  1. Де і коли зародилися Олімпійські ігри? ( У Стародавній Греції у 8 ст. до н. е. ).

  2. У якому році відбулися перші Олімпійські ігри? ( У 776 р. до н. е. ).

  3. На честь якого бога проводили Стародавні Олімпійські ігри? ( На честь Зевса ).

  4. Як часто проводились Олімпійські ігри? ( Один раз на чотири роки ).

  5. Коли і де відбулися перші сучасні Олімпійські ігри? ( В Афінах у 1986 році ).

  6. Що символізують олімпійські кільця? ( Дружбу між усіма людьми п’яти континентів нашої планети ).

  7. Хто є засновником сучасних Олімпійських ігор? ( П’єр де Кубертен ).

  8. Назвіть прізвище президента НОК України? ( Сергій Бубка ).

  9. Що являє собою талісман олімпійської команди України? ( Лелеченя ).

  10. У якому році команда незалежної України вперше взяла участь в Олімпійських іграх? ( У 1994 р., Ліллехаммер ).

11. Назвіть види Збройних Сил України (Сухопутні війська, повітряні сили, військово – морські сили, спеціальні війська)

12. Коли створено Збройні Сили України? (6 грудня 1991 р.,)

13. Уражальні чинники ядерного вибуху (Ударна хвиля, світлове випромінювання, електричний імпульс, проникаюча радіація, радіоактивне зараження місцевості).

14. Після якої події юнак, призваний на військову службу, становиться військово службовим? (Після отримання військової присяги).

15. Продовжить речення: «Головнокомандуючим  Збройних Сил України головою Ради безпеки оборони України є….. (Президент України).

16. Назвіть основні види стихійних лих. (Пожежі, повені, землетруси, селеві потоки, снігові замети, ураган, шквал).

            Під час проведення конкурсу номер від уболівальників 11 класу

1-а ведуча:  слово надається журі.

Журі підводить підсумки двох конкурсів.

 

2-а ведуча: А зараз для проведення конкурсу з медико – санітарної підготовки слово надається Чепіжак Вірі Андріївні.

Восьмий конкурс «Перша допомога при переломах»

Під час проведення конкурсу номер від уболівальників 10 класу

1-а ведуча:  Настав час продемонструвати свою силу, витривалість, здатність долати втому, волю до перемоги, командний дух. Козаки любили змагатися з перетягування голоблі, а наші хлопці перетягуватимуть канат. Цей конкурс об’єднує всіх.

Дев’ятий конкурс « Перетягування каната».

Завдання. Розвивати силу.

Хід гри.  Канат посередині помічений красною стрічкою, яка перебуває над середньою лінією. Команда, яка перетягнула стрічку від лінії на 1 м, перемагає. Гра проводиться до двох перемог.  Правила гри. Склад команди п’ять учасників.

 

2-а ведуча: :  Хоробрими, сміливими живіть,

     Кордони України бережіть,

     Продовжуйте батьківську справу,

    Живіть Вітчизні, всім на славу!            .

                      День захисника Вітчизни –

      Це мужності й геройства свято.

      І ми вклоняємося тим,

     Хто літ тому назад багато

     І тим, хто нині з автоматом

     Наш спокій береже і захищає

     Мене і маму, і сестру, і брата,

     Й велику нашу всю родину –

     Рідну Україну.  

 Це останній конкурс на сьогодні. Поки журі підрахує бали, наша ведуча виконає українську патріотичну пісню.

Дорогі друзі! Програму змагань вичерпано. Для підбиття підсумків і нагородження переможців слово надається членам журі.

Журі підводить підсумки двох змагань.

 

1-а ведуча: Дорогі наші хлопці! Ви проявили сьогодні свої кращі морально – вольові й фізичні якості, отримали заряд енергії і хорошого настрою надовго. Ми побачили, що в нас росте гідна зміна. А щоб стати такими ж, як запорозькі козаки, хлопцям необхідно систематично виконувати фізичні вправи, загартовуватись і обов’язково добре вчитися. Бажаємо вам здоров'я.

До нових зустрічей!

 

 

 

 

doc
Додав(-ла)
Марінов Іван
Пов’язані теми
Фізична культура, Сценарії
Додано
29 грудня 2020
Переглядів
1657
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку