Презентація "Невідкладна допомога Перша психологічна підтримка (самодопомога, практики подолання страху, тривоги). Перша домедична допомога при різних надзвичайних станах."

Про матеріал
Презентація "Невідкладна допомога Перша психологічна підтримка (самодопомога, практики подолання страху, тривоги). Перша домедична допомога при різних надзвичайних станах" для 6 класу. Матеріал відповідає оновленій навчальній програмі 2022 року. .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Невідкладна допомога. Перша психологічна підтримка (самодопомога, практики подолання страху, тривоги). Перша домедична допомога при різних надзвичайних станах.

Номер слайду 2

Тестові завдання до теми «Повітряна тривога Сигнали оповіщення про повітряну тривогу. Шляхи і правила евакуації. Види укриттів. «Правило двох стін». Підготовка «тривожної валізи».https://naurok.com.ua/test/riziki-i-nebezpeka-povitryana-trivoga-1670598.html

Номер слайду 3

Небезпеки в умовах війни

Номер слайду 4

Перша психологічна допомога (ППД) – це сукупність заходів загальнолюдської підтримки та практичної допомоги ближнім, які відчувають страждання і потребу. Перша допомога – це проведення найпростіших медичних заходів для порятунку життя, зменшення страждань потерпілого від надзвичайної ситуації і попередження розвитку можливих ускладнень.

Номер слайду 5

Тривожність. Страх. Паніка. Апатія. Стрес. Ступор. Почуття провини. Перевтома. Злість. Спустошення1. Довіряйте тільки перевіреним джерелам інформації.2. Наскільки це можливо, підтримуйте звичну рутину, звички, слідкуйте за особистою гігієною3. Зберігайте зв’язок, регулярно дзвоніть або пишіть своїм родичам та близьким.4. Фізичний контакт. 5. Оптимізм та почуття гумору.6. Не призначайте дат кінця війни.7. Будуйте плани на майбутнє8. Самодопомога, використання практик для подолання страху та тривог

Номер слайду 6

Паніка Паніка – це напад тяжкого страху, Тривоги та відчуття внутрішньої напруги. Методи боротьби з панікоювикористовуйте седативні дихальні техніки, наприклад, “3-7-8”: 3 секунди на вдих, 7 – на затримання повітря і 8 секунд на видих. Поверніться до відчуття тіла; робіть самомасаж; напружтесьдайте вихід емоціям; плачте, співайте; використайте різкі запахи – спирт, цитрусові; вмийтесь холодною водоюспрямуйте паніку у безпечні дії; якщо вам хочеться бігти — біжіть на місці, якщо вам хочеться забитися в куток — забийтеся в кутокогорніть людину теплою ковдрою, дайте тепле питво, нагадайте про базові речі: хто вона є, що вона тут робить, хто поряд з нею, як її звуть.

Номер слайду 7

Апатія. Гострі приступи паніки та тривоги зазвичай зміняються почуттям апатії. Такі періоди можуть бути не тривалими, але вони також потребують пропрацювання. Важливо пам’ятати, що апатія – закономірний “хімічний” відкат після сплеску гормонів стресу. Методи подолання апатії:дійте; виконуйте будь-які прості дії та не намагайтесь їх аналізуватидотримуйтесь щоденної рутини; регулярне харчування, гігієна, розминкаробить щось руками; наприклад, мийте посуд, пакуйте речі, плетіть сіткуплануйте свої задачі на день; нехай їх буде небагато, але намагайтесь виконати їх будь-щообмежте доступ інформації; читання новин треба обмежити до декількох коротких періодів на деньзалучайте близьких та знайомих до спільної роботи

Номер слайду 8

Першадопомогапри кровотечі

Номер слайду 9

Перша допомога при термічних опіках

Номер слайду 10

Першадопомогапри травмах

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Практична частина. Відпрацювання навичок самодопомоги при 1.забиттях 2. зупинення незначної кровотечі 3. обробка подряпин 4. обробка невеликих ран.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Мельник Марина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
5 жовтня 2022
Переглядів
5457
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку