"Скінхеди" Презентація

Про матеріал
Скінхеди: зовнішній вигляд, перша хвиля скінів на початку 70-х, друга хвиля у кінці 70-х та третя хвиля у 90-х.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Скінхеди

Номер слайду 2

Скінхе́ди(англ. skinheads, від skin — шкіра і head — голова) — члени субкультури, що виникла серед робочого класу та молодих людей у Сполученому Королівстві в 1969 році, а потім поширились на інші частини світу.

Номер слайду 3

Субкультура скінхедів радикально відрізняється від будь-якої іншої культури, яка виникла під впливом музики. Почалося все, звичайно ж, в Англії, в старому доброму Лондоні.

Номер слайду 4

Зовнішній вигляд. Носили вони важкі будівельні черевики, важкі куртки докерів - донки, армійські футболки та джинси на підтяжках.

Номер слайду 5

Голена голова - класичний розпізнавальний знак скіна - служила захистом від зайвого бруду і пилу, що скупчується в доках, а також шкідливих комах типу вошей.

Номер слайду 6

Взагалі голови часто вже не голили, а лише підстригали під «їжачок». Прізвисько «бритоголовий» в ті часи було образливим, принизливим, так обзивали роботяг.

Номер слайду 7

Перші скіни поважали Чорношкірих і мулатів. Не дивно - серед робітників того часу було багато іммігрантів. Перша хвиля скінів на початку 70-х

Номер слайду 8

Скіни і приїжджі з Ямайки мали спільні погляди, слухали однакову музику, зокрема реггей і ска. Дуже великий вплив на скін-рух зробила течія футбольних хуліганів.

Номер слайду 9

Що характерно, в русі брали участь як хлопці, так і дівчата. Не зайвим буде зазначити, що, як і всі футбольні фанати, скінхеди любили проводити час в пабі за кухлем пінного.

Номер слайду 10

Але час йде, люди дорослішають, і перша хвиля скінів до початку 70-х пішла на спад. Бритоголові почали обзаводитися сім'ями і потихеньку забувати про колишнє буйне життя.

Номер слайду 11

Друга хвиля скінів у кінці 70-х. Однак нічого не проходить безслідно, і ось Англія вже вибухає хвилею дикої і агресивної музики - панк року. Цей стиль ідеально підійшов робітничої молоді, що шукала для свого руху більш жорстку музику.

Номер слайду 12

З музикою прийшли і доповнення до одягу - скіни другої хвилі стали частіше носити армійські футболки. Все це було чуже старим скінів. У той час серед скінхедів першої хвилі існував гасло «залишайся вірним 69-му»

Номер слайду 13

Так як власний музичний стиль і стиль одягу у скінів вже був, їх погляди звернулися до політики. Багато скінхедів стали підтримувати боротьбу правих партій, вливаючись в британський неофашизм, а інші відстоювали ідеї лівих, пропагуючи робітничий клас і ідеї комунізму.

Номер слайду 14

До кінця 70-х правий рух посилився, і на вулицях Лондона з'явився скінхед-расист. Всі ЗМІ били тривогу, англійське суспільство, ще не отямившись від Другої Світової, з жахом дивилися на будь-якого бритоголового, бачачи в ньому фашиста.

Номер слайду 15

Політики вміло поливали скінів термінами фашизм і расизм. Такі дії здобули результат - до скінхедів почали ставитися надзвичайно негативно.

Номер слайду 16

Третя хвиля скінів у 90-х. Нарешті, до середини 90-х формується третя хвиля скінхедів. 17-18 - літні панки збривають свої ірокези і вливаються в ряди скінів.

Номер слайду 17

Відроджуються старі скін ідеї і в більшості країн Європи і Заходу формуються класичні скінхед-угруповання.

Номер слайду 18

В Україні, на жаль, 99 відсотків скінхедів є прихильниками неонацистських поглядів. У сучасного українського суспільства твердо існує думка про те, що будь-який скінхед - це расист.

Номер слайду 19

Музика. Музичні досягнення скінхедів відносяться до двох основних областей:ямайська музика;англійська музична сцена початку 1980-х., а також її розвиток, що отримав продовження, в наш час у всьому світі.

Номер слайду 20

Дякуємо за увагу!

pptx
Додав(-ла)
Vladislava
Додано
23 березня 2022
Переглядів
10311
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку