Стаття на тему: "Як перезавантажити уроки іноземноїмови за допомогою штучного інтелекту"

Про матеріал
Використання штучного інтелекту в освіті має свої плюси та мінуси, і кожен користувач відчуває їх індивідуально. З одного боку, штучний інтелект (ШІ) сприяє індивідуалізації навчання, автоматизації оцінювання, поліпшенню доступності та спрощенню адміністративних процесів. З іншого боку, він має обмежені можливості порівняно з викладачем, присутня відсутність гнучкості, можливі технічні неполадки, питання конфіденційності даних. Важливо розуміти, що штучний інтелект не може замінити вчителя , а може виступати лише в ролі помічника та асистента.
Перегляд файлу

 


     Прогрес постійно рухається вперед. Технологічні та наукові досягнення відкривають перед нами нові можливості і змінюють спосіб, яким ми живемо, працюємо та взаємодіємо один з одним. Зараз, мабуть не знайдеться жодної людини, яка б не чула про штучний інтелект. Про нього говорить увесь світ. Ми всі знаємо, що штучний інтелект стрімко розвивається і впливає на різні аспекти нашого життя.

  Штучний інтелект (ШІ) використовується для автоматизації процесів виробництва та оптимізації роботи машин та обладнання, допомагає вирішувати складні завдання у сферах, таких як медицина (діагностика та лікування),  допомагає вченим обробляти великі обсяги даних, робити складні обчислення та моделювання, що сприяє розвитку науки і технологій та ін. можлтвості. Разом з іншими галузями індустрія штучного інтелекту неймовірно змінює індустрію освіти. І нам, як викладач потрібно встигати за постійними змінами, слідкувати за новинками, розвиватись і рости у своїй професійній діяльності.

       Що ж таке штучний інтелект?

   Штучний інтелект – це галузь комп'ютерних наук, яка займається розробкою програм, алгоритмів та систем, що дозволяють комп'ютерам виконувати завдання, які зазвичай потребують людського інтелекту.

     Використання штучного інтелекту (ШІ) у викладанні іноземної мови відкриває широкі можливості для покращення навчання та забезпечення індивідуалізованого підходу для кожного здобувача освіти. Ось кілька способів, які можна використати в цьому контексті:

  •        автоматичне розпізнавання мовлення та переклад;
  •        інтерактивні програми та ігри для навчання мов;
  •        оцінювання та відстежування прогресу здобувачів освіти.

 

 

 

    Штучний інтелект (ШІ) допомагає трансформувати спосіб навчання викладачів і спосіб навчання здобувачів освіти. Його використання у викладанні іноземної мови може покращити ефективність навчання, роблячи його більш доступним, цікавим та ефективним для широкого кола студентів.

    Нижче подано приклади кількох популярних інструментів з коротким описом, які можна використовувати при підготовці до уроку іноземної мови.


 


twee - це могутній інструмент на основі штучного інтелекту, який дозволяє виконувати різноманітні завдання та оптимізує процес навчання.


    За допомогою цього інструменту можна:

  •        створювати питання до будь-якого відео на YouTube за кілька секунд;

  •        створювати діалоги, історії, листи або статті на будь-яку тему і на будь-якому рівні;
  •        швидко створювати питання з вибором, відкриті питання та висловлення із відповідями "так" чи "ні";
  •        знаходити цікаві питання для обговорення, факти та цитати відомих осіб, пов'язані з темою;
  •        генерувати словниковий запас, пов'язаний з темою та створювати вправи з вставними та відкритими дужками та багато інших можливостей.

Це неймовірний помічник у створенні завдань на будь-якому рівні , з будь-яким вашим запитом.


Chat GPT OpenAl – чат-бот зі штучним інтелектом, який комунікує з користувачем, відповідаючи на запитання в діалоговому режимі.


 

  Він може виступати асистентом вчителя.  Ви можете дати Chat GPT завдання та попросити допомогти з його розв’язанням і він в свою чергу запропонує ідеї для вирішення цієї ситуації.

  Chat GPT є потужним генератором ідей, готовим вам допомогти у створенні різноманітних концепцій і значно зекономити час викладача.


 


 


  Quizlet - це популярна онлайн- платформа для навчання та запам'ятовування інформації за допомогою флеш-карток та інших інтерактивних методів. Якщо простіше, то – це сучасний інструмент для опанування нової лексики.


   За допомогою цього ресурсу на уроках іноземної мови можна покращити словниковий запас. Вивчення нових слів, виразів і фраз стає інтерактивним та цікавим.

   Платформа Quizlet не обмежується лише словниковими можливостями. Її алгоритми дозволяють створювати тести, вдосконалювати навички правопису та спільно працювати над завданнями через інтерактивні ігри.

Персональний помічник сучасного вчителя на платформі НА УРОК складається з набору інноваційних інструментів на основі штучного інтелекту, який дозволить оптимізувати щоденну роботу педагогів.


 

        Використання штучного інтелекту в освіті має свої плюси та мінуси, і кожен користувач відчуває їх індивідуально. З одного боку, штучний інтелект (ШІ) сприяє індивідуалізації навчання, автоматизації оцінювання, поліпшенню доступності та спрощенню адміністративних процесів. З іншого боку, він має обмежені можливості порівняно з викладачем, присутня відсутність гнучкості, можливі технічні неполадки, питання конфіденційності даних. Тому слід розуміти, що штучний інтелект не може замінити вчителя , а може виступати лише в ролі помічника та асистента.

 

      Існує безліч програм на базі штучного інтелекту, проте важливо усвідомити, що використання всіх доступних інструментів не є ефективним підходом. Це не лише не призведе до досягнення бажаних результатів, але й вимагатиме значних зусиль та витрат часу. З урахуванням постійного зростання кількості програм, важливо обирати ті, які є найважливішими та найкориснішими для ваших конкретних потреб. Правильний вибір інструментів штучного інтелекту дозволяє не лише ефективно виконувати рутинні завдання, а й звільняє час для творчості, натхнення та уникнення професійного вигорання.

 

Вікторія Псар, викладач I -ї категорії  ДНЗ “Бердянський МПЛ”

 м. Бердянськ.

.

https://life.pravda.com.ua/columns/2023/08/4/255650/

https://osvitoria.media/experience/podruzhytysya-zi-shtuchnym-intelektom-ideyi-dlya-vchyteliv-ta-uchniv/

https://twee.com/

https://quizlet.com/goodbye

https://naurok.com.ua/assistant

https://chat.openai.com/

 

 

docx
Додано
1 жовтня
Переглядів
3
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку