"Спортивні естафети" для фізкультурно-оздоровчих заходів.

Про матеріал
Згодиться для допомоги вчителям фізичної культури та інших дисциплін у вивченні та проведенні рухливих ігор, естафет та спортивних свят, які є важливим засобом реалізації міжпредметних зв'язків у процесі фізичного виховання школярів.
Перегляд файлу

Спортивні  естафети.

  № 1 Незвичайний гольф. 

Склад команди 12 учасників (6 хлопчиків і 6 дівчаток). Від кожної команди, до місця старту, прибувають спортсмени і знаходиться на місці старту. Після реєстрації, суддя шикує всіх спортсменів в одну шеренгу, оголошує умови та подробиці змагання, дає відповіді на запитання учасників. Розминка 2 хвилини. Потім дається старт для 2 команд. Відлік часу розпочинається з моменту готовності до старту першого гравця.

Дівчинка тримаючи м’яч рукою, звичайним бігом долає дистанцію до зазначеної позначки, встановивши м’яч на позначці повертається назад і передає естафету хлопчику який із хокейною ключкою біжить до м’яча і здійснює удар намагаючись потрапити у зазначені ворота (за кожне влучне попадання -10 секунд від загального часу). Теж саме, почергово виконують наступні учасники.  Переможець визначається за найменшим часом.

 

№ 2 Ведення футбольного м`яча.

Склад команди 4 учасників (2 хлопчиків і 2 дівчаток). Від кожної команди, до місця старту, прибувають спортсмени і знаходиться на місці старту. Після реєстрації, суддя шикує всіх спортсменів в одну шеренгу, оголошує умови та подробиці змагання, дає відповіді на запитання учасників. Розминка 2 хвилини. Потім дається старт для 2 команд. Спортсмени ведуть футбольний м’яч обводячи стійки що розміщені на відстані 1м. намагаючись не збивати стійки і не торкатись їх. За кожну збиту стійку і торкання штраф 5 секунд. Обвівши останню фішку учасник бере м’яч в руки і оббігши прапорець звичайним бігом повертається назад, передає м’яч наступному учасникові. Переможець визначається за найменшим часом.

 

По закінченню забігів, суддя знову шикує учасників і оголошує їм результати, і відпускає дітей до тренера або керівника делегації.

 

 

№ 3 Біг з перенесенням  м`яча  для великого тенісу  ракеткою для  настільного  тенісу.

       Склад команди 4 учасників (2 хлопчиків і 2 дівчаток). Від кожної команди, до місця старту, прибувають спортсмени і знаходиться на місці старту. Після реєстрації, суддя шикує всіх спортсменів в одну шеренгу, оголошує умови та подробиці змагання, дає відповіді на запитання учасників. Розминка 2 хвилини. Потім дається старт для 2 команд. Спортсмени стартують з лінії старту переносячи м’яч ракеткою, оббігають фішки що знаходиться на відстані 1м одна від одної, намагаючись не збивати стійки і не торкатись їх.  В кінці кладе тенісний м’яч  в миску (миска знаходиться на місці прапорця) і повертається з ракеткою звичайним бігом на старт де передає естафету наступному учаснику. За кожну збиту стійку і падіння м’яча штраф 5 секунд, за торкання м’яча рукою під час перенесення штраф 10 секунд. Переможець визначається за    найменшим часом. 

.

По закінченню забігів, суддя знову шикує учасників і оголошує їм результати, і відпускає дітей до тренера або керівника делегації.

№ 4 Ведення баскетбольного м`яча з обвідкою.

             Склад команди 4 учасників (2 хлопчиків і 2 дівчаток). Від кожної команди, до місця старту, прибувають спортсмени і знаходиться на місці старту. Після реєстрації, суддя шикує всіх спортсменів в одну шеренгу, оголошує умови та подробиці змагання, дає відповіді на запитання учасників. Розминка 2 хвилини. Потім дається старт для 2 команд. Спортсмени ведуть баскетбольний м’яч обводячи стійки що розміщені на відстані 1м одна від одної, намагаючись не збивати стійки. За кожну збиту стійку і торкання штраф 5 секунд. Переможець визначається за найменшим часом.

 

По закінченню забігів, суддя знову шикує учасників і оголошує їм результати, і відпускає дітей до тренера або керівника делегації.

№ 5 Передав – сідай.

          Склад команди 6 учасників (3 хлопчиків і 3 дівчаток). Від кожної команди, до місця старту, прибувають спортсмени і знаходиться на місці старту. Після реєстрації, суддя шикує всіх спортсменів в одну шеренгу, оголошує умови та подробиці змагання, дає відповіді на запитання учасників. Розминка 2 хвилини. Потім дається старт для всіх команд. Команди    шикуються у колони по одному. Поперед кожної колони обличчям до неї на відстані 5–6 кроків стають капітани. Капітани одержують по м’ячу. За сигналом капітан кидає м’яч першому гравцеві у своїй колоні. Піймавши м’яч, той повертає його капітанові й сідає на землю (у  спортивному залі – на паркет). Капітани кидають м’яч наступним по черзі. Одержавши м’яч від останнього гравця своєї колони, капітан піднімає його вгору. Якщо під час гри хто-не-будь із учасників упустить м’яч   він повинен його підняти й кинути капітанові, ставши знову на місце. Команда, капітан якої першим підняв м’яч перемагає і отримує один заліковий бал. Потім капітан стає в шеренгу а на його місце виходить один з членів команди і гра поновлюється.                    Гра закінчується після того як всі учасники команди побувають на місці капітана. Перемагає команда що набрала найбільшу  кількість балів. 

№ 6 На нове місце.

Склад команди 6 учасників (3 хлопчиків і 3 дівчаток). Від кожної команди, до місця старту, прибувають спортсмени і знаходиться на місці старту. Після реєстрації, суддя шикує всіх спортсменів в одну шеренгу, оголошує умови та подробиці змагання, дає відповіді на запитання учасників. Розминка 2 хвилини.  

      Команда шикується в дві колони по одному одна назустріч одній    

 

 

       На відстані 18м від них проводиться лінія. За сигналом судді перший   номер кожної команди, біжать за лінію другої і передають естафету (доторкнувшись до учасника). Перші номери залишаються на новому місці, а другі біжать за лінію перших і передають естафету.   Перемагає команда, всі гравці якої першими опиняться на іншому боці з найменшим часом.

По закінченню забігів, суддя знову шикує учасників і оголошує їм результати, і відпускає дітей до тренера або керівника делегації.

№ 7  Ведення великого гімнастичного м`яча.

Склад команди 12 учасників (6 хлопчиків і 6 дівчаток). Від кожної команди, до місця старту, прибувають спортсмени і знаходиться на місці старту. Після реєстрації, суддя шикує всіх спортсменів в одну шеренгу, оголошує умови та подробиці змагання, дає відповіді на запитання учасників. Розминка 2 хвилини. Потім дається старт для 2 команд. Спортсмени в парі (хлопчик + хлопчик, дівчинка + дівчинка) ведуть великий гімнастичний м’яч обводячи стійки що розміщені на відстані 4м. намагаючись не збивати стійки і не торкатись їх. За кожну збиту стійку і торкання штраф 5 секунд. Обвівши останню фішку учасник бере м’яч в руки і оббігши прапорець звичайним бігом повертається назад, передає м’яч наступному учасникові. Переможець визначається за найменшим часом.

 

По закінченню забігів, суддя знову шикує учасників і оголошує їм результати, і відпускає дітей до тренера або керівника делегації.

№8. Естафета математична .

Гравців розподіляють на дві команди. Напроти кожної команди на відстані 8-12 м від лінії старту на підлозі плакат з математичними завданнями (дошка, покладена на підлогу), крейда. За командою викладача капітани біжать до математичних завдань, розв'язують одне із них, повертаються назад, торкаються витягнутої руки гравця, який стоїть попереду, і стають у кінець своєї колони. Наступні виконують те ж саме завдання. Виграє команда, яка раніше закінчила естафету. Варіанти естафети: а) географічна естафета; б) знайти найбільше слово у «Спортивній газеті»; в)дати (підкреслити) правильну відповідь на запитання (види спорту, видатні спортсмени.

doc
Додано
21 лютого 2023
Переглядів
1196
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку