Стаття "Безпека на дорозі – безпека життя"

Про матеріал

Формування основ безпечного поводження дітей на дорогах та вулицях, щоб дати поняття про те, що безпечний шлях— це найкращий шлях до школи. Різноманітною за змістом і формою була проведена профілактична робота з питань попередження дорожньо-транспортного травматизму.

Перегляд файлу

Життя людини, її здоров’я — це

головне…

 

      Безпечна дорога —це життєва необхідність. Тому, з 12 по 16 листопада у Вовчищовицькому НВК , Мостиського району  пройшов тиждень безпеки дорожнього руху, який уключав у себе  заходи щодо формування основ безпечного поводження дітей на дорогах та вулицях, щоб дати поняття про те, що безпечний шлях— це найкращий шлях до школи. Різноманітною за змістом і формою була проведена профілактична робота з питань попередження дорожньо-транспортного травматизму.

Під час проведення загальношкільної лінійки діти були ознайомлені з планом проведення тижня. Класними керівниками були проведені хвилинки безпеки та єдиний урок «Безпека на дорозі – безпека життя».  Під час цих заходів учителі використовували різноманітні форми та методи роботи з дітьми, такі як: перегляд відеосюжетів, формулювання проблемних питань, складання пам’яток, читання та обговорення казок, відгадування загадок,  виконання практичних завдань, різноманітні ігри, тренінгові вправи. Було проведено вікторину керівником гуртка «Юні туристи - краєзнавці» Замрій Л.М. «Знай правила дорожнього руху, як табличку множення » .

Учителем основ здоров’я Гуль Л.Й.  було проведено конкурс «Найкращий знавець правил дорожнього руху», на якому учні виконували тестові завдання та обговорили основні правила поведінки на вулиці та дійшли висновку, що знання правил дорожнього руху, уважність, обережність на дорогах –  це запорука власної безпеки.

На базі шкільної бібліотеки була організована  виставка-огляд літератури з  теми «Ми пішоходи».

Свої таланти учні 5-7 класів могли продемонструвати, взявши участь у виставці-конкурсі малюнків  «Дорога – не місце для гри!».                                                                                                                У п’ятницю було проведено флешмоб з учнями 5 класу «Ми за безпечний рух»

Усі проведені заходи були цілеспрямовані на формування у дітей ціннісного ставлення до власного життя та здоров’я, популяризації правил дорожнього руху серед дітей та молоді.  Усі заходи пройшли на належному рівні. Кожен день був  цікавим, корисним та різноманітним.

 

Вчитель  історії  Мочерад  Л.М.

docx
Додано
26 березня 2019
Переглядів
1089
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку