Сценарій заходу до тижня психології "Єдина краса - це здоров*я!"

Про матеріал

Сценарій заходу до тижня психології "Єдина краса - це здоров*я" . Мета: популяризація здорового образу життя; профілактика соціальної дезадаптації в дітей та дорослих, пов*язаної з можливими комплексами з приводу своєї зовнішності; попередження порушень харчової поведінки ; аналіз уявлень людства про ідеали краси в історичному просторі; виховання в учнів духу здорової конкуренції; інтеграція багатьох шкільних предметів в одному заході; інновація поєднання традиційного методу лекторію із сучасними технологіями.

Наступний файл містить презентацію до заходу.

Перегляд файлу

Сценарій

заходу до тижня психології

«Єдина краса – це здоров*я»

Мета: популяризація здорового образу життя; профілактика соціальної дезадаптації в дітей та дорослих, пов*язаної з можливими комплексами з приводу своєї зовнішності; попередження порушень харчової поведінки ; аналіз уявлень людства про ідеали краси в історичному просторі; виховання в учнів духу здорової конкуренції; інтеграція багатьох шкільних предметів в одному заході; інновація поєднання традиційного методу лекторію із сучасними технологіями.

Місце проведення: актова зала.

Час проведення: 1 урок.

Обладення: засоби ТСО, предмети для конкурсів, призи учасникам, прикрашення зали – афоризми, бланки для журі.

Хід роботи:

  1. Для налаштування звучить пісня

 

  1. Ведучий (психолог): Сьогодні ми підводимо підсумки тижня психології  під назвою «Єдина краса – це здоров*я». Сподіваюся ви не тільки весело, але й корисно проведете цей час.
  2. Слайд  1. Ви дізнаєтися, як змінювалися уявлення людства про справжню красу у часі та просторі, бо ми зараз відправляємося у подорож на Машині часу.

Слайд 2. Ідеал жіночої краси для кожного свій. В різні часи цінувалися різні аспекти жіночої привабливості.

 

  1. А я радо представлю журі  для оцінки конкурсів:

 

 

 

 

  1. Наша машина часу відправляється на 2 млн років назад – у Кам*яну добу (палеоліт), де ми зустрічаймося ось з такою «красою».

Слайд 3 . Палеолітичні  «Венери» Обличчя, руки, ноги майже не виділені в ціх фигурках. Але все, що має відношення до народження та годування дитини, — надмірне:  величезні стегна, вагітний живіт, обвислі груди…

Слайд  4. «Венера» паліоліту — це не тендітне створіння, а мати – продовжувальниця роду.

 

  1. Представлення команд та тренерів:

Команда 7-А    тренери

Команда 7-Б    тренери

Команди встають зі своїх місць,промовляють назви та гасла.

  1. Слайд  5.  Жінки Міжріччя   V тисячоліття до н.д.)

Жінки з особливо пишними формами, скоріше за все, не мали успіху.

Слайд 6. Так виглядає Велика богиня Іштар.

 

  1. І конкурс. Для того, щоб мати талію, як у богині Іштар, потрібно частіше крутити хула-хупи! По 1 представнику (хлопцю,щоб зрівняти шанси) від команди крутять хула-хупи, перемагає, хто протримається довше.

- Приготуйтеся! По моїй команді «РАЗ» починаєти крутити.(Коли крутять, звучить музика з телепередачі «Спортлото»)

 

  1. А ми подорожуємо далі. Слайд 7 Давній Єгипет ІІІ тис. до н.д.:  жінка повинна бути стрункою й довгоногою; чорнявки з широкими плечима, маленькими грудями, вузькими стегнами. Слайд 8: жінка з пухкими губами, прямим носом й величезними миндальовидними очима.

Слайд 9. У Ведах – свяченому писанні Індії - сказано: «Три речі у жінки повинні бути глибинними: голос, розуміння й пупок;

  • шість речей – правильно вигнутими: ніс, очі, вуха, нігті, груди, шия;
  • п*ять речей - червоними: долоні, п*ятки, кути очей, нігті та язик»

Слайд 10. Образ індійської красуні багато століть не змінюється.

Слайд 11. Давній Китай: тендітний стан, тонкі довгі пальці, ніжна шкіра, бліде обличчя з високим чолом, маленькими вушками, чорним волоссям і тонкими чорними бровами, яскравими губами й маленьким округлим ротиком…

Слайд 12 Без коментів

Слайд 13: Ніжки, як цвіт лотоса, дрібочуча хода… Все ця «краса» досягалася страшенними муками:  бинтами 5 – 6-річним дівчатам  прив*язували до ступні всі пальці, крім великого, та примушували ходити у взутті маленького розміру, від чого ступні значно деформувалися. На фото ви бачите, як виглядає деформована ніжка-лотос, зокрема на рентгенівському знімку, а також спеціальне взуття.

Слайд 14. Японія:  Краса тіла тісно перекликається з духовною красою, тому мати миле личко та бездоганну шкіру для японських  красунь не було достатнім: вони вчилися складати вірші, грати на музичних інструментах, а також підтримувати розмову… Слайд 15. Жінки накладували на своє обличчя макіяж: фарбували червоним губи та кути очей, красили зуби в коричневий колір, за допомогою рисової пудри шкіра виглядала білою та прозорою.

 

  1.  Східну тему ми прикрасимо яскравим подарунком для всіх – східний танець./

Виконання танцю. /

 ІІ конкурс «Танцюють всі!»: по одному представнику від команди (хлопцю), повторити рухи східного танцю (3 рухи). /Журі та танцівниця оцінюють.

(Запасний варіант. По 3 представники від команди виконують рухи під запис ранкової гімнастики. Журі оцінює якість виконання, синхронність, артистизм  та креативність).

  1.  Ми ж переміщуємося до нас поближче – у Давню Грецію (VІІ ст. до н.д. – ІІ ст. н.д.)Слайд 16. Еталоном бездоганого тіла у греків та римлян стала скульптура Афродити (Венери). Фігура – спортвна, з розвиненими м*язами, пропорції тіла чітко виміряні.

 

 ІІІ  конкурс «В здоровому тілі – здоровий дух!» Щоб досягти гармонійного розвитку пропорцій тіла, без спеціальних вправ не обійтися. Завдання командам: методом жеребкування витягти по 3 картки з номерами, на зображенні м*язів тіла знайти відповідний номер, через 3-4 хв. потрібно правильно назвати відповідні м*язи та показати вправи для їх тренування. Тренери (11-класники) допомогають.

 /Ведучій (до залу): А ви всі робите ранкову зарядку?! Кому важко робити ранкові вправи, уявіть, що ви,наприклад, слоненя чи удав!

/(Під час підготовки команд глядачам демонструється уривок з мультфільму з пісенькою «Зарядка» (Мульт «38 попугаев. Зарядка для хвоста» приблизительно с 6.55 от начала и до конца).

/Команди по черзі називають м*язи та показують вправи.

Журі оцінює.

 

  1.  А ми вже в Середньовіччі. Слайд 17. З 5-го ст. з прийняттям християнства стають популярними сором*язливість та суворість.

Слайд 18. Слідуючи моді того часу, шляхетні дами голили волосся над чолом, висвітлювали брови та вії, затягували груди тугими пов*язками та пили оцет для блідості обличчя.

 

  1.  Слайд 19. Але в ХІІ ст. все змінюється. З людського тіла знято табу, накладене церквою. Душа відходить на другий план, перед нами у всій своїй величі постає Тіло! Краса тепер – дар Божий, який заслуговує на поклоніння. Доба Відродження.

 

  1. Слайд 20. В 17-18 ст. в моді вузькі плечи й тонка талія, маленький ліф контрастують з величезною пишною спідницею. Височенні, іноді до метра заввишки, головні убори або зачіски робилися один раз на декілька тижнів, тому примушували даму спати сидячи, більш того, були розсадником для вошей, і кожна красуня мала при собі коштовну палочку, щоб чухати голову.

 

 

  1.  Слайд 21. І половина ХІХ ст. – романтизм. Мода та ідеал жіночої краси змінюється декілька разів. Спільне у всіх образах – жіночність.

Слайд 22. ІІ половин ХІХ ст. – панування корсетів. На знимках ви бачите, як корсет змінював статуру дами; як виглядали дами в таких корсетах і як змінювався жіночий скелет від постійного носіння корсету, звичайно, внутрішні органи стискалися, що призводило до жахливих наслідків.

 

  1.  Слайд 23. ХХ століття. Мода на красу змінюється дуже швидко - кожне десятиріччя. 20-ті рокицінувалися хлопчячі фігури, а також вперше за багато століть в моді короткі зачіски.

Слайд 24. 50-ті - Кінодиви Мерілін Монро та Софі Лорен уславилися своїми жіночими формами – в моді фігура – “пісочний годинник”.

Слайд 25. 60-ті – Кумір Твіггі (Тростинка). Саме з цього образу починається  мода на надмірну худобу. При зрості 168 см англійська манекенниця важила всього 41 кг (а це вже дистрофія).

  1. Слайд  26. 70-ті пройшли під гаслом «Від природної краси до стилю ДИСКО».       /А для вас подарунок в стилі диско – танок! (Музика Ша-ла-ла-ла)

 

  1. Слайд 27. У 80-тих в моді образ сильної і власної  “бізнесвумен”. /Прем*єр- міністр Великобританії Маргарет Тетчер, яку називали Залізною Леді, та принцеса Діана.

Слайд 28. 90-ті Доба супермоделей: високі, спортивні, підтягнуті… Сінді Кроуффорд, Клаудія Шиффер, Наомі Кемпбелл – нові куміри.

 

  1. Щоб стати супермоделлю, спортивних вправ замало. 50% успіху залежить від правильного раціонального харчування.

4-й конкурс «Шеф-повар!». Командам із запропанованих продуктів (назви та зображення продуктів на картках) потрібно приготувати салати для людей, що активно займаються спортом. Команда 7-а класу готує салат, який вживається перед тренуванням (це повинен буди вуглеводний салат, який наповнить організм енергією). Команді 7-б потрібно приготувати салат після тренування (це білковий салат, який сприяє виробленню м*язової маси). Також командам потрібно обрати правильну заправку для салатів. (Учасники команд обирають необхідні продукти та складають картки в тарілочку, потім по одному представнику одягають фартушки та оголошують інгредієнти свої салатів, мисочки вручають журі).

 /Ведучий: А для глядачів рекомендації із здорового способу життя! (звучить пісня «Закаляйся, если хочешь быть здоров!» (отрывок из фильма «Первая перчатка», поет Володин).

 

  1. Слайд 29. Початок ХХІ тисячоліття формувався під впливом чуми  ХХ ст. – СНІДу. Відчуття фатальності та депресії породило моду на хворобливу худобу та блідість. Модель Кейт Мосс.

Слайд 30. 2010-ті. Розвиток пластичної хірургії: жінки масово збільшують груди, губи, нарощують вії, нігті, волосся… Акторка Памела Андерсон.

Слайд 31. Сьогодні ж тенденція до природної краси. Головне - не параметри, а здоровий, доглянутий вигляд. Важливою складовою життя сучасної людини є вміння досягти внутрішньої гармонії, для чого є безліч засобів.                           Слайд 32. Майстер-клас одного з таких засобівтехніки Мандали – ви отримали під час тижня психології (результати вашої творчості можна побачити на стендах).

Слайд 33 Все більшої популярності набувають моделі розміру ХХL та ХХХL. Модель Тесс Холлідей 60-го розміру не тільки одержує високі гонорари, але й доводить, що головне не параметри, а здоров*я і віра в себе!

 

  1. Віру в себе втілюють і представники наших команд!

УІ конкурс «Домашнє завдання»: учасники показують підготовані заздалегідь номери.

 

  1. Ведучий: Доки журі підраховує результати, зробимо висновок. Слайд 34 Справжня краса  - краса душі - має унікальну властивість – її і в глибокій старості помічають, милуються і цінують її, тому що, на відміну від штучної краси тіла, вона ніколи не зів*яне. На фото жінки, визнані світовою спільнотою як по-справжньому прекрасні: мати Тереза (до останнього подиху на 88 році життя допомагала нужденним), Єлізавета ІІ – діюча королева Великої Британії (21 квітня виповнився 91 рік), Майя Плисецька – велика балерина (у 89 років ще могла вийти на сцену).

Ідею того, що справжня краса іде з середини як наслідки внутрішньої гармонії, підтверджують і результати соціологічного опитування, які можна побачити на стенді ІУ поверху.

 

  1. Журі оголошує результати. Слово надається                                                             

Нагородження команд (грамоти та солодкі призи).

 

  1. Закінчити нашу зустріч хочу кліпом про наших найгарніших, найрозумніших, найпрекрасніших… Наших дівчат!  (Кліп на пісню Олега Газманова «Моя девчонка»)                

 

 

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Психологія, Сценарії
Додано
30 жовтня 2018
Переглядів
932
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку