Способи та правила транспортування потерпілих при різноманітних ушкодження: перенесенням на руках, на плечах, на спині, з використанням носильних лямок і підручних засобів.

Про матеріал
Презентація" Способи та правила транспортування потерпілих при різноманітних ушкодження: перенесенням на руках, на плечах, на спині, з використанням носильних лямок і підручних засобів, на санітарних ношах."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Способи та правила транспортування потерпілих при різноманітних травмах.

Номер слайду 2

Транспортування — один із важливих елементів подання першої допомоги. Для перенесення потерпілого використовують стандартні медичні ноші або їхню імпровізацію з підручних матеріалів. Перенесення потерпілих без нош може здійснюватися одним або двома носіями за допомогою носілочних лямок і без них. При відсутності носілочних лямок використовуються поясні ремені. 

Номер слайду 3

Перенесення потерпілих може здійснюватися також такими способами: -На спині носія; - На руках носія, який охоплює потерпілого однією рукою за спину, інший під сідниці; - На плечі носильника; - На схрещених руках двох носіїв. 

Номер слайду 4

Потерпілих із ушкодженням хребця слід транспортувати в суворо горизонтальному положенні на спині, при цьому потерпілий має лежати на рівній жорсткій поверхні (дошці, фанерці тощо) або на животі . При відсутності помічників можливе транспортування волоком на імпровизованій волокуші — на брезенті, плащ-палатці, гілках .

Номер слайду 5

Розшук поранених та хворих на полі бою Мал. Відтягнення пораненого переповзанням: а – на боці; б – на спині; в – на животі; г – за допомогою носилкової лямки. Мал. Розшук та відтягнення пораненого АБВГМал. Способи виносу пораненого носилковою лямкою: а – на спині; б переповзанням напівкарачки. Мал. Способи виносу пораненого двома солдатами: а – на «замку» з двох рук; б – на руках «один за одним»абаб

Номер слайду 6

Розрізняють такі способи перенесення потерпілих: на руках, на плечах, на спині, з використанням носильних лямок, підручних засобів, на санітарних носилках.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Транспортування потерпілих Після виносу поранених (уражених) із поля бою та надання їм першої медичної допомоги здійснюються заходи щодо їх перенесення чи перевезення у місця збору та евакуації на вищий рівень медичного забезпечення, з метою надання спеціалізованої медичної допомоги. Перенесення або перевезення потерпілих із одного місця в інше називається транспортуванням. Воно виконується до і після надання першої медичної допомоги потерпілим. Способи і правила транспортування залежать від стану потерпілого, наявних сил і засобів медичного забезпечення бою.

Номер слайду 9

Транспортний засіб для вивозу поранених з полю бою. Транспортер переднього краю

Номер слайду 10