ДНЗ « Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей»
Позаурочний спортивно-масовий захід
«ДЕНЬ ЗДОРОВ’Я»
м. Запоріжжя
Організація та проведення позаурочного заходу по фізичній культурі «ДЕНЬ ЗДОРОВ’Я» в ДНЗ « Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей»
Знання, вміння та навички отримані учнями на заняттях фізичної культури поглиблюються та закріплюються в позаурочних заходах. В цьому напрямку використовуються такі форми позаурочної роботи: систематичне заняття у спортивних гуртках; заняття фізичною культурою протягом дня; участь в спортивних святах, змаганнях, спартакіаді як у самому училищі, так і серед навчальних закладів відповідного рівня.
Мета проведення: зміцнення здоров’я людини та формування стійких мотивацій і потреб обережного ставлення до власного здоров’я. Виховування почуття відповідальності та згуртованості в колективі, вміння поводитися у нестандартних ситуаціях та приймати швидкі рішення.
Місце проведення: спортивний майданчик парку Металургів . Обладнання та інвентар: скакалки, канат, волейбольний м’яч, секундомір, рулетка, свисток, кеглі, баскетбольний м’яч, гімнастичний турнік.
Судейська колегія: головний суддя, суддя по видам змагань,.
У змаганнях приймають участь учні команд усіх навчальних груп, віднесених за станом здоров’я до основної та підготовчої медичних груп. Переможець змагань визначається за найменшою кількістю зайнятих місць.
План підготовки заходу
План проведення "ДЕНЬ ЗДОРОВ’Я»
1. Проведення відкриття заходу о 9-00 год.
2. Естафета "Стрибок у довжину з місця".
3. Конкурс «Командна скакалка».
4. Конкурс «Підтягування»
5. Конкурс "Перетягування канату".
6. Конкурс "Кращі волейболісти".
7. Конкурс «Кулінарний батл».
8. Підведення підсумків.
Програма "ДНЯ ЗДОРОВ’Я»
В естафеті приймають участь по 5 учасників від кожної команди. Перший учасник здійснює стрибок у довжину з місця. Кожний наступний учасник виконує стрибок з того місця, на якому зупинився попередній учасник. Довжина стрибка визначається за місцем приземлення останньої точки опори. Переможець визначається за найбільшою відстанню від лінії старту.
В конкурсі приймають участь по 5 учасників від кожної команди. По два учасника здійснюють обертання скакалки, інші три учасника виконують стрибки через неї. На виконання вправи відведено 30 секунд. У разі зупинки час не зупиняється. Переможець визначається за найбільшою кількістю стрибків.
В конкурсі приймають участь по 5 учасників від кожної команди. Завданням конкурсу є перетягування суперника на свій бік. Забороняється відривати руки від канату. Змагання проводяться за олімпійською системою. Переможець визначається за найбільшою кількістю перетягувань суперника на свій бік.
В конкурсі приймають участь по 6 учасників від кожної команди.
Команда розміщується в коло. Завданням конкурсу є здійснити найбільшу кількість передач м’яча серед учасників однієї команди. Команді надається дві спроби. Найкраща зараховується в рахунок конкурсу. Учасникам забороняється виконувати дві поспіль передачі. Переможці визначаються за найбільшою кількістю передач.
Кількість учасників команди 5 юнаків. На виконання завдання дається 1 хвилина. Команда повинна за цей час зробити найбільшу кількість підтягувань. Учасники змінюються довільно. Переможець визначається за найбільшою кількістю підтягувань.
Команда групи створює кулінарний витвір, обираючи довільну тематику, та презентує його. Витвір оцінюється за 12 бальною шкалою суддями. Переможець визначається за найбільшою кількістю балів.
Переможець змагань визначається за найменшою кількістю зайнятих місць в естафетах та конкурсах. Команди переможці нагороджуються за 1-3 місця грамотами.
Керівник фізичного виховання В. В. Ситніков