Широкомасштабне вторгнення російських військ на терени України: перебіг, результати

Про матеріал
Початок широкомасштабного вторгнення росії в Україну, "сво", наслідки перших днів вторгнення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Широкомасштабне вторгнення російських військ на терени України: перебіг, результати.

Номер слайду 2

Російське вторгнення або пропагандське СВОРосійське вторгнення в Україну (також російська агресія проти України, російсько-українська війна, в російській пропаганді — «спеціальна воєнна операція», скор. «СВО») — відкритий воєнний напад Російської Федерації (РФ) на Україну, що почався в четвер о 3:40 24 лютого 2022 року. Третій етап російсько-української війни, розв'язаної Росією 2014 року, участь у якій РФ намагалася заперечувати. Генеральна Асамблея ООН у своїй резолюції від 2 березня 2022 року засудила дії Росії та назвала їх агресією проти України. Міжнародний суд ООН в Гаазі 16 березня 2022 року зобов'язав Росію припинити розпочаті 24 лютого 2022 року воєнні дії в Україні.

Номер слайду 3

День вторгнення. Близько четвертої години за київським часом 24 лютого 2022 року президент Російської Федерації В. Путін оголосив про «спеціальну воєнну операцію» з метою нібито «демілітаризації та денацифікації України». Уже за кілька хвилин почалися ракетні удари по всій території України, у тому числі неподалік від Києва. Російські війська вдерлися до України поблизу Харкова, Херсона, Чернігова, Сум, увійшовши з Росії, Білорусі й тимчасово окупованого Росією Криму. Разом з Росією війну проти України фактично веде Білорусь: із прикордонних районів завдають ракетних ударів по території України, здійснюють вильоти бойової авіації для завдання ракетно-бомбових ударів по території України, відбувається передислокація війська та його забезпечення. Завдяки спротиву української армії та сил самооборони вже в перші дні агресії російська армія зазнала значних втрат у живій силі та техніці. У своїй новітній історії, за оцінками українських та міжнародних експертів, Росія в жодній війні ще не зазнавала навіть приблизно таких великих втрат за такий короткий час.  За визнанням західної розвідки, Росія зустріла сильніший, ніж очікувала, опір, що зумовило матеріально-технічні проблеми для її військ, нестачу пального, боєприпасів і продовольства, підрив бойового духу нападників. Швидке об'єднання країн світу для допомоги Україні, як і запровадження потужних санкцій проти Росії, стало несподіваним ударом для країни-агресора.

Номер слайду 4

Перебіг подій на фото

Номер слайду 5

Карта бойових дій на сьогоднійшній день

Номер слайду 6

Результати вторгнення. Російське повномасштабне вторгнення в Україну має катастрофічні наслідки, включаючи загибель людей, руйнування інфраструктури, гуманітарну кризу, а також геополітичні та економічні збурення на широкому рівні. Нажаль люди страждаю і до цього часу. Маємо надію, що скоро це все закінчиться ( звичайно нашою перемогою)). Слава Україні!

pptx
До підручника
Історія України (рівень стандарту, академічний) 11 клас (Струкевич О.К., Романюк І.М., Дровозюк С.І.)
Додано
23 вересня
Переглядів
24
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку