Спортивні змагання «Другокласники грайливі, спритні, дужі і кмітливі»

Про матеріал
Відкритий захід з фізичної культури для учнів 2 класу (можливе проведення у 3 і 4 класах) має на меті виховання цікавості до фізкультури і спорту, розвитку рухового апарату, фізичних умінь і навичок, зміцнення здоров’я; виховання почуття дружби, колективізму, взаємовиручки; прагнення до занять фізкультурою, формувати колективу класної родини. Проводити захід краще у спортивній залі.
Перегляд файлу

Змагання «Другокласники грайливі, спритні, дужі і кмітливі»

Мета: виховувати любов до фізкультури і спорту, розвивати руховий апарат, фізичні уміння і навички, зміцнювати здоров’я;

виховувати почуття дружби, колективізму, взаємовиручки;

прищеплювати прагнення до занять фізкультурою,

формувати колектив класної родини.                                                                                                        

Спортивний інвентар: обручі, м’ячі, кеглі, спортивні лавки.

Вчитель:

Дорогі діти, шановні гості!

      Сьогодні ми всі забралися на наше невелике спортивне свято подивитися, які другокласники спритні, розумні, винахідливі. Наше свято кожному прийде до вподоби. Спортивне свято –  це не просто веселощі. Тут перемагає той, хто найсильніший, найшвидший, найрозумніший і це буде девізом нашого свята.

      У сьогоднішніх змаганнях братимуть участь команди 2-Б і 2-В класів.                                                           

Так, спостерігати і судити наші змагання будуть наші судді (десятикласники).   

      Нагадую, що оцінюватись конкурси будуть за швидкість і правильність виконання завдань після кожної естафети. Команда, яка прийде до фінішу першою, отримає 2 бали, другою - 1 бал.

 

                                                  Правила змагань :                                                                                                                                    1.Чесно дотримуватися правил.                                                                                               2.Бути справедливим до себе і до товаришів.                                                                                   3. Не вихвалятися перемогами і не засмучуватись у разі поразки.                                                                                       Учні:

Здоров`я ніхто не дарує,

Не можна здоров`я купити.                                                                                                        Здоров`я нам доля дарує,                                                                                                                     З ним легко і радісно жити.

 

Так добре, коли не хворієш,

Коли усміхаєшся днині.                                                                                                                                          Тоді все на світі ти вмієш,                                                                                                             Тоді ти весела дитина.                                                                                                                Стрибаєш, співаєш, танцюєш,                                                                                                                                                   І кожного перемагаєш.                                                                                                    

Сьогодні ми зібрались дружно в цьому залі                                                                       Спортивне свято подаруємо гостям.                                                                                      Формуємо витримку, тренуємо силу волі.                                                                                                Усі висоти підкоряться нині нам!

 

 

Дівчата всі осанку гарну хочуть мати,                                                                              

А хлопці силу, як незламний Геркулес,                                                                                          Ось треба трішки м’язи підкачати                                                                                                     і підстрибнути з розбігу вище до небес.

 

Зрозуміло, всім відомо,

Що приємно бути здоровим,                                                                                                      Тільки треба знати,                                                                                                                              Як здоровим стати!

 

Кожен день по розпорядку

Маємо робить зарядку.                                                                                                                   Для здоров`я вона плюс,                                                                                                         Намотай собі на вус!

 

Діти ми усі веселі,

кожен з різної оселі.                                                                                                                    Маємо навички чудові,                                                                                                                       Всі спортивні та здорові!

 

Нехай сьогодні в цьому залі

Буяє радість,сміх                                                                                                                                      І щоб команди наші                                                                                                                   Потішили усіх!

 

Удачі всім бажаємо:

«Ні пуху, ні пера»                                                                                                                         Нехай вже починається                                                                                                          Спортивна наша гра!

 

Команди готові? Розпочинаймо!

 

1 конкурс «Привітання команд»

Спортивне змагання

Починати пора,

Нумо, дружно крикнемо всі:

Фізкульт-ура!

 

У змаганнях беруть участь 2 команди:

Команда 2-Б класу «___________________» - капітан команди _____________

Команда 2-В класу «____________________»- капітан команди_____________

 

 

 

А зараз – привітання команд.

(Кожна команда представляє себе)

Привітаймо їх!

2 конкурс «Передачі  м’яча»

У першого гравця м’яч. По команді треба передати м’яч над головою до останнього гравця, який бере м’яч, біжить, стає попереду знов передає м’яч. Виграє команда, яка швидше виконала завдання.

                                                                                                              

3 конкурс «Змійка»                                                                                                                           Гравці  команд кладуть руки на плечі один одному. За сигналом всі гравці  біжать змійкою між кеглями. Потім  повертаються назад до свого місця. Виграє команда, яка раніш виконала завдання.                                                 

4 конкурс  «Посадка картоплі»

Від лінії старту по прямій розложені обручі. У першого гравця відерце з м’ячиками. По команді перший учень розкладає м’ячики у кільця, а другий збирає. Перемагає команда, яка швидше виконала завдання.

 

5 конкурс «Пролізь крізь обруч»

Команди шикуються в шеренги. Біля першого гравця на підлозі обруч. По команді перший бере обруч пролізає  крізь нього, передає наступному, біжить в кінець колони. Перемагає команда, яка швидше виконала завдання.  

 

6 конкурс «Пінгвіни з м’ячем »

Команди шикуються у колони за лінією старту. За сигналом по черзі, затиснувши між колін волейбольний  м’яч, рухаються до свого кольорового кегля. Коли гравець досягне кегля, він бере м’яч до рук і бігом повертається до своєї команди. Перемагає та команда, гравці якої швидше виконали естафету.

7 конкурс  «Катання обруча»

Кожен учасник команди по черзі повинен прокотити обруч від старту до фінішу.

 

8 конкурс «Підтягування на лавці»

Кожен учасник по черзі підтягується на руках, лежачи на лаві. Назад повертаються бігом. Перемагає команда, яка швидше виконала завдання.

 

9 конкурс «Біг парами»

Учасники стають парами, біжать по обидва боки спортивної лавки, назад повертаються бігом. Перемагає та команда, яка першою впоралася із завданням.

 

10 конкурс «Пробіжи по лавці»

Учасники по черзі біжать по лавці, тримаючи витягнуті руки в сторони. Перемагає команда, яка швидше виконала завдання.

 

 

11 «Інтелектуальний конкурс» для вболівальників, поки команди відпочивають, а судді підраховують результати.

 

 

 

Питання до конкурсу

1. Скільки гравців у футбольній команді ?   (11 гравців)

2. Як часто проводяться Олімпійські ігри ?  (Раз у 4 роки)

3. Який м’яч найважчий ?                               (Баскетбольний)

4. Який м’яч найлегший ?                               (Тенісний)

5. Які ви знаєте командні види спорту ?       (Волейбол, футбол)

6. Хто такий Віталій Кличко?                        (Боксер)

7. Скільки білих фігур у шахах?                    (16)

8. Які ви знаєте фізичні якості                       (Спритність, витривалість, сила …)

 

Зараз ми з вами пограємо у веселу гру «футбол». Ця гра на уважність, отже, слухайте уважно умови гри .

 

Коли я підніму

праву руку – всі кричать «футбол»;

ліву руку – «штанга»;

руки в «замок » - «мимо»;

дві руки вверх –  «гол».

 

Ось так весело і просто ми пограли з вами у футбол.

 

Судді підраховують результати змагань.

 

Слово для привітання та нагородження учасників надається суддям змагань.

Переможці отримують грамоти, медалі і призи.

          Спортивне свято – це свято здоров’я. Ми вважаємо, що кожен, хто сьогодні був учасником або вболівальником, отримав заряд бадьорості й зміцнив своє здоров’я. Результати змагань свідчать про те, що всі діти дружать з фізкультурою та спортом. Тому ми бажаємо всім здоров’я та добра! До нових зустрічей.

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
7 лютого 2023
Переглядів
542
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку