Спадщина ЮНЕСКО Африка

Про матеріал
Географія 7-й клас. Презентація на тему "Найвідоміші об’єкти Африки віднесені до Світової природної спадщини ЮНЕСКО". Творча робота учнів. Складається з фотографій та їхніх описів. Використані матеріали з підручника та інтернет-ресурсів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Найвідоміші об’єкти Африки віднесені до Світової природної спадщини ЮНЕСКО

Номер слайду 2

Світова спадщина ЮНЕСКО – видатні культурні та природні цінності, що вважаються надбанням усього людства. Ці цінності перелічені в Списку ЮНЕСКО. У списку видатних культурних та природних цінностей Африки станом на 2015 рік налічується 89 об'єктів. Разом це становить 8,63% від загальної кількості об'єктів Світової спадщини ЮНЕСКО.

Номер слайду 3

Список об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО Африки

Номер слайду 4

Острів Джеймс – невеликий фортифікований острівець на річці Гамбія, приблизно в 30 км від впадіння її в Атлантичний океан.

Номер слайду 5

Національний парк Вірунґа – парк на території Демократичної Республіки Конго, один з найстаріших в Африці. Парк розташований біля кордону з Угандою і має площу 7800 кмІ.

Номер слайду 6

Національний парк Салонга в провінціях  Екваторіальній, Бандунду та Західне Касаї Демократичної Республіки Конго утворений 1970 р. Парк в центральній долині річки Конго є найбільшим резерватом тропічних дощових лісів Африки та досяжний лише пішки або ріками. 

Номер слайду 7

Окапі – національний парк на території Демократичної республіки Конго в Африці. Парк розташований на північному сході Конго, недалеко від кордонів з Суданом та Угандою, більша частина парку знаходиться у басейні річки Ітурі, правої притоки Конго.

Номер слайду 8

Лалібела – місто на півночі Ефіопії. Одне зі святих місць країни, що за значенням поступається тільки Аксуму, центр паломництва населення країни. До світової спадщини ЮНЕСКО належать висічені в скелі церкви Лалібели.

Номер слайду 9

Велике Зімбабве – назва, дана кам'яним руїнам стародавнього південноафриканського міста, розташованого в провінції Масвінго держави Зімбабве.

Номер слайду 10

Національний парк Маунт-Кенія було засновано в 1949 р. для захисту території навколо гори Кенія. Розташований на території, що належить до Східної і Центральної провінцій Кенії.

Номер слайду 11

Цінжі-де-Бемараха – заповідник розташований на західному узбережжі Мадагаскару в області Мелакі, провінція Махадзанга.

Номер слайду 12

Дженне – старовинне місто, розташоване у внутрішній дельті річки Нігер в центральній частині Малі. Знамените своєю архітектурою, особливу славу має Велика мечеть в Дженне. Центральна частина Дженне в 1988 році була занесена до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Номер слайду 13

Драконові гори – брильні гори в ПАР, Лесото і Свазіленді, частина Великого Уступу. Найвища гора Табана Нтленьяна (3 482 м).

Номер слайду 14

Ґоре – невеликий острів у Сенегалі. Острів розташований за 2,5 км на південь від порту Дакара. Площа Горе усього 0,182 кмІ (900 на 350 м), але його населення – 1102 осіб (2007), щільність перевищує 6 тис. мешканців на кв. км. Острів є туристичним об'єктом, на ньому заборонено використання автомобілів. З Дакаром Ґоре пов'язує поромна переправа.

Номер слайду 15

Національний парк Кіліманджаро – національний парк Танзанії, розташований на півночі країни. На території парку знаходиться найвища вершина Африки – Кіліманджаро.

Номер слайду 16

Кам'яне місто найстаріша частина міста Занзібара столиці острова Унгуджа, неформально відомого також як Занзібар.

Номер слайду 17

Дякую за увагу !

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. кам лена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
17 квітня 2021
Переглядів
14852
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку