СНІД - смертельна загроза людству

Про матеріал
Презентація до виховної години з відповідної теми. Розкрито поняття, що таке СНІД та ВІЛ, зазаначено способи поширення інфекції, показана формула індивідуально захисту від ВІЛ та СНІД.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СНІД – смертельна загроза людству

Номер слайду 2

Що таке ВІЛ/СНІД . Шляхи передачі В - «Вірус» - збудник захворювання. І - «Імунодефіциту» - відсутність захисної реакції системи організму, яка забезпечує захист від мікроорганізмів, що спричиняють хворобу. Л - «Людини»

Номер слайду 3

С - «Синдром» - ряд симптомів, що вказують на наявність якоїсь хвороби чи стану. Н - «Набутого» - такого, що набутий протягом життя, а не від народження.І - «Імунного» - стосується імунної системи, яка забезпечує захист людини від мікроорганізмів, що спричиняють хворобу. Д - «Дефіцит» - в даному випадку відсутність захисної реакції імунної системи людини на наявність в організмі шкідливих бактерій.

Номер слайду 4

ВІЛ-інфекція поширилася світом надто швидко і стала епідемією. Прикро, що не всі юнаки і дівчата знають про ВІЛ-інфекцію. Ті, хто не знає, як вона передається, може наразитися на небезпеку зараження ВІЛ-інфекцією. Саме тому, серед ВІЛ-інфікованих чимало молоді.

Номер слайду 5

Щоб ВІЛ-інфекція і віруси гепатитів В і С передалися, потрібні певні умови.

Номер слайду 6

ВІЛ не передається:

Номер слайду 7

СТАДІЇ ВІЛ-ІНФЕКЦІЇ

Номер слайду 8

ФОРМУЛА ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЗАХИСТУ

Номер слайду 9

Якщо ви додержуватиметеся цих принципів, то уникнете небезпеки.

Номер слайду 10

Заходи держави щодо профілактики інфікування. ВІЛ-інфекцією:

Номер слайду 11

ВІЛ-інфекція стала епідемією. ВІЛ ослаблює захисні сили організму. Крім ВІЛ-інфекції, небезпечними для людини також є вірусні гепатити В і С. Потрібно знати шляхи й умови передачіцих інфекцій. Пам'ятати формулу індивідуального захисту.

Номер слайду 12

ХТО ПОПЕРЕДЖЕНИЙ, ТОЙ ЗАХИЩЕНИЙ!БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ.

pptx
Додано
20 лютого
Переглядів
37
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку