Спадщина ЮНЕСКО_Північна Америка

Про матеріал
Географія 7-й клас. Презентація на тему "Природні пам'ятки Північної Америки у спадщині ЮНЕСКО". Творча робота учнів. Складається з фотографій та їхніх описів. Використані матеріали з підручника та інтернет-ресурсів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Природні пам'ятки Північної Америки у спадщині ЮНЕСКО

Номер слайду 2

Світова спадщина ЮНЕСКО – видатні культурні та природні цінності, що вважаються надбанням усього людства. Ці цінності перелічені в Списку ЮНЕСКО. У списку станом на 2015 рік налічується 491 об'єкт, з яких 453 – знаходяться в Європі та 38 – в Північній Америці

Номер слайду 3

Список об’єктів Світової спадщини ЮНЕСКО Північної Америки

Номер слайду 4

Єллоустонський національний парк – перший у світі національний парк (заснований 1 березня 1872), міжнародний біосферний заповідник, об'єкт Світової спадщини ЮНЕСКО. Відомий численними гейзерами та іншими геотермічними об'єктами, багатою живою природою, мальовничими ландшафтами. Площа парку – 898,3 тис. га.

Номер слайду 5

Національний та штатський парки «Секвоя» – національний і штатський парки, розташовані вздовж тихоокеанського узбережжя північної Каліфорнії у США. Ці каліфорнійські парки, котрі мають назву «Секвоя», охоплюють територію 5 341,3 кмІ та захищають 45 % прибережних лісів секвої, які у США збереглися понині. Секвоя, відома ще як «червоне дерево – одне з найвищих та наймасовіших дерев Землі. Парки зберігають для майбутніх поколінь, ще й степові флору і фауну, культурні ресурси, і 60 км недоторканої берегової лінії.

Номер слайду 6

Статуя свободи – національний пам'ятник США, символ свободи, демократії та справедливості. Це одна з найзнаменитіших скульптур у США та у світі, часто звана «символом Нью-Йорка і США», «символом свободи і демократії», «Леді Свобода». Це подарунок французьких громадян до сторіччя американської революції.

Номер слайду 7

Національний парк «Гавайські вулкани» - національний парк у США, заснований в 1916 на Гавайських островах, де впродовж сотень тисяч років процеси вулканізму, міграції і еволюції створили унікальну екосистему та самобутню культуру. Парк містить різноманітні природні середовища, розташовані від рівня моря до вершини найвищого вулкану Землі Мауна-Лоа заввишки 4172 м. Кілауеа, один з діючих вулканів, наочно показує, як виникли Гавайські острови, і як були створені їх видовищні ландшафти. Парк охоплює приблизно 1348 кмІ площі на о. Гаваї.

Номер слайду 8

Карлсбадські печери – національний парк в горах Гуадалупе на південному сході штату Нью-Мексико, США. Головна визначна пам'ятка парку – ланцюг з 80 карстових Карлсбадських печер, для яких характерна різноманітність і високий естетичний вигляд мінеральних утворень.

Номер слайду 9

Морська національна пам'ятка «Папаханаумокуакеа» є об'єктом Світової спадщини, національною пам'яткою США, що охоплює 1 510 000 кмІ океанських вод, у тому числі десять островів і атолів Північно-західних Гавайських островів. В 2016 році він був розширений водами біля берегів Гаваїв, що зробило його найбільшою у світі морською охоронюваною територією.

Номер слайду 10

Національний історичний парк Чако займає територію в 137,5 кмІ і вважається одним із найважливіших районів Північній Америці з точки зору археології. Розташований у північно-західній частині штату Нью-Мексико, між містами Альбукерке та Фармінгтон, у каньйоні Чако.

Номер слайду 11

Дякую за увагу !

ppt
Додано
17 квітня 2021
Переглядів
945
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку