Спортивне свято « В здоровому тілі - здоровий дух».

Про матеріал
Мета змагань: пропаганда здорового способу життя ; залучення учнів до активних занять спортом; зміцнення організму дітей ; популяризація занять фізкультурою і спортом; сприяння підвищенню здатності учасників для формування життєвих навичок , необхідних кожній людині для зміцнення власного здоров`я. Провідна ідея заходу: Щасливе життя – це гарне здоров'я. Здоров'я – це цінний скарб, про який треба піклуватися щодня.
Перегляд файлу

Тема спортивного свята: « В здоровому тілі - здоровий дух».

Мета змагань: пропаганда здорового способу життя ; залучення учнів до активних занять спортом; зміцнення  організму дітей і підлітків; популяризація  занять фізкультурою і спортом; сприяння підвищенню здатності учасників для формування життєвих навичок , необхідних кожній людині для зміцнення власного здоров`я.

Провідна ідея  заходу: Щасливе життя – це гарне здоров'я. Здоров'я – це цінний скарб, про який треба піклуватися щодня. Немає найнещаднішої людини, ніж та, яка втратила здоров'я. Хто розпочинає день із зарядки – здоров'я того у порядку.

Завдання спортивного свята:

- залучення учнів до занять різними видами спорту;

- виявлення кращих спортсменів школи, залучення їх до участі в шкільних та  районних  спартакіадах;

- проведення оздоровчих заходів, націлених на зміцнення організму дітей і підлітків;

- підвищення опорності організму дітей і підлітків до різних захворювань, працездатності школярів, продуктивності їх навчання.

Місце проведення змагань:

Спортивний майданчик школи  та спортзал школи.

Програма проведення Дня здоров'я

  Проведення спортивних  естафет з учнями початкових класів.

«За здоров'я дякуємо ранковій зарядці». Беруть участь учні        початкових класів.

1. Естафета з м `ячами.

Варіанти естафети:

а) провести м’яч між стійками (кеглями);

б) закинути м’яч у корзину;

в) вести м’яч ногами.

2. Естафета «Переправа»

Дві команди шикуються в колони по одному. Направляючим видаються футбольні м’ячі. За сигналом направляючі виконують ведення м’яча до позначки 15 м. Розвертаються обличчям до команди і точним пасом передають таким чином естафету наступному учаснику. Самі залишаються на місці. Наступні гравці виконують теж саме. Естафета вважається закінченою, коли вся команда переправиться на іншу сторону.

Звернути увагу: пас виконується однаково для всіх учасників (або зовнішньою або внутрішньою стороною стопи або носком – на вибір викладача).

  3. Естафета “Передача м’яча над головою”

Учнів розподіляють на дві команди. Вони шикуються за лінією старту в колони по одному і стають один від одного на відстані витягнутих уперед рук. Капітани кожної команди тримають по м’ячу.

За сигналом капітани передають м’яч над головою гравцям, які стоять позаду, а ті передають його далі гравцям, які стоять у кінці колони. Останні гравці, отримавши м’яча, оббігають з правого боку свою колону, стають першими і знову починають передавати м’яча над головою. І так доти, доки всі учасники не пробіжать із м’ячем. Коли капітан, який почав гру останнім, отримає м’яча, то мусить стати попереду своєї команди і підняти його.

Варіанти гри:

а) м’яч передають між ногами;

б) м’яч передають правою (лівою) рукою;

4. Естафета «Стрибунець»

Дві команди шикуються в колони по одному. Поперед колони повздовж ставляться гімнастичні лави. Направляючим видаються волейбольні (ф\б) м’ячі. За сигналом направляючі, перестрибуючи через лаву зліва направо, просуваються вперед. Дійшовши до кінця лави, направляючі розвертаються обличчям до команди і передають естафету, покотивши м’яч по лаві в зворотному напрямку. Наступні учасники виконують теж саме. Естафета вважається закінченою, коли вся команда переправиться на інший кінець лави.  Звернути увагу: щоб м’яч котився по площині лави.’яч передають сидячи.

5. Естафета «Не збий м’яч»

Дві команди шикуються в колони по одному. На відстані 5-7м від колон розташовані м’ячі (кеглі тощо). У направляючих в руках б\б м’ячі. За сигналом направляючі обводять м’ячі за допомогою ведення і передають наступним гравцям м’яч передачею двома руками від грудей і біжать в кінець колони з лівої сторони. Наступні гравці виконують теж саме. Естафета вважається закінченою, коли направляючі стають на свої місця.

Звернути увагу: техніка ведення м’яча; техніка передачі м’яча двома руками від грудей.

 6.  Гра в футбол учнів початкових класів.

 7. Гра в шахи учнів початкових класів.

 8. Перетягування канату. (Канат перетягують учні 4 – Б класу.)

 9. Конкурс малюнків на асфальті «Ми за здоровий спосіб життя!»

   (Учні початкових класів малюють малюнки на спортивну тематику.)

10. Підведення підсумків Дня Здоров'я. Нагородження учасників.

11. Закриття Дня Здоров'я.

  Спорт - це здорово! Бути здоровим - жити здорово! Займайтеся спортом, як учні і вчителі гімназії  і вас чекає успіх!

 

 

docx
Додано
14 січня 2021
Переглядів
954
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку