Сквош як новий модуль в фізичній культурі!

Про матеріал
Новий запропонований модуль МОН для проведення в НУШ для 5-6 класів Сквош -Історія -Інвентарь -Правила гри -Особливості майданчика -Всі плюси та мінуси даного модуля
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Модуль: Сквош. Підготував. Мориляк Василь Михайлович

Номер слайду 2

Сквош. Сквош  — ігровий ракетковий вид спорту в закритому приміщенні. Назва гри пов'язана з використанням у ній відносно м'якого порожнистого м'яча діаметром близько 40 мм, а Гра (одинарна — два гравці; або парна — чотири), ведеться спеціальними ракетками на оточеному з чотирьох сторін стінами корті.

Номер слайду 3

Історія Спочатку гра називалася сквош-ракетки — через використовування м'якого м'яча, на відміну від твердого м'яча, що використовується при грі в теніс. Сквош розвинувся з п'яти різних ігор, де застосовувалися ракетки та м'ячі. Його коріння йде до початку XVI століття. Ще у Франції епохи Відродження діти розважалися відбиваючи ракеткою м'яч від стін у вузьких провулках. У схожу гру грали в релігійних установах, наприклад, у французьких монастирях. Ченці використали ребристі рукавички, щоб ударяти м'ячі об рибальську сітку, натягнуту впоперек двору монастиря. Так з'явилися перші ракетки, які використовуються у сквоші та в тенісі.. А в 1907 р. Асоціація Tennis, Rackets & Fives зібрала засідання комітету, присвячене встановленню стандартів сквошу. Так із трьох видів спорту виник один, під назвою сквош. Гра набула поширення в Америці та Канаді, а потім і в усьому світі

Номер слайду 4

Корт. Сама гра проходить на спеціальному корті. Причому усі чотири стіни є ігровими. Міжнародний розмір корту бувзатверджений у 1920-х роках: 9,75 м в довжину і 6,4 м в ширину. За фронтальної стіни проходить лінія верхнього ауту (out line) на висоті 4.5 м від підлоги, поєднана похилими лініями ауту по обох бічних стін з лінією ауту на задній стіні, прокресленого на висоті 2.1 м. На фронтальній стіні так само проведена лінія подачі на висоті 1.8 м і так званий тін) або нижній аут (еквівалент сітки) заввишки 43 см оточений бортиком заввишки (50 мм). r

Номер слайду 5

Інвентарь для гри: Ракетки. Форма стандартних ракеток для гри у сквош визначається міжнародними правилами. Традиційно їх виготовляли з листкової деревини (зазвичай дуба) з невеликою областю, затягнутої натуральними струнами. Після змін у правилах в середині 1980-х ракетки майже завжди виготовляються з композитних матеріалів або металів (графіт, кевлар, титан) із синтетичними струнами. Максимальні розміри сучасних ракеток 686 мм у довжину і 215 мм завширшки з максимальною площею головки 500 см². Максимально дозволена до 255 грамів, але зазвичай ракетка важить від 110 до 200 грамів.

Номер слайду 6

Інветарь для гри: М’ячіДіаметр – 40,0±0,5 мм. Вага - 24,0 ± 1,0 гр. Зовні всі м'ячі для сквошу однакові. Однак, залежно від швидкості м'яча (пружності), вони позначаються відповідною кольоровою точкою. екстраповільний – дві жовті крапки. Дуже повільний – жовта точка. Повільний – зелена чи біла крапка. Середній – червона точка. Швидкий – синя крапка.

Номер слайду 7

Короткі правила гри Переможця матчу визначають у трьох (іноді в п'яти) сетах. Кожен із них грається до 9 (часом до 11) очок. Очки нараховуються тільки гравцеві, який подає. Він робить це доти, поки не програє розіграш очка. Тоді право подавати переходить його супернику. Гравець, якому вдалося виграти у попередньому сеті, подає першим у наступному. Саме ж право подавати першим на початку гри визначається жеребом (обертанням ракетки). Той, хто подає, сам вирішує, з якої зони подачі (лівої або правої) він почне. Після кожного виграного очка потрібно змінювати квадрат подачі на протилежний. Правильна подача – та, при якій гравець повинен стояти принаймні однією ногою повністю у квадраті подачі. У такому випадку подача переходить до суперника. На відміну від великого тенісу, у сквоші немає другої спроби при подачі.

Номер слайду 8

Плюси сквошу. Перш за все, саме ця гра допоможе вам розвинути швидкість реакції, яка є чудовим навиком у повсякденному житті. Гравець ні на секунду не зупиняється, він постійно рухається кортом та приймає спонтанні рішення. Також для цієї гри не потрібно бути професійним спортсменом, для неї підходять люди будь-якого віку та фізичної підготовки. Перші позитивні результати в сквоші можна побачити вже після 10 занять, однак, задоволення ви отримаєте уже після першого з них. Також за допомогою такої гри можна суттєво схуднути. Оскільки вона дає значне кардіо навантаження. За годину такого заняття можна «спалити» близько 900-1500 калорій. Для того, аби суттєво скинути вагу, треба займатися 2-3 рази на тиждень, саме регулярність допоможе досягнути потрібного результату. Також сквош можна поєднувати й з заняттями іншого виду спорту.

Номер слайду 9

Дякую за увагу

pptx
Додано
19 квітня 2022
Переглядів
683
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку