Стоп - булінг! Булінг - це не круто!

Про матеріал
На сьогодні у світі залишається критичною проблема булінгу. – цькування та проявів агресії до особистості з метою її принизити. Сотні мільйонів дітей та молодих людей у кожному куточку планети страждають від їх проявів з боку інших людей – сторонніх і навіть рідних.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Булінг – це не круто!

Номер слайду 2

Булінг (англ bully ) — прояв агресії - цькування, задирання, погрози, залякування, побиття.

Номер слайду 3

Психологічний (словесний) - це словесне знущання або залякування за допомогою жорстоких слів, яке включає в себе постійні образи, погрози і неповажні коментарі про будь-що (про зовнішній вигляд, релігію, етнічну приналежність, особливості стилю одягу, т. і. ).

Номер слайду 4

Фізичний булінг – прояв фізичної агресивної поведінки і полягає у побитті, стусанах, підніжках, утриманні, штовханні, стусанах, щипанні, кусанні тощо.

Номер слайду 5

Економічний булінг- крадіжки, пошкодження, ховання чи знищення одягу чи інших особистих речей, вимагання грошей тощо.

Номер слайду 6

Соціальний булінг - це застосуванням тактики ізоляції припускає, що когось навмисно не допускають до участі в роботі групи, будь це трапеза за обіднім столом, гра, заняття спортом або ж громадська діяльність.

Номер слайду 7

https://www.youtube.com/watch?v=wx. W2l8 Wh. Ye8&feature=youtu.be

Номер слайду 8

Кібербулінг –це форма агресії, що мыстить жорстокі дії з метою дошкулити, нашкодити, принизити людину з використанням інформаційно-комунікаційних засобів: мобільних телефонів, електронної пошти, соціальних мереж тощо.

Номер слайду 9

Часто кібербулінг містить елементи переслідування, залякування, звинуваченні когось з використанням образливих слів, брехні і неправдивих чуток, відороликів з вмістом побиття чи приниження особистостті в мережі інтернет.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Як діяти в ситуації булінгу. Неодмінно звертатися по допомогу до дорослих — учителів і батьків, психолога. Ігноруйте кривдника. Якщо є можливість, намагайтесь уникнути сварки, зробіть вигляд, що вам байдуже і йдіть геть. Якщо ситуація не дозволяє вам піти, зберігаючи самовладання, використайте гумор. Цим ви можете спантеличити кривдника, відволікти його від наміру дошкулити вам. Стримуйте гнів і злість. Адже це саме те, чого домагається кривдник. Говоріть спокійно і впевнено, покажіть силу духу. Не вступайте в бійку. Кривдник тільки й чекає приводу, щоб застосувати силу. Що агресивніше ви реагуєте, то більше шансів опинитися в загрозливій для вашої безпеки і здоров'я ситуації. Не соромтеся обговорювати такі загрозливі ситуації з людьми, яким ви довіряєте. Це допоможе вибудувати правильну лінію поведінки і припинити насилля.

Номер слайду 13

https://www.youtube.com/watch?v=espwz. DTLVk. E

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Виховна робота
Додано
25 лютого 2021
Переглядів
944
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку