Сполучник як частина мова

Про матеріал
Презентація допоможе пояснити тему, а також, за допомогою цікавих вправ, закріпити здобуті знання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сполучник як службова частина мови. Види сполучників за походженням7 клас

Номер слайду 2

Опрацюйте схему. Сполучник. Слугує для зв'язку однорідних членів речення, частин складного речення або окремих речень у текстіНезмінне слово. Не є членом речення. Не має лексичного речення

Номер слайду 3

Дослідження-аналіз з елементами класифікації. Завдання 1. Виразно прочитайте текст. Назвіть стиль тексту. Завдання 2. Назвіть сполучники. Знайдіть речення, у яких сполучники:а) поєднують однорідні члени речення;б) поєднують частини складного речення;в) слугують для зв'язків речень у тексті.

Номер слайду 4

Історія успішного українця, який в 20 років став доларовим мільйонером. Сергій Григорович є творцем популярних ігор "Козаки" і STALKER, які принесли українцеві величезні статки та світову славу. Здивування буде більшим, якщо дізнатися, як Сергій цього досягнув.  У 15 років хлопець прийшов у податкову і попросив зареєструвати його фірму. Чиновники тільки посміхнулися і скептично відповіли, що в нього ще й паспорту немає. Але вони ще не знали, що перед ними стояв бізнесмен із багаторічним досвідом.  З 12 років киянин здавав в оренду диски з комп'ютерними іграми своїм однокласникам, з 6 по 10-й клас продавав ігри на базарі. Логотип своєї фірми намалював у 15 років, а стартовий капітал здобув на піратському дубляжі ігор – йшлося про сотні тисяч доларів.  Зі здобуттям повноліття робота закипіла. . Зізнається, йому було важливо здобути авторитет серед працівників, які були старшими за нього іноді на десяток років. Але йому це вдалося, адже він платив зарплату не щомісяця, а щотижня.   Уже перше дітище – патріотична стратегія "Козаки" – мала приголомшливий успіх, а 20 річний бізнесмен став доларовим мільйонером.  Потім була гра STALKER, що принесла українцям світову славу. Загалом компанія GSC продала більше 9 мільйонів дисків зі своїми іграми.  

Номер слайду 5

Історія успішного українця, який в 20 років став доларовим мільйонером. Сергій Григорович є творцем популярних ігор "Козаки" і STALKER, які принесли українцеві величезні статки та світову славу. Здивування буде більшим, якщо дізнатися, як Сергій цього досягнув.  У 15 років хлопець прийшов у податкову і попросив зареєструвати його фірму. Чиновники тільки посміхнулися і скептично відповіли, що в нього ще й паспорту немає. Але вони ще не знали, що перед ними стояв бізнесмен із багаторічним досвідом.  З 12 років киянин здавав в оренду диски з комп'ютерними іграми своїм однокласникам, з 6 по 10-й клас продавав ігри на базарі. Логотип своєї фірми намалював у 15 років, а стартовий капітал здобув на піратському дубляжі ігор – йшлося про сотні тисяч доларів.  Зі здобуттям повноліття робота закипіла. Зізнається, йому було важливо здобути авторитет серед працівників, які були старшими за нього іноді на десяток років. Але йому це вдалося, адже він платив зарплату не щомісяця, а щотижня. Уже перше дітище – патріотична стратегія "Козаки" – мала приголомшливий успіх, а 20 річний бізнесмен став доларовим мільйонером.  Потім була гра STALKER, що принесла українцям світову славу. Загалом компанія GSC продала більше 9 мільйонів дисків зі своїми іграми.  

Номер слайду 6

Завдання 3. Опрацювання матеріалу на основі комікса.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Завдання 4. Подані пари речень поєднайте в одне за допомогою сполучників.

Номер слайду 9

Завдання 5. Перейди за посиланням і виконай вправуhttps://wordwall.net/play/13572/105/692

pptx
Додано
8 квітня 2021
Переглядів
792
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку