Стаття "Голодомор 1932 - 1933 років... "

Про матеріал

Мета: Пам'ять людей про голодомор тривалий час каралась смертю. Важко було мовчати, але мовчали. Людську пам'ять було взято під конвой. На роки, на десятиліття... Страшне приневолене мовчання... Довго чекали, але дочекались коли ожила, проснулась людська пам'ять, розвернись її глибини і заговорили вуста тисяч, мільйонів свідків трагедії, віддаленої від нас десятиліттями.

Перегляд файлу

Зроніть сльозу, бо ми не мали сліз.

Заплачте разом, а не поодинці.

Зроніть сльозу за тими, хто не зріс,

Що мали зватись гордо – українці!

 

   З 85-ми роковинами Голодомору 1932 - 1933 років в Україні та з метою гідного вшанування пам'яті жертв голодоморів в Україні, патріотичного виховання підростаючого покоління у Вовчищовицькому  НВК відбувся цикл заходів з цієї нагоди. Така тема, як  Голодомор повинні наскрізно увійти у навчання українських школярів, тема Голодомору зараз у нас асоціюється з куском депресивної інформації, а насправді – це тема, яка будує, яка розвиває те, що ми називаємо соціальні та громадянські компетентності, пошану до почуття гідності кожної людини…

   Пам’ять людей про голодомор тривалий час каралась смертю. Важко було мовчати, але мовчали. Людську пам’ять було взято під конвой. На роки, на десятиліття... Страшне приневолене мовчання... Довго чекали, але дочекались коли ожила, проснулась людська пам’ять, розверзнись її глибини і заговорили вуста тисяч, мільйонів свідків трагедії, віддаленої від нас десятиліттями.

    З нагоди відзначення пам’ятної для українського народу , в школі  було проведено виставку стіннівок та тематичні виховні години, оформлено виставку тематичної літератури у шкільній бібліотеці "Забуттю не підлягає". 23 листопада  з 1-11 класах відбулись «Уроки пам’яті» вшанування пам'яті жертв голодоморів , а також акція «Незабудки пам’яті», де учні школи з шаною виготовляли  квіти незабудки  для вшанування  пам'ять жертв Голодомору. Учні школи переглянули відео-спогади очевидців голодоморів, архівні матеріали того часу, які тривалий період не оприлюднювались та підготували виступи з даної тематики. Відбулася акція "Запалюємо пам'яті свічу"  в пам'ять про жертв Голодомору 1932-33 років – ґеноциду українського народу та вшанували хвилиною мовчання .Звертаючись до учнів школи, директор Городечна Ольга Михайлівна  закликала всіх зберегти пам'ять про трагічні сторінки історії нашої держави для майбутніх поколінь та запалити свічку пам'яті 24.11.2018 року о 16.00.

 

docx
Додано
26 березня 2019
Переглядів
531
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку