STEM-проєкт (Ч.2) на прикладі уроку «Клас Комахи. Бджола». (Кутасевич Ю., Нетеса С.)

Про матеріал
STEM-проєкт (Ч.2) на прикладі уроку «Клас Комахи. Бджола». (Кутасевич Ю., Нетеса С.)
Перегляд файлу

image

image

imageЯ к і с т ь м е д у м о ж н а в и з н а ч и т и в д о м а ш н і х умовах за допомогою декількох методів:

Вигляд та   якісний мед має бути прозорим, без осаду та кристалізації, а його консистенція консистенція повинна бути однорідною

                    Аромат                 мед повинен мати приємний аромат, який залежить від типу квітів, з яких зібрано нектар

                           Смак              якісний мед має бути приємним на смак, без гіркоти та кислого присмаку

Розчинність додайте чайну ложку меду до склянки теплої води і помішайте. Якісний мед повинен розчинятися повністю в воді, не залишаючи осаду

Іспит на воду     налийте трохи меду на чисту тарілку. Якісний мед не повинен розтікатися, якщо тарілку нахилити


image

image

image


image


image


image

image

image


image


image


image

ХІД РОБОТИ

1.                Зберіть квіти лікарських рослин (кульбаба, бузина тощо) 300 гр.

2.                Заповніть горщик квітами і додайте 300 мл води.

3.                imageРозігрійте горщик на плиті на помірному вогні (зверніться по допомогу до дорослого).

4.                Зменшуйте вогонь та постійно помішуйте масу до того, як вона стане густою.

5.                Процідіть масу через сито в чистий горщик.

ХІД РОБОТИ

6.  imageПоставте горщик на плиту на маленький вогонь, додайте 300 гр цукру та помішуйте.

7.  Додайте 1 столову ложку лимонного соку (це допоможе зберегти мед свіжим та світлішим).

8.  Помішуйте, поки маса не стане густою.

9.  Виключіть плиту та перелийте мед в банку через густий бавовняний матеріал.

10.            Ваш мед готовий до вживання! Смачного!

image

image

image


image

image

image

image

Порівняння штучного та натурального меду

                    Параметр               Штучний мед Натуральний мед

imageСмак та аромат              Може мати штучний смак та аромат   може відрізнятися в залежності від виду Має природний смак та аромат, який меду та регіону виробництва

                                   Колір      Може мати штучний колір  відрізнятися в залежності від виду меду Має природний колір, який може та регіону виробництва 

                                       Ціна              ніж натуральний медЗазвичай дешевший, Зазвичай дорожчий, ніж штучний мед


image

image

image

image

image

image


image

image

image


image


image


image

image

image

pdf
Додано
11 травня 2023
Переглядів
276
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку