«Статути Збройних сил України.Військова дисципліна,її суть і значення»

Про матеріал
Статути Збройних сил України Заняття 2. Військова дисципліна,її суть і значення Навчальні питання 1. Військова дисципліна, її суть і значення 2. Обов’язки військовослужбовців з дотримання військової дисципліни 3. Заохочення та стягнення, що накладають на солдат (матросів), сержантів (старшин)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Заняття 2. Військова дисципліна,її суть і значення. Розділ 3. Статути Збройних сил України

Номер слайду 2

НАВЧАЛЬНІ ПИТАННЯ1. Військова дисципліна, її суть і значення2. Обов’язки військовослужбовців з дотримання військової дисципліни3. Заохочення та стягнення, що накладають на солдат (матросів), сержантів (старшин)

Номер слайду 3

1. Військова дисципліна, її суть і значення. Військова дисципліна — це бездоганне й неухильне дотримання всіма військовослужбовцями порядку і правил, установлених військовими статутами та іншим законодавством України. Вона ґрунтується: ♦ на усвідомленні військовослужбовцями свого військового обов’язку, ♦ відповідальності за захист Вітчизни, ♦ незалежності та територіальної цілісності України,♦ на вірності Військовій присязі.

Номер слайду 4

Військова дисципліна досягається шляхом:виховання високих бойових і морально-психологічних якостей військовослужбовців на національно-історичних традиціях українського народу та ЗСУ, патріотизму, свідомого ставлення до виконання військового обов’язку, вірності Військовій присязі;особистиї відповідальності кожного військовослужбовця за дотримання Військової присяги,виконання своїх обов’язків,вимог військових статутівформування правової культури військовослужбовців;

Номер слайду 5

умілого поєднання повсякденної вимогливості командирів до підлеглих без приниження їх особистої гідності,з дотриманням прав і свобод,постійною турботою про них та правильним застосуванням засобів переконання, примусу й громадського впливу колективузразкового виконання командирами військового обов’язку, їх справедливого ставлення до підлеглих;підтримання у військових об’єднаннях, з’єднаннях, частинах (підрозділах), закладах та установах необхідних матеріально-побутових умов, статутного порядку;своєчасного і повного постачання військовослужбовців установленими видами забезпечення;чіткої організації і повного залучення особового складу до бойового навчання.

Номер слайду 6

2. Обов’язки військовослужбовців з дотримання військової дисципліни Військова дисципліна зобов’язує кожного військовослужбовця:♦ дотримувати Конституції та законів України, Військової присяги, неухильно виконувати вимоги військових статутів, накази командирів(крім випадків явно злочинного наказу чи розпорядження);♦  бути пильним, зберігати державну та військову таємницю — вид державної таємниці, що охоплює відомості у сфері оборони;

Номер слайду 7

♦ додержуватися визначених військовими статутами правил взаємовідносин між військовослужбовцями, зміцнювати військове товариство;  ♦ виявляти повагу до командирів і один до одного, бути ввічливими і дотримувати військового етикету;♦  поводитися з гідністю й честю, не допускати самому і стримувати інших від негідних вчинків;♦ не вживати під час проходження військової служби наркотичні засоби,психотропні речовини чи їх аналоги, а також не вживати спиртних напоїв під час виконання обов’язків військової служби.

Номер слайду 8

За стан дисципліни у військовому колективі відповідає командир. Стан військової дисципліни у військовій частині (підрозділі) визначається здатністю особового складу виконувати в повному обсязі та в строк поставлені завдання; морально-психологічним станом особового складу; спроможністю командирів (начальників) підтримувати на належному рівні військову дисципліну.

Номер слайду 9

3. Заохочення та стягнення,що накладають на солдат (матросів), сержантів (старшин)Заохочення та стягнення — важливі засоби виховання військовослужбовців і зміцнення військової дисципліни. Кожний командир у межах прав, наданих йому Статутом, зобов’язаний заохочувати підлеглих військовослужбовців за старанність, розумну ініціативу та сумлінне виконання службових обов’язків. Якщо командир вважає, що наданих йому прав недостатньо для заохочення військовослужбовців, він може клопотати про заохочення перед старшим командиром.

Номер слайду 10

До солдатів (матросів), сержантів (старшин) застосовуються такі заохочення:а) оголошення подяки;б) зняття раніше накладеного дисциплінарного стягнення;в) надання одного додаткового звільнення з розташування військової частини чи корабля на берег поза чергою військовослужбовцям строкової служби;г) надання додаткової відпустки військовослужбовцям строкової служби строком до 5 діб;ґ) повідомлення батьків або колективу за місцем роботи чи навчання військовослужбовця до його призову на службу про зразкове виконання ним військового обов’язку та про отримані заохочення;д) нагородження грамотою, цінним подарунком або грошовою премією;е) нагородження військовослужбовця його фотокарткою, у якій він знятий біля розгорнутого Бойового Прапора військової частини;є) присвоєння військового звання старший солдат (старший матрос);ж) присвоєння сержантам(старшинам) строкової служби,які звільняються в запас,чергового військового звання,вищого на один ступінь за військове звання,передбачене штатною посадою,яку обіймав сержант чи старшина під час звільнення в запас,до старшини,головного корабельного старшини включно;з) занесення прізвища військовослужбовця до Книги пошани Військової частини(корабля)и) нагородження заохочувальними відзнаками Міністра оборони України

Номер слайду 11

У разі невиконання (неналежного виконання) військовослужбовцем своїх службових обов’язків, порушення військовослужбовцем військової дисципліни або громадського порядку командир має нагадати йому про обов’язки служби, а за необхідності — накласти дисциплінарне стягнення.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

На солдатів (матросів) строкової військової служби можуть бути накладені такі стягнення:а)      зауваження;б)      догана;в)      сувора догана;г)      позбавлення чергового звільнення з розташування військової частини чи корабля на берег;ґ)      призначення поза чергою в наряд на роботу — до 5 нарядів;д)      позбавлення військового звання старший солдат (старший матрос).

Номер слайду 14

На солдатів(матросів) (крім військовослужбовців строкової військової служби) можуть бути накладені такі стягнення:а)      зауваження;б)      догана;в)      сувора догана;г)      попередження про неповну службову невідповідністьґ)      призначення поза чергою в наряд на роботу — до 5 нарядів;д)      позбавлення військового звання старший солдат (старший матрос).е) звільнення з військової служби за службовою невідповідністю

Номер слайду 15

https://naurok.com.ua/test/join?gamecode=3104135 ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ

Номер слайду 16

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Дячук Євген
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
15 жовтня 2023
Переглядів
4942
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку