Соборна мати Україна – одна на всіх як оберіг

Про матеріал
Презентація до виховної години до дня Соборності України. Чи завжди Україна була Соборною? Люди, герої, напрямки, що об'єднуваи Україну. Чи знаєте ви коли в Україні відзначають День Соборності України?
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Соборна мати Україна – одна на всіх як оберіг

Номер слайду 2

Різні в світі є країни. Різні люди є на світіРізні гори,полонини. Різні трави, різні квіти. А у нас усіх одна країна. Найрідніша нам усім. То прекрасна Україна. Нашого народу – дім!

Номер слайду 3

Щороку, 22 січня, українці святкують День Соборності. Ця дата символізує день об’єднання Української народної республіки та Західно-Української народної республіки в єдину державу. Акт злуки відбувся у 1919 році.

Номер слайду 4

Чи завжди Україна була в межах сучасних кордонів? Так,Україна постійно виборювала своє право на існування та свободу. Давайте пригадаємо, хто боронив нашу державу у різні часи?

Номер слайду 5

Українці у всі часи та понад усе цінували свою свободу. І значною мірою через це воювати нам доводилось багато і часто. Доводиться і нині. Захищати себе від нападників і не допустити завоювання території. Хто б міг подумати, що брати до рук зброю українцям доведеться й у третьому тисячолітті. Змінювались обладунки, зброя, воєнні тактики та способи формування військ. Та незмінним залишився волелюбний дух, незламність і здатність до саможертовності, яка дивує увесь світ. Не раз ми воювали і боролись. Переможемо і цього разу. Бо славні справжні герої були завжди і не перевелися досі в Україні.

Номер слайду 6

Скіфські воїни VІІ -ІІІ ст. до н. е. Як відомо, скіфи створили першу на території України державу — Велику Скіфію. Ця держава була військовою організацією. Воїнами ставали не лише всі працездатні чоловіки, а й більшість жінок Великої Скіфії. Скіфи постійно воювали з Херсонесом і Боспорським царством. У 331 р. до н. е.перемогли і знищили військо Олександра Македонського. Кажуть, це була перша нищівна поразка армії Македонської імперії, яка тоді ще й перебувала на піку своєї могутності. І ця поразка відбулась на території сучасної України.

Номер слайду 7

Дружинники Київської Русі ІХ – ХІІІ століття. У час існування Київської Русі військовому мистецтву надавалось особливого, великого значення. Армія могутньої держави була оснащена всіма сучасними засобами для оборони та наступу. Основними ворогами Київської Русі, як відомо, були монголо-татари, раніше – половці та печеніги. Руси здобули собі славу відважних і вправних воїнів. Відомо, що їхні загони не раз перемагали кількісно переважаючі сили ворогів. Візантійський літописець Лев Діакон так писав про них: “…роси, що здобули славу переможців у сусідніх народів, вважаючи за величезне лихо втратити її і бути переможеними, билися відчайдушно”.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Козаки XV – XVIII століття. Українців називають козацькою нацією, за звичаями, традиціями, за духом. Боронити християнську віру від невірних було їхньою ідеологією.

Номер слайду 10

Опришки ХVІ-ХІХ ст. Опришки були воїнами-повстанцями. Вони боролись проти панського гніту: польської шляхти, австрійських та угорських панів, молдавських бояр. Це були досить потужні військові формування, які залишились у народній пам`яті легендарними месниками, непереможними героями.

Номер слайду 11

Січові стрільці ХХ століття (1914-1920 роки)«Ой у лузі червона калина. Похилилася. Чогось наша славна Україна. Зажурилася. А ми тую червону калину піднімемо,А ми нашу славну Україну,Гей, гей, розвеселимо!»Так звучить відомий у народі гімн січових стрільців. То були справді важкі для України часи – Перша світова війна. З одного боку Росія, з іншого Австро-Угорщина, та січові стрільці боролись за свою – Українську державу. Вони відчайдушно боролись за волю України

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Вояки УПА 1942—1954 роки«Якби у французької армії був такий дух, як в УПА, то німецький чобіт ніколи не топтав би Францію» – сказав колись Шарль де Голь. Ці хлопці відзначались надзвичайно сильним патріотичним духом, вірою в ідею української соборності, аж до готовності самопожертви заради неї. У своїй присязі кожен з них обіцяв: «В цій боротьбі не пожалію ні крови, ні життя і буду битись до останнього віддиху і остаточної перемоги над усіма ворогами України».

Номер слайду 14

Самооборона, «укропи», кіборги, наш час. Українці, як ніколи єдині в ідеї незалежності і цілісності держави, стали консолідувати сили у допомозі армії. Крім техніки, зброї та обмундирування, які надає солдатам держава, всім потрібним забезпечують їх і волонтери. Люди шиють маскувальні сітки, бронежилети, купляють автомобілі і новітню техніку.

Номер слайду 15

Чи знаєте ви, як прийнято відзначати День Соборності в Україні?

pptx
Додано
20 лютого
Переглядів
45
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку