«Сон Великий» на території України

Про матеріал
Опис квітки «Сон Великий» на території України, квітка з вибагливими умовами, яка занесена до Червоної книги України, яка під загрозою зникнення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сон великий. Чорна Ксенія

Номер слайду 2

Сон великий (Pulsatílla grandis) — багаторічна трав'яниста рослина заввишки 10-40 см, з густим жовтуватим опушенням, з коротким кореневищем. Листки тричіперисторозсічені. Квітки (діаметр 3,5-6 см) одиничні, келиховидні, світло-фіолетові.

Номер слайду 3

Поширення. Подільська височина (Гологори, Вороняки, Опілля, Придністровська височина з Товтрами), i Правобережний Лісостеп . Вид поширений також у Центрі Європи.

Номер слайду 4

Місця зростання. Галявини дубових лісів, трав'янисті та вкриті розрідженими чагарниками схили, сонячні узлісся. Чисельність. Локальні популяції нечисленні. Трапляється поодинці або невеликими групами. Частина місцезростань зникла (зокрема, поблизу Києва). Причини зміни чисельності. Зривання на букети.

Номер слайду 5

Ареал виду та його поширення в Україні: Пд. Зх. Сх. Європи. В Україні — в ізольованих оселищах на Поділлі, Передкарпатті, рідко в Правобережному Лісостепу, можливо у Лівобережному Степу. Адм. регіони: Кв, Лв, Ів, Тр, Чц, Хм, Вн, Чк, Дн, Од.

Номер слайду 6

Дякую за перегляд

pptx
Додав(-ла)
Чорна Ксенія
Додано
7 травня 2022
Переглядів
629
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку