Спортивне змагання "Сильні, вправні, витривалі"

Про матеріал
змагання спрямоване на формування здорового способу життя, підвищення соціальної активності і зміцнення здоров'я дітей, залучення їх до фізичної культури, як складового елемента загальнонаціональної культури. Удосконалення рухових навичок. Формування життєво - важливих прикладних умінь і навичок. Створення умов для об'єктивної самооцінки і самовдосконалення. Виховання дружніх взаємин.
Перегляд файлу

 

 

 

 

Спортивне змагання

«Сильні, вправні, витривалі»

(для учнів 5 – 7 класів)

 

 

 

Підготувала

Педагог-організатор:

Пошивана А.А.

 

 

 

Мета: формування здорового способу життя, підвищення соціальної активності і зміцнення здоров'я дітей, залучення їх до фізичної культури, як складового елемента загальнонаціональної культури. Удосконалення рухових навичок. Формування життєво - важливих прикладних умінь і навичок. Створення умов для об'єктивної самооцінки і самовдосконалення. Виховання дружніх взаємин.

Місце проведення: спортивна зала

Обладнання: повітряні кульки(3 шт.) м’ячі(3 шт.), ракетки для бадмінтона(3 шт.) обруч (9 шт.) скакалки(3 шт.), кеглі (3 шт.)

Перебіг заходу

Ведуча: Дорогі діти! Сьогодні ми зібралися з вами для того, щоб провести спортивні змагання "Веселі старти”,  а також подивитися, які ви спритні, розумні, винахідливі.  Адже, знаєте, що коли людина займається спортом, то вона і красива і здорова. У сьогоднішніх змаганнях братимуть участь 3 команди. Команда 5 класу, команда 6 класу, команда 7 класу.

 

Ведуча: Спортивні змагання

              Почати  пора

              Ну-мо, дружно, діти,

              Крикнемо всі разом: «Фізкульт – ура!»

 

Ведуча. Визначати переможців

               Буде  жюрі поважне .

               Воно буде, знаємо точно ,

               Об’єктивне і уважне .

 

Ведуча. Ми починаємо наші змагання .

 

Конкурс 1. «Плавці»

Кожна команда отримує по кульці, вам навприсядки, без допомоги рук, дмухаючи на кульку необхідно довести її до фінішу, взяти кульку в руки і передати її наступному учаснику.

 

Конкурс 2. Сороконіжка

Команди сідають навприсядки, кладуть руки один одному на плечі, і таким чином рухаються до кеглі і назад.

Перемагає команда, яка першою виконала завдання та не розривала руки.

 

Конкурс 3. Скнара

Команди шикуються в колонах по одному, і кожен учасник по черзі та за допомогою команди бере в руки два м’ячи, ракетку для бадмінтона, обруч та скакалку, оббігає кеглю, повертається назад і передає предмети  наступному учаснику;

 

 

 

Конкурс 4. «Лабіринт»

По черзі кожен учасник пробігає через 3 обруча, які тримають в лінію збоку від себе по два помічники перед кожною командою, оббігає стійку і повертається знову проходячи через обручі, після приходу останнього учасника, вся команда береться за руки і виконує те ж завдання всій командою, перемагає команда, яка закінчила естафету першою з найменшою кількістю помилок.

 

Конкурс 5. Виклик номерів.

Команди стають за номерами, починаючого з першого і до останнього. Ваше завдання – намагатися заволодіти м’ячем тим номерам, які я викличу. Перемагає та команда, яка оволодіє м’ячем більше раз.

 

Конкурс 6.  Катання обруча.

Кожен учасник команди по черзі повинен прокотити обруч від старту до фінішу. Перемагає команда, яка не впустить обруч і першою прийде до фінішу.

 

Конкурс 7. Інтелектуальний конкурс

1.​ Скільки гравців у футбольній команді? (11 гравців )

2.​ Як часто проводяться Олімпійські ігри?(Раз у 4 роки )

3.​ Який м’яч найважчий ?(Баскетбольний)

4.​ Який м’яч найлегший ? (Тенісний )

5.​ Чим славиться Сергій Бубка?(стрибками із жердиною)

6.​ Хто такий Віталій Кличко? (Боксер)

7.​ Скільки білих фігур у шахах? (16)

8.​ Які ви знаєте фізичні якості  (Спритність, витривалість, сила …)

 

Конкурс 8. Хто спритніший

Команди шикуються у колони за лінією старту. По черзі кожен учасник на лінії старту 3 рази віджимається від підлоги, біжить до кеглі. Добігши до кеглі, тричі присідає і повернувщись до команди, оплеском у долоню передає естафету наступному, а сам стає в кінець колони. Перемагає команда, гравці якої швидше впораються із завданням.

 

Ведуча. Поки судді підводят підсумки я пропоную вам пограти у веселу гру «Футбол». Ця гра на уважність. Коли я підніму праву руку вгору – ви кричите «мимо»; ліву руку – «штанга »,  обидві руки догори – « гол ».

Ось так весело і просто ми пограли з вами у футбол. А зараз послухаємо підсумки.

 

Підведення підсумків. Нагородження.

 

doc
Пов’язані теми
Фізична культура, Сценарії
Додано
6 вересня 2020
Переглядів
695
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку