Шкільний твір - Лист Тому Соєру

Про матеріал
Наприкінці вивчення повісті Марка Твена "Пригоди Тома Соєра" даю завдання написати листа літературному герою, в якому описати враження від прочитаного твору, від самого Тома, порівняти дитинство сучасних дітей та героїв повісті.
Перегляд файлу

F:\том сойер\orig.jpgЛист Тому Соєру

     

 

Привіт відчайдуху!!!

      Навіть не думала писати тобі листа, аж доки не прочитала твір до кінця. Ти мене захопив , вразив своєю мужністю, хоробрістю, ба, навіть, хитрістю та простотою.

       Томе, ти зовсім непересічний хлопець, таких зараз не знайдеш. Я не знаю, хто б заступився хоч за одну дівчину з нашого класу і отримав порцію різок. Швидше за все хлопці просто промовчали. Ні, я не говорю, що вони бояться болю, більше бути приниженими. Але ти ж теж звичайний хлопчик, жартівник і непослух, як і сучасні діти, але вмієш наповнювати своє життя цікавими подіями, не боїшся небезпек, бачиш у буденному надзвичайне. А твої вигадки : про гангрену на нозі чи фарбування огорожі, яке ти перетворив на власне задоволення…

        А ще… Я б хотіла мати такого друга як ти : надійного, вірного, сміливого. Ти справжній друг, умієш бачити в людях головне.

        Мені шкода, що у тебе немає батьків. Тітка Поллі, звісно, любить тебе та ти розумієш про що я…

        Я бажаю тобі у майбутньому створити власну сім’ю, яку, я впевнена, ти будеш берегти і цінувати.

        Сучасні діти втратили цінності минулих поколінь, їм не цікаві книги, ігри на свіжому повітрі (чого лиш варта ваша ватага піратів чи розбійників, пошук скарбів), спілкування з батьками перетворилося для них на каторгу (потрібно звітувати про свої вчинки та локацію). Слова «мама», «тато» перетворилося на «старий», «стара», «предки» і т.д.

 

 

 

F:\том сойер\c5b6d81b14b7e38d3aae381d9e73e8e5.jpg      

 

 

       Я думаю, ти віддав би все на світі, щоб твої батьки були живі.

       Я захоплююся тобою, твоїми вчинками. Ти – зразок майбутнім поколінням : бути справжньою дитиною( бешкетником, витівником, фантазером) та під неохайною зовнішністю хулігана й пустуна ховається смілива й відчайдушна натура.

          Я впевнена, ти виростеш справжнім джентельменом, порядною людиною та відданим другом.

          Читаючи твір про тебе, Томе, я теж змінилася. Все частіше відкладаю смартфон, щоб допомогти мамі чи пограти з молодшим братиком, намагаюсь витягнути друзів на вулицю, щоб насолодитися свіжим повітрям, а не втрачати зір над гаджетами. Залишаюсь дитиною, але знаю свої обов’язки.

           Ще так багато потрібно змінити в світі, бо люди, самі того не розуміючи, погрузли в своїй буденності і не відчувають ніякої радості в житті!

           Дякую тобі, Томе! Будь щасливий! Не зупиняйся на досягнутому! Хай збуваються всі твої найпотаємніші мрії!

      Бувай!!!           

                                                З повагою Настя.                                  

                                                                                                                                     

docx
Додано
2 лютого 2022
Переглядів
15891
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку