Стародавній китай . Культура китая. Цікаві факти історії кульиури.

Про матеріал
Дана розробка викладена для узагальнення знань учнів про Китай ,культуру ,мову та історичні факти існування міфів династії Мін,Цін,Тан . Архіологічні знахідки ,розкопки історії стародавній цивілізації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентацію створено за допомогою комп’ютерної програми ВГ «Основа» «Електронний конструктор уроку»

Номер слайду 2

1. Назвіть священні книги індуїзму. Чому індуїзм називають релігією аріїв?2. Що символізували боги індуїзму?3. Як в Індії з’явився буддизм? Чого вчить ця релігія?4. Дайте визначення терміна «варни». Які варни існували в Індії? З чим пов’язана їх поява?5. Розкажіть про досягнення індійської архітектури у давнину.6. Чим уславилися індійські математики та астрономи?

Номер слайду 3

1) Ніла) Месопотамія2) Тигр і Євфратб) Індія3) Інд і Гангв) Єгипет4) Хуанхе та Янцзиг) Китай

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Східна Азія– між морями Тихого океану і горами Тибет. На північному сході– Східнокитайська рівнина. Центральна частина– гористо-лісиста

Номер слайду 6

Хуанхе («жовта»)«Блукаюча річка» — під час дощів розливається на десятки кілометрів У долині річки Хуанхе цивілізація зародилася раніше, ніж на берегах Янцзи. Янцзи («голуба»)

Номер слайду 7

Основна їжа китайців – рис. Вирощувати рис важко. По колино в воді селяни орали плугом поле і саджали в болоті рис.

Номер слайду 8

З давніх-давен китайці розводили шовкопрядів. Шовкопряди це невеликі черв'ячки, які живляться листям шовковиці.

Номер слайду 9

Китайці навчилися розмотувати кокони і ткати з ниток шовк. Шовк дуже цінувався. Технологію виробництва шовку китайці тримали в суворій таємниці.

Номер слайду 10

У ІІ ст. до н.е. було прокладено Великий шовковий шлях. Упродовж 2000 років він залишався найдовшим у світі. Він простягався на 12 800 км від Шанхаю в Китаї до м. Гадеса в Іспанії.

Номер слайду 11

Китайці першими навчилися вирощувати чайні кущі і готувати чай.

Номер слайду 12

У VІст. до н. е. китайські майстри винайшли фарфор з якої почали виготовляти чашки й красиві вази. Порцеляновий посуд був дуже гарний і дорогій. Його продавали на вагу золота. Технологію виробництва фарфору тримали в секреті.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

XIV ст. до н. е.створення держави Інь у долині річки Хуанхе. XI ст. до н. е.завоювання Інь плем’ям Чжоу, створення Чжоуської держави. VII ст. до н. е.розпад держави Чжоу. Перша половина I тис. до н. е.розселення китайців на південь від долини Хуанхе до Янцзи. V ст. до н. е.виникнення семи ворогуючих держав. IV–III ст. до н. е.«час царств, що борються»

Номер слайду 15

У 221 р. до н.е. правитель царства Цінь об'єднав увесь Китай під своєю владою. Він створив імперію Цінь і став називати себе Цінь Шіхуанді. Вона існувала лише 14 років.час правління імператора сав спржнім лихом для китайського народу.

Номер слайду 16

Для захисту від кочівників з півночі Цінь Шіхуанді почав будувати Велику Китайську ствну. Вона простяглася на шість з половиною тисяч кілометрів. Після смерті імператора Велику Китайську стену будували ще впродовж тисячі років.

Номер слайду 17

У 1974 р. випадково було знайдено гробницю імператора Цінь Шіхуанді. У гробниці було знайдено цілу армію – 6 тисяч глиняних фігур воїнів коней натурального розміру. У кожного воїна було своє, не схоже на інші , обличчя.

Номер слайду 18

Після смерті Цінь Шіхуанді спалахнуло повстання. Його очолив Лю Бан, він заснував нову династію – Хань, яка правила чотиреста років.

Номер слайду 19

За правління Лю Бана Китай перетворився на могутню державу.

Номер слайду 20

1. Опрацювати текст параграфа. 2. Виконати завдання по контурних картах.3. Скласти кросворд на 20 слів за темою.

Номер слайду 21

pptx
Додав(-ла)
Danilova Inesa Vitaliivna
Пов’язані теми
Педагогіка, Розробки уроків
Інкл
Додано
29 серпня 2020
Переглядів
3221
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку