Сценарій "Життєва золота осінь"

Про матеріал
Сценарій свята до Дня громадян похилого віку, ветеранів та інвалідів. Турбота необхідна кожної хвилини не як відзначення святкової дати, а як повага до людей, які своєю багаторічною працею заслужили на глибоку пошану нащадків.
Перегляд файлу

1 ЖОВТНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ
СЦЕНАРІЙ КОНЦЕРТУ, ПРИСВЯЧЕНОГО МІЖНАРОДНОМУ ДНЮ ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ.

 

Виховний захід «Життєва золота осінь»                                   

 У фойє  у запису звучить інструментальна музика. Сцена святково прикрашена.
Звучать позивні. На сцену виходять ведучі

 Ведуча:
Добрий день, дорогі друзі!

Ведучий:
Добрий день, наші почесні гості – люди старшого покоління – досвідчені, мудрі, добрі.

Ведуча:
Сьогодні ми відзначаємо Міжнародний день людей похилого віку!

Ведучий:
Людина похилого віку, гідна поваги навіть тому, що їй це по милості Божій вдалося.

Ведуча:
У наймудрішій книзі на землі, в Біблії, Святому Писанні, говориться про те, що від нашого ставлення до наших батьків і матерів безпосередньо залежить наша власна тривалість життя на цій землі. Зневагою до проблем літніх людей ми сіємо свої власні майбутні проблеми.

 Ведучий:
Указом Президента України 1 жовтня визначено Днем ветерана.
І саме символічно, що цей день збігається з відзначенням Міжнародного дня людей похилого віку.

 Ведуча:
Встановлення Дня ветерана у нашій країні засвідчує глибоку пошану суспільства до Вас, людей старшого покоління, посилення уваги до ваших потреб, високу оцінку ваших ратних і трудових подвигів, неоціненного внеску у становлення Української держави та рідного Запорізького краю, зміцнення їх економічного та культурного потенціалу.

 Ведучий:
Урочистості присвячені Міжнародному дню людей похилого віку оголошується відкритими!

 Звучить Державний гімн України (у запису)

Ведучий:
Шановні друзі! Турбота про громадян похилого віку, ветеранів та інвалідів необхідна кожної хвилини не як відзначення святкової дати, а як повага до людей, які своєю багаторічною працею заслужили на глибоку пошану нащадків.

 Ведуча:
Одним із першочергових завдань української влади, яка йде шляхом економічних і соціальних реформ, є належне забезпечення повсякденних потреб та духовних інтересів наших найповажніших співгромадян.

Ведучий:
Держава, що попри усі негативні наслідки світової фінансової кризи стала на шлях сталого розвитку і створює такі умови життя для людей літнього віку, на які вони сповна заслужили.

 Ведуча:
А свято нехай послужить зціленню і відродженню наших душ.
Тож сьогодні, коли всі ми і вся Україна вшановує вас – свою гордість і славу, прийміть наші найщиріші вітання:
соло на акордеоні «Святкові візерунки», виконує Валерій Зінич, керівник ансамблю металофонів «Веселі музики»

Ведуча:
Дорогі наші! У цей чудовий день осінній, У атмосфері цій родинній, Ми вас вітаємо зі святом Й від серця хочемо сказати…

Ведучий:
Добро хай множиться і щастя, Міцне здоров’я хай додасться, Відніметься хай сум і лихо, Співає пісню серце стиха, І доля в дім добром іде… Прийміть від нас цей музичний подарунок.
зустрічайте Антоніну Репіну із піснею «Запорізький край»

Ведуча:
Кажімо більше ніжних слів Знайомим, друзям і коханим. Нехай комусь тепліше стане Від зливи наших почуттів… Кажімо більше ніжних слів, Комусь всміхаймось ненароком. То не життя людське коротке – Короткі в нас слова черстві. Кажімо більше ніжних слів.
Наше свято продовжує ансамбль металофонів «Веселі музики» 
музична композиція «Дивограй»

 Ведуча: Дорогі наші! Знаєте, якось не вірно називати Вас літніми людьми. Адже ви молоді душею, у вас такі натхненні, красиві обличчя, на яких світяться посмішки, а очі випромінюють доброту. А секрет вашої молодості дуже простий – це безмежний  оптимізм. Тому нехай і надалі ваша молодість душі, ваші веселі, щасливі посмішки ніколи не згасають.

Гумористичні мініатюри  читає Олександр Бєлка, вихованець театрального колективу «Синій птах»

Ведучий: День літньої людини для всіх нас – особливе свято. З дитинства ми вбираємо від людей старшого покоління народні традиції і мудрість, основи культури і рідної мови.

Ведуча: З бабусиних казок, з розповідей діда народжується наша перша любов до рідної землі. Тому ваша народна мудрість і невичерпний житейський досвід – є неоціненним скарбом нашого життя.

Вокальний ансамбль «Маленька країна» із  піснею «Кришталеві роси» 

Ведучий: Як виглядає сучасна бабуся? Найчастіше це ще молода жінка, у якої є улюблена робота, онуків вона бачить, зазвичай, лише по вихідних... А є бабусі, які залишають роботу, щоб допомогти виховувати онуків, беруть на себе усі турботи по дому.

 Ведуча: Вони безмежно люблять своїх онуків, оберігають від усіх труднощів, часом приховують пустощі від батьків. У їхніх добрих і сильних серцях ми черпаємо підтримку і розуміння, терпіння і любов, енергію і натхнення. Дякуємо вам рідненькі!

Ведучий: А зараз, дорогі наші гості, Вас поспішає привітати наймолодше покоління.

  Ансамбль сопілкарів з музичним вітанням «Коломийки», «Bessame»

Ведуча: У житті кожного з вас, як і в природі, є також 4 пори року: зима – білосніжне дитинство, весна – квітуча юність, літо – буйний розквіт сил і золота осінь – багата і мудра.

 Ведучий: Так нехай ваша життєва золота осінь дарує нам усім мудрість душі, багатство життєвого досвіду і незгасне тепло ваших сердець.
А зараз до вашої уваги

пісня «Эти глаза напротив», виконує Валерій Зінич, керівник ансамблю металофонів «Веселі музики»

Ведуча: Іноді в житті кожного із нас буває, коли восени раптом наступає весна, а взимку розпускаються троянди – символ вірності й любові!

Ведучий: Таке трапляється, коли людина любить. Адже любов і життя нероздільні. Від народження й до глибокої старості ми любимо. Спочатку – батьків, близьких, потім своїх наречених й, нарешті, своє майбутнє – дітей й онуків. І зберігається ця любов у наших серцях.

А наш концерт продовжує Ліза Михайловська, солістка вокального ансамблю «Маленька країна».     

Пісня «Україна моя калинова»

Ведучий: Нові часи, нові завдання, нові вимоги… Сьогодні ми є свідками великих перетворень, що відбуваються в нашій країни, але ніколи не забудемо ми того, що зроблено руками людей старшого покоління. Вони могутня основа нашої історії.

Ведуча: Вони зводили фабрики і заводи, воювали на фронтах, сумлінно працювали в мирний час, виховували нас, своїх дітей і онуків. Величезне спасибі їм за це!!!

Вітайте ансамбль «Маленька країна». Пісня «На нашій Україні»

Ведучий: Наші серця, наші душі звеличуються, сповнюються силою від української землі. Наші красиві вуста наповнюються рідним словом, українською піснею. Для кожного з нас вона – Україна – найрідніша, наймиліша, найкрасивіша країна на світі.

Пісню про рушники співає Валентин Украдиженко

Ведуча: Ми були б дуже раді і щасливі, якби від сьогоднішнього свята ви залишили у своєму серці краплину любові до рідного краю. Бо коли живе культура, звичаї, традиції нашого народу, ще більше збагачуємось не лише ми, а й цілий світ.

Романс «Белой акации гроздья душистые» співає Людмила Вайло, керівник вокального ансамблю «Маленька країна»

Ведуча: Шановні наші батьки, дорогі ветерани! Ми ще раз висловлюємо вам щиру повагу та глибоку вдячність за високу громадянську свідомість та розуміння і важливий внесок у розбудову нашої області і Держави.

 Ведучий: Щиро бажаємо вам міцного здоров’я, душевної рівноваги, тепла рідних і близьких, довгих років життя!

Разом: Зі святом вас!!!

  У залі звучить інструментальна музика у запису Кітаєва

                                   

 

 

1

 

docx
Додано
14 травня 2020
Переглядів
444
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку