Презентація "Боулінг"

Про матеріал
Презентація "Боулінг - одна з найдавніших ігор людства". Історія винекнення, екіпірування, інвентар, майданчик для гри, відомі спортсмени України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Боулінг — одна з найдавніших ігор людства

Номер слайду 2

Історія виникнення. Ще не був заснований Рим, а люди вже катали кулі, намагаючись збити кеглі. У 1930 році британський антрополог Фліндерс Пітрі знайшов в єгипетських похованнях набір для гри, яку можна назвати прототипом сучасного боулінгу. Якщо він не помилився в розрахунках, то цим комплектом користувалися десь за 5200 років до народження Христа. Стародавні полінезійці грали в дуже схожу на боулінг гру, причому від мети гравця відділяло близько 18 метрів — практично та дистанція, яку використовують у грі сьогодні.

Номер слайду 3

Ближча до сучасної форма боулінгу з'явилася в Німеччині в ранньому середньовіччі. Саме німцям ми зобов'язані як 9 кеглем, так і їх назвою. На початку XII століття в боулінг стали грати у Британії. При цьому гра набула такої популярності, що король Едуард III був змушений офіційно оголосити її поза законом, з тим, щоб солдати, які весь вільний час грають у боулінг, зосередилися все ж таки на тренуваннях зі стрільби з луку. Свою версію боулінгу мали і голландці, які грали в «данські кеглі». Гравець, який першим збиває 31 кеглю (але жодної більше), перемагав.

Номер слайду 4

Бум навколо боулінгу досяг небувалого рівня, навколо гри закрутилися гроші — укладалися угоди, почалися махінації. Другий раз в історії боулінг забороняють. У вердикті суду штату Коннектикут заборонено «котити кулю в 9 кеглів». Вихід був знайдений швидко — просто додали ще одну кеглю. Таким чином і з'явився сучасний варіант боулінгу. У 1895 році нью-йоркський ресторатор Джо Тум зміг зібрати представників різних клубів з різних регіонів країни. Так з'явилася перша професійна ліга боулінгу АВС (American Bowling Congress). Ще одна революція в боулінгу сталася в 1951 році, коли був винайдений спосіб автоматичної установки кеглів. У наші дні світ захлеснула друга хвиля боулінгового буму. Щорічно у всьому світі проводять понад 100 тисяч турнірів. 250 тисяч доріжок об'єднують понад 100 мільйонів гравців з різних країн.

Номер слайду 5

Екіпірування. Боулінг вимагає підвищеної уваги до екіпірування. Зокрема, для серйозних змагань не підходить будь-яке взуття. Гра вимагає носіння спеціальних черевиків, що швидко реагують на ковзання. Вони діляться на різні рівні. Таке взуття зазвичай дає можливість замінювати підошву на іншу, регулювати висоту каблука тощо. Що стосується одягу – це залежить від особистих уподобань спортсмена. Вже на змаганнях такий одяг має бути спортивним і підбирається як окремо кожному спортсмену, так і усій команді.

Номер слайду 6

Інвентар

Номер слайду 7

Майданчик для гри. Повністю укомплектована доріжка, тобто з усіма механізмами, зонами розбігу та відпочинку, технічною ділянкою, має довжину трохи більше 31 метра. До речі, лінії встановлюються попарно і ширина такої пари становить приблизно 3,5-4 метри. Оптимальна кількість смуг, що одночасно встановлюються, 4 або 6 штук. Покриття доріжки роблять з лакованої деревини або штучного матеріалу. Його також добре змащують. Ступати на доріжку під час гри заборонено.довжина доріжки — 62 фути (18,9 м)ширина — 41 дюйм (1,04 м)ділянка для розбігу: щонайменше 15 футів (4,57 м)

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Відомі спортсмени. України. Яцко Данило Дмитрович. МАЙСТЕР СПОРТУ МІЖНАРОДНОГО КЛАСУЧемпіон України 2018-2019 років. Віце-чемпіон світу 2018 року

Номер слайду 10

Гриник Юрій. МАЙСТЕР СПОРТУТренер категорії ETBF Level 1

Номер слайду 11

Щербініна Наталія Михайлівна. МАЙСТЕР СПОРТУ

pptx
Додано
28 квітня 2022
Переглядів
1049
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку