Smart технології та Stem освіта (презентація)

Про матеріал
Все найчастіше перед учителями постають питання: «Як зацікавити дитину до вивчення того чи іншого предмету?», «Яким чином змінити навчально-виховний процес, щоб у кінцевому результаті отримати всебічно обдаровану особистість, яка вийшовши зі школи зможе себе реалізувати?». І таких питань виникає безліч. Стрімкий розвиток IT-галузі, робототехніки, нанотехнологій виявляє потребу у досвідчених фахівцях, а значить, виникає гостра освітня потреба у якісному навчанні сьогоднішніх учнів технічним дисциплінам – математиці, фізиці, інженерії, програмуванню. Освіта повинна бути випереджувальною, відповідати тенденціям розвитку суспільства в майбутньому.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Smart технології та Stem освіта

Номер слайду 2

Science – наука, природничі науки23 STEMTechnology - технологіїEngineering - інженерія. Mathematics – математика STEM розшифровують як:

Номер слайду 3

За терміном реалізації STEM- програми можуть бути:короткострокові (від 02 до 24 годин);курсові (для літніх шкіл, курсів тощо) (від 24 до 80 годин);середньострокові (річні) (від 80 до 120 годин);довгострокові, неперервної додаткової освіти (від 300 до 600 годин). STEM – програми розробляються за такими основними напрямами:інтегровані, міжпредметні навчальні програми;робототехніка та інженерні розробки;«розумні пристрої» Інтернету речей;3 D- моделювання.

Номер слайду 4

Платформа Google Classroom - об'єднує корисні сервіси Google, організовані спеціально для навчання. На платформі ви можете:створити свій клас / курс; організувати запис учнів на курс; ділитися з учнями необхідним навчальним матеріалом; запропонувати завдання для учнів; оцінювати завдання учнів і стежити за їх прогресом; організувати спілкування учнів.

Номер слайду 5

Проведення візуальних занять із використанням ряду технічних засобів у сукупності з інтерактивною дошкою дозволяє викладачу вільно підтримувати комунікацію з аудиторією, сприяє забезпеченню більшої зосередженості на навчанні, збагаченню дидактичних можливостей у викладанні дисциплін.

Номер слайду 6

Під час проведення бінарних уроків з фізики та інформатики можна використати наступні сервіси: https://library.io/ (Електроніка від новачка до професіонала)http://www.virtulab.net/ (Віртуальна освітня лабораторія)

Номер слайду 7

Мобільний додаток Complete Anatomy (i. OS, Android)

Номер слайду 8

CODE STUDIOhttps://code.org

Номер слайду 9

Scratch

Номер слайду 10

Освітні сайти, віртуальні лабораторії, імітаційні тренажери, інтерактивні музеї роблять процес навчання сучасним та творчим. Використання вище наведених інтернет-ресурсів зацікавлюють учнів, а це є важливим стимулом до навчання.

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

pptx
Додав(-ла)
Дронов Сергей
Пов’язані теми
Інформатика, Інші матеріали
Додано
10 березня 2020
Переглядів
8409
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку