Стилі спілкування. Значення упевненої поведінки для здоров'я.

Про матеріал
Стилі спілкування. Значення упевненої поведінки для здоров'я. Матеріал до підручника: І. Д. Бех, Т. В. Воронцова, В. С. Пономаренко, С. В. Страшко
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Стилі спілкування. Значення упевненої поведінки для здоров'я.

Номер слайду 2

Манера спілкування

Номер слайду 3

Пасивний стиль спілкування. Вони, як правило, сумніваються у своїх втручаннях у спілкування з іншими людьми. Це люди, які не люблять привертати увагу і робити все, щоб уникнути цього. Вони не втягуються в питання та демонструють відповідність рішенням інших людей, ставлячи бажання та думки інших перед своїми. Приклад паивного стилю спілкування

Номер слайду 4

Упевнений стиль спілкування. Цей стиль характерний для людей, здатних захищати власні інтереси та думки, поважаючи при цьому, що інші мають їх. Це єдиний стиль спілкування, який полегшує стосунки між людьми. Упевнений знає, як захищати свої права одночасно, коли вони не згодні, а також розуміє і поважає точки зору свого співрозмовника. Зазвичай це люди, які користуються хорошою самооцінкою, мають впевненість у собі та впевнені в собі.

Номер слайду 5

Агресивний стиль спілкування. Вони критикують поведінку інших, навіть поширюючи образи щодо іншого. Вони не виявляють ніякого інтересу до своїх співрозмовників, відповідаю,чи на запитання, що задаються іншим запитанням і навіть ігноруючи їх.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Наслідки стилів спілкування

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Підсумки. У житті трапляються ситуації, коли необхідно звернутися подопомогу або від чогось відмовитися. У таких випадках люди зазвичай поводяться або пасивно,або агресивно, або упевнено. Упевнена манера спілкування є найкращою у більшостівипадків. Пасивна і агресивна манери спілкування виправдані лише удеяких ситуаціях.

pptx
Додано
1 жовтня 2022
Переглядів
3631
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку