Спортивна гімнастика

Про матеріал
У цій презентації діти 5-6 класу дізнаються про історію гімнастики,види гімнастики, чоловічі та жіночі гімнастичні снаряди. Також вони побачать фото українських і не тільки спортсменів під час виконання своєї програми на снаряддях.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гімнастика. Чоловічі та жіночі гімнастичні снаряди.

Номер слайду 2

Історія виникнення гімнастики. Гімнастика (від грец. γυμνάζω — «перебуваю , треную») — система тілесних (фізичних) вправ, яка склалася у Давній Греції за багато віків до нашої ери. Метою гімнастики були загальний всебічний фізичний розвиток та самовдосконалення. Крім загальнорозвиваючих і військових вправ, вправ з верхової їзди, плавання, імітаційних та ритуальних танців, гімнастика стародавніх греків включала і вправи, з яких проводились публічні змагання — біг, стрибки, метання, боротьба, кулачний бій, їзда на колісницях, які, в свою чергу, включалися в програми Олімпійських ігор, що проходили з 776 року до нашої ери по 392 рік н. е. протягом 1168 років. До спортивних видів гімнастики відносяться: спортивна гімнастика, художня гімнастика, спортивна акробатика і спортивна аеробіка.

Номер слайду 3

Спортивна гімнастика Спортивна гімнастика — олімпійський вид спорту представлений як вільними вправами так і окремими на спортивних приладах, який включає в себе вправи на спритність, швидкість, витривалість, гнучкість, виразність рухів; різновид гімнастики. Вільні вправи — це комбінації різноманітних рухів, в поєднанні з ритмічною музикою. Вправи на гімнастичних приладах — канаті, перекладині, брусах, кільцях, колоді, конях для махів і опорних стрибків. До кінця ХІХ на початку ХХ століття сформувалися основи спортивної гімнастики, а також з'явилися її нові види: художня, ритмічна, акробатика, стрибки на батуті. Програма сучасної чоловічої спортивної гімнастики для проведення змагань з спортивної гімнастики за олімпійськими правилами складається із вправ на шести приладах: вільних вправ, вправ на перекладині, паралельних брусах, кільцях, гімнастичному коні та опорного стрибка. Програма сучасної жіночої спортивної гімнастики складається із вправ на чотирьох приладах: вільних, на різновисоких брусах, на колоді та опорного стрибка

Номер слайду 4

Витоки гімнастики розпочинаються з третього тисячоліття до нашої ери. Найдавніші згадки про систему гімнастичних вправ існують в Індії, адже саме там почала свій шлях славнозвісна система індійських йогів. Є зображення тих часів, на яких показані гімнасти, демонструючи свою силу і спритність. В той же час, на теренах стародавнього Китаю гімнастичні вправи використовували як лікувальний і профілактичний засіб. Неоціненний внесок у розвиток і поширення гімнастики зробили стародавні греки. Усім відомо, що в стародавній Елладі панував культ здорового, гарного тіла. Заняття спортом були невід'ємною частиною життя, в якому гімнастика займала особливе місце. Адже гімнастика розвивала силу, мужність, витривалість і духовну впевненість, нею починали займатися ще з дитинства. Були створені спеціальні школи — гімназії, де з дітей виховували справжніх атлетів.  А у формуванні гарного пропорційного тіла гімнастика відіграє найпершу роль.

Номер слайду 5

Чоловічі гімнастичні снаряди. На фото: Ілля Ковтун - гімнаст,спеціаліст у виконанні вправ на перекладиніПерекладина.

Номер слайду 6

Кільця. На фото: Олег Вєрняєв,гімнаст,медаліст олімпійских ігор та чемпіонатів світу

Номер слайду 7

Кінь гімнастичний

Номер слайду 8

Бруси (паралельні)

Номер слайду 9

Вільні вправи

Номер слайду 10

Опорний стрибок

Номер слайду 11

Жіночі гімнастичні снаряди. Бруси (різновисокі)

Номер слайду 12

Гімнастична колода

Номер слайду 13

Вільні вправи

Номер слайду 14

Опорний стрибок

pptx
Додав(-ла)
Шуліка Дар'я
Додано
5 листопада 2023
Переглядів
834
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку