Щедра осінь .Дари осені

Про матеріал
Розширити і поглибити знання дітей про походження овочевих рослин і їх назв . Показати багатство і щедрість осінньої пори . Виховувати любов до своєї землі . Даний матеріал можна використовувати на уроках ЯДС . Природа восени в другому класі .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Щедра Осінь !

Номер слайду 4

Чарівниця осінь !

Номер слайду 5

ОСІНЬ Добрий день ,мої шановні діти пані та панове . Нині знов із вами я . Осінь – ось моє ім’я . Нині осінь нас чарує , неповторна, чарівна . Різні барви нам дарує і дивує нас вона . Виглядає так казково восени і парк , і гай , розмаїттям кольоровим прикрашає осінь край .

Номер слайду 6

Що ж про мене знаєте ? Дайте відповідь на питання . Коли до нас приходить осінь за календарем? ( 1 вересня ) Після якої пори року приходить осінь ? ( Після літа ) Яка буває осінь ? ( дощова , багряна , волога, золота , кольорова , щедра , красива,пізня,раня)

Номер слайду 7

Щедра осінь принесла нам загадки ! 1.Приийшла дівчинка до хати , узялась хазяйнувати : вправно скриню відімкнула , в жовту свитку ліс вдягнула. (Осінь ) 2.Сонечко не хоче Землю зігрівати . Листячко пожовкло , Стало опадати . Часто дощик ллється , Птахи відлітають, На городі та у полі Врожаї збирають .

Номер слайду 8

Щедра осінь принесла нам загадки ! Відгадайте діти, коли це Буває? ( Восени ) 3. Сумно у гаях блукає , Жовті шати одягає . Золотисту стелить постіль Жде сестрицю білу в гості. ( Осінь ) 4. Невидимка ходить в гаї, всі дерева роздягає . ( Осінь ) 5. На небі біліє , Світить та не гріє . ( Осіннє сонце )

Номер слайду 9

Загадки про овочі! Що то за голова , Що лиш зуби та борода . ( Часник ) 2. Печуть мене , смажать І варять , їдять мене і дуже хвалять .( Картопля) 3. Сидить Марушка в семи кожушках . Хто її роздягає , той сльози проливає . ( Цибуля ) 4. Довгий , зелений , Добрий і солоний , Добрий і сирий . Хто він такий ? ( Огірок )

Номер слайду 10

Загадки про овочі! 5. В полі хороші мені Зеленіти навесні . Чим же я – не молодець ? Маю диво корінець , Все про нього дбаю , Цукор відкладаю . ( Буряк ) 6. Без рук , без ніг , А в’ється , як батіг . ( Квасоля ) 7. Хто в хусточку свою Влітку покриває ? І по двадцять хустин

Номер слайду 11

Загадки про овочі! На голівці має ? ( Капуста) 8.Некрасива , шишкувата, Як пройде на стіл вона , Скажуть весело хлоп’ята : Ну й розсипчаста , смачна! ( Картопля ) 9. На городі в нас грядки , На грядках – рясні листки: Там зростають малюки , Зелененькі … ( Огірки) 10. Кажуть , щоб хвороб не знати , треба всім мене вживати. Може , ви мене з’їсте , тільки сльози проллєте . ( Цибуля)

Номер слайду 12

Загадки про овочі ! 11. На городі виріс дужий, Круглий , жовтий і байдужий до червоних помідорів , до капусти і квасолі . Хто цей гордий Карапуз ? Здогадатися ? ( Гарбуз ) 12. Ріс на баштані , Мав зелені штані , Утік із двору , Ліг у комору , Я свиней боюсь , А звуть мене … ( Гарбуз )

Номер слайду 13

Загадки про овочі ! 13. Зелений чуб , червоний бік , Смачний із нього чавлять сік . Ґадзині варять з ним борщі , росте в городі на кущі . ( Помідор ) 14. Був зеленим , та маленьким , Став великим і червоненьким . ( Помідор) 15.На городі він росте , Червоним і жовтим буває. Коли дозріває ,

Номер слайду 14

Загадки про овочі ! На стіл потрапляє , в салатах свіжих завжди буавє. ( Помідор ) 16. Хто хустиночку свою Влітку покриває ? І по двадцять хустин На голівці має ? ( Капуста ) 17. Сидить на городі бабуся , а в неї сім кожухів на кожусі . ( Капуста ) 18. Була дитиною – не знала пелюшок

Номер слайду 15

Загадки про овочі ! А старою стала – сто пелюшок мала . ( Капуста) 19. Є солодкий , є гіркий , Різні форми має . Є худий , а є товстий , Кожен його знає ! ( Перець ) 20. У червоний Макар по полі скакав , у салат - солодкий , а у борщ – гіркий стрибав .( Перець)

Номер слайду 16

Загадки про фрукти! Лампочка вгорі висіла , Стала смачна , пожовтіла. Діти лампочку зірвали , З апетитом скуштували . ( Груша ) 2. На смак чудова , жовта, Медова,їсть її малий Павлуша . Здогадались , що це ? ( Груша ) 3. Весною біле, літом зелене, восени жовте , Зимою добре. ( Груша )

Номер слайду 17

Загадки про фрукти ! 4. Соковите , червоненьке, круглобоке, солоденьке. (Яблуко) 5. Влітку у садочку зріє під листочком , Восени набравши соку , Стане враз червонобоким. (Яблуко) 6. Запашні , рум’яні , Є солодкі , є пряні , Є м’які, є міцні , Є свіжі ,сушені . (Яблуко )

Номер слайду 18

Загадки про фрукти ! 7. Я жовтенька , я маленька , мов медочок солоденька . На баштані достигаю , тепле сонечко вітаю . ( Диня) 8. Золотиста і пригожа , На гарбуз я трошки схожа, та на смак я не така ,а солодка та м’яка . (Диня) 9.Соком діжечка налилась , на городі примостилась . Жовтобока і цукриста так і проситься, щоб з’їсти . ( Диня )

Номер слайду 19

Загадки про фрукти ! 10. Живі рубіни На гілках видно , І солодкою м’якоттю Рубіни повні . ( Вишня ) 11. Круглий , як куля , Червона , як кров , Солодка , як мед . ( Вишня) 12. Сиджу на дереві Мала, як миша , Червона ,як кров , Смачна , як мед. ( Вишня )

Номер слайду 20

Загадки про фрукти ! 13. Синя накидка , хвостик , як нитка , смачна і зваблива, називається … ( Слива ) 14. На гілках висять плоди, посиніли від спеки. ( Слива ) 15. Синій мундир , Жовта підкладка , У середині – солодко . ( Слива ) 16.Чи то жовта , чи то синя соковита господиня. Чи то сонце, чи то злива- Пригостить в нас влітку. (Слива )

Номер слайду 21

Загадки про фрукти ! 17. Зелена куля , на потилиці гуля, а в середині мурашок тьма . ( Кавун ) 18. Не гіркий і не солоний, а солодкий і червоний . Як же зветься цей товстун ? Здогадалися ? (Кавун ) 19. З хвостиком , як порося , смугастий як зебра , м’якоть червона , як малина ,а насіння ,як у Соняшника .( Кавун )

Номер слайду 22

Загадки про фрукти! 20.На лозі , росою вмиті , Зріли грона соковиті . В сонця силоньку черпали, золотистим соком стали . (Виноград) 21. Його на гронах не злічити , як вживати треба мити .В їжу , у вино,на сік , вистачить на цілий рік. (Виноград ) 22. Він на сонці дозріває І без кісточок буває . Ну ,не ягода , а скарб цей солодкий …( Виноград )

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Фізкультхвилинка

Номер слайду 26

Так чи ні ! 1. Лимон червоного кольору ? Так чи ні . ( Ні жовтого) 2.Груша кисла ? Так чи ні .( Ні солодка, соковита, ароматна) 3. Яблуко, груша , виноград , слива , вишня це овочі ? Так чи ні . (Ні це фрукти ) 4. Морква , капуста, перець , помідор, огірок, картопля, квасоля,петрушка, часник . Це фрукти ? ( Ні це овочі ) 5. Огірок якого кольору зеленого ? Так чи ні . (Так) 6.Малина, полуниця , аґрус , чорниця , калина , лохина ,виноград , журавлина, брусниця це ягоди? Так чи ні . ( Так )

Номер слайду 27

Фруктово – овочева вікторина . 1.Який овоч називають « другим хлібом » . ( Картопля) 2. В якому овочі більше заліза ? ( В гарбузі ) 3. Як у давнину називали ледарів? ( Горох ) 4. Який « Ягідний приз » отримують діячі американського кіно за найгірший фільм року? ( Золота малина ) 5. Без горя і печалі викликає сльози . Що це ? ( Цибуля ) 6. Яка ягода може замінити лимон ? ( Журавлина , у ній є лимона кислота ) 7. Назви тропічний фрукт риму до слова « Танго » ? (Манго ) 8. Чи знаєш ти , який овоч буває солодким , і гірким ? ( Перець ) 9. Назва якого овочу походить від англійського слова « caput » (голова ) ? ( Капуста )

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

ppt
Пов’язані теми
Я досліджую світ, Презентації
Інкл
Додано
12 лютого 2023
Переглядів
998
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку