Спортивні та рухливі ігри на уроках фізичної культури в початковій школі (4клас)

Про матеріал
Рухливі ігри, за умови їх систематичного використання, сприяють зміцненню здоров’я та забезпечують достатню фізичну активність молодших школярів. Вони задовольняють потребу організму дитини в русі, сприяють збагаченню її рухового досвіду. За допомогою ігор у школярів закріплюються та вдосконалюються різноманітні вміння і навички з основних рухів, розвиваються такі важливі якості, як сила, швидкість, спритність, витривалість.
Перегляд файлу

                        на уроках фізичної культури                                       в початковій школі

 

 

 

 

 

 

 

j0301480

 

 

 

4 клас

 

Група, струнко!

Значення гри: сприяє розвиткові уваги, вдосконаленню техніки виконання команд.

Інтенсивність: низька.

Учитель стоїть обличчям до гравців, що вишикувалися в одну шеренгу, і подає різні команди. Гравці виконують команду лише тоді, коли вчитель перед нею говорить слово "Група". Той, хто помиляється, робить крок уперед, але продовжує брати участь у грі. Гра триває не більше трьох хвилин.

Третій зайвим

Значення гри: сприяє розвиткові спритності, швидкості.

Інтенсивність: висока»

Гру можна проводити на галявині в лісі, в парку, на майданчику тощо. Усі гравці, крім вибраних двох ведучих, стають по двоє в коло обличчям до центра кола. Таким чином, учасники гри утворюють два кола (зовнішнє і внутрішнє). Двоє ведучих: один з них утікає, другий наздоганяє, намагаючись поквачити втікача рукою, а той, рятуючись, стає попереду якоїсь пари. Тоді гравець, котрий стоїть позаду третім, стає втікачем, а той, що доганяє, вже старається його поквачити. Якщо тому, хто доганяє, вдалося. поквачити того, хто втікав (або третього), то вони міняються ролями.

Правила: Гра починається за командою вчителя. Той, хто втікає, не має права забігати в коло та його перебігати. Забігши в коло, втікач повинен відразу стати попереду якоїсь пари. Той, хто порушить це правило - буде доганяти. Той, хто втікає, не має права бігти більше одного кола.

М'яч - середньому

Значення гри: розвиток влучності, уважності, навичок орієнтування у просторі, швидкості реакції.

Інтенсивність: середня.

Гравці утворюють кілька кіл. У середині кожного кола стоїть ведучий, який почергово кидає м'яч своїм гравцям по команді, а ті передають його назад ведучому. Отримавши м'яч від останнього гравця, ведучий піднімає м'яч угору. Виграє команда, що першою закінчила передачу м'яча.

Варіанти: Передача м'ячів триває 2-3 рази підряд. Гравці, крім ведучого, сидять на підлозі.

 

Не давай мяча ведучому

Значення гри: сприяє вдосконаленню передач однією, двома руками, розвиває спритність, кмітливість.

Інтенсивність: середня.

Гру можна проводити на галявині в лісі, у парку, на майданчику тощо. Учасники гри шикуються в коло. В центрі кола - ведучий. Відстань між учасниками гри 1-1,5 м. За командою вчителя гравці передають м'яч один одному. Завдання ведучого - перехопити цей м'яч. Гравець, що з його вини ведучий перехопив м'яч, стає на його місце.

Виграє той, хто жодного разу не помилився при передачі м'яча, а серед ведучих той, хто найшвидше перехопив м'яч.

Варіанти: З декількома ведучими. З просуванням гравців по колу. Передача м'яча ногами.

Правила: Не дозволяється тримати м'яч більше трьох секунд. Передавати м'яч дозволяється будь-яким способом. Гравцям, щоб відвести увагу ведучого, дозволяється робити різні обманні рухи: повороти, стрибки, передачі, кидки тощо. Ведучому і будь-кому з гравців дозволяється перехопити м'яч, що вилетів за коло

М'яч у колі

Значення гри: розвиток влучності, уважності, навичок орієнтування у просторі, швидкості реакції.

Інтенсивність: середня.

Гравці шикуються у коло на відстані витягнутих рук. Двоє ведучих стоять у центрі кола. М'яч в одного з гравців. За командою гравці перекидаються м'ячем так, щоб до них не торкнулися ведучі і щоб м'яч не впав. Коли одному з гравців це не вдається, то він міняється місцями з ведучим.

 

C:\Users\Vova\Desktop\003.jpg

 

docx
Додано
12 квітня 2020
Переглядів
740
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку