Соціальна мобільність

Про матеріал
Презентація у якій викладено тему - соціальна мобільність. У презентації урок викладено поетапно, також є приклад з життя відомої співачки Едіт Піаф
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Соціальна мобільність

Номер слайду 2

Яка наука вивчає соціальне життя суспільства?

Номер слайду 3

Теорії щодо усунення соціальної диференціації1. Марксизм — усунення соціальної нерівності за допомогою зміни економічної системи.2. Інша точка зору — розшарування зла, але воно неминуче з ним необхідно змиритися.3. Нерівність — позитивне явище. Вона змушує людей прагнути вдосконалення у суспільних відносинах. Соціальна однорідність — загибель.

Номер слайду 4

Соціальна рівність — це рівність перед законом, рівність прав і можливостей.

Номер слайду 5

Соціальна мобільність — це будь-який перехід індивіда, групи або соціального об'єкта, або цінності, створеної або модифікованої завдяки діяльності, від однієї соціальної позиції до іншої, в результаті чого соціальне становище індивіда або групи змінюється.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Спілкування – це

Номер слайду 9

Зокрема, комунікація розглядається як:• механізм, завдяки якому забезпечується існування та розвиток людських відносин, який включає в себе всі розумові символи, засоби їх передання у просторі та збереження у часі(Чарльз Кулі);• обмін інформацією між складними динамічними системами та їх частинами, які здатні приймати інформацію, накопичувати її та перетворювати (Аркадій Урсул);• інформаційний зв'язок суб'єкта з тим чи іншим об'єктом (Мойсей Каган),• спосіб діяльності, який полегшує взаємне пристосування людей (Тамотсу Шибутані);• акт відправлення інформації від мозку однієї людини до мозку іншої (Пол Сміт, Кріс Беррі,Алан Пулфорд);• специфічний обмін інформацією, процес передання емоційного та інтелектуального змісту (Андрій Звєрінцев, Альвіна Панфілова).

Номер слайду 10

Виділяють три основні (базові) функції соціальної комунікації:1. Інформаційна функція означає, що завдяки соціальній комунікації в суспільстві передається інформація про предмети, їх властивості, явища, дії та процеси.2. Експресивна функція визначає здатність соціальної комунікації передавати оцінну інформацію про предмети або явища.3. Прагматична функція означає, що соціальна комунікація є засобом, який спонукає людину до певної дії та реакції.

Номер слайду 11

Висновок уроку: При вивченні даної теми для мене важливим відкриттям стало…

Номер слайду 12

Дякую за увагу»

pptx
Додав(-ла)
Эйсмонт Оксана
Додано
27 грудня 2021
Переглядів
617
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку