Спидран по майнкрафту повезло повезло

Про матеріал
кароче проходіть тест і не вийожуйтесь ......................................................................................................................................................................................................................................
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПАПОРОТІПапороті—група судинних рослин. Зазвичай вони багаторічні, рідше однорічні.

Номер слайду 2

БУДОВАПапороті складаються з:1)кореневища2)додаткових коренів3)стебла4)сорусів(скупчення спорангійна листі папоротей)5)листків(вай (вайї))Вайя(вайї)—великеперисторозсічене,гілкоподібне листя папоротеподібних.

Номер слайду 3

РОЗМНОЖЕННЯПапороті переважно розмножуються спорами. На нижньому боці листя папороті знаходяться горбки з спорангіями, в них спори розвиваються, та коли дозрівають, розносяться по вітру, або воді. Рідше вегетативно, або статево.

Номер слайду 4

ПОШИРЕННЯПапороті поширені по всій Земній кулі, але найбільше їх у тропічних лісах, біля екватора, тому що, там дуже велика температура, та вологість. У лісі вони зустрічаються на нижньому шарі, та рідше на верхньому, вони можуть рости на гілках дерев, або схилах скель.

Номер слайду 5

ЦІКАВІ ФАКТИПапороті з’явилися на Землі близько 360-ти мільйонів років тому, в Пелеозойській ері. Вони були гіганськими, в більшості деревовидні(зараз на Землі таких видів папоротей залишилося дуже мало), та формували основний рослинний покрив планети, утворюючи цілі ліси!В даний час на Землі існує близько 300-а родів, та більше 10 560-ти видів!

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

ТАКОЖ, ЩЕ 1 ЦІКАВИЙ ФАКТ!!!З ХІХ століття папороті стали популярні як кімнатні рослини. Після цього їхній життєвий цикл став часто закічуватися смертю від Ла. По. К Ко. Ти. Ко. В!!!

pptx
Додав(-ла)
Колісник Іван
Пов’язані теми
Інформатика, Інші матеріали
Додано
30 квітня 2021
Переглядів
395
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку