Стратегія виховної роботи в закладі середньої освіти

Про матеріал
Розробка стратегії виховної роботи на 5 років в закладі освіти. Виховна система школи – це цілісна структура, яка сприяє успішній діяльності виховання.
Перегляд файлу

Виховна система школи – це цілісна структура, яка сприяє успішній діяльності виховання. У школі відбувається моральне становлення учнів, формування в них творчого мислення, відповідальності.  сприяння  розвитку пізнавальної творчої активності особистості,  розвиток природних здібностей, уяви і продуктивного мислення , почуттям відповідальності за долю України, її народу, виховання естетичних смаків,  ведення здорового способу життя. Основна увага приділяється формуванню громадянина-патріота України, створенню умов для самореалізації особистості здобувача освіти. Утвердження поваги до державної мови, піднесення її престижу серед громадян є важливим аспектом формування й розвитку особистості.

Основні завдання:

1.Формування основ світогляду, пізнавальної активності і культури розумової праці, вироблення уміння самостійно здобувати знання, застосовувати їх у своїй практичній діяльності.

2.Сприяти формуванню навичок самоврядування, соціальної активності і відповідальності в процесі практичної громадської діяльності, правової культури, вільного володіння державною мовою, засвоєння основ державного і кримінального права, активної протидії випадкам порушення законів.

3. Організувати комплекс заходів, спрямованих на попередження проявів булінгу, запобігання та протидії домашньому насильству серед учнів. профілактична роботи на основі глибокого вивчення причин і умов, які сприяють скоєнню учнями правопорушень

4. Підготовка випускників до свідомого вибору професії.

5. Залучення до активної екологічної діяльності, формування основ естетичної культури, гармонійний розвиток духовного, фізичного та психічного здоров’я.

6.Затвердження культури здорового способу життя

 

 

 

 

 

№ з/п

Зміст заходу

Часи реалізації

Відповідальні

1

Створення та оновлення  нормативно-правової бази виховної роботи закладу

2021-2025 р.р.

Заступник директора з виховної роботи

2

Забезпечення належної організації науково-дослідної та методичної роботи у сфері виховної роботи

2021-2025 р.р.

Заступник директора з виховної роботи

3

Підвищення професійної компетентності фахівців у сфері виховання, налагодження конструктивної взаємодії, соціального партнерства між учнями та педагогами

2021-2025 р.р.

Заступник директора з виховної роботи

Класні керівники 1-11 класів

 

Підтримка та розвиток сімейних традицій, активне залучення сім'ї до процесу виховання;

 

2021-2025 р.р.

Заступник директора з виховної роботи

Класні керівники 1-11 класів

 

Постійне підвищення рівня організації, покращення функціонування як окремих елементів системи виховання, так і всієї системи в цілому

2021-2025 р.р.

Заступник директора з виховної роботи

Класні керівники 1-11 класів

Сучасний етап розвитку національної системи освіти та виховання характеризується поширенням інноваційних процесів. Навчально-виховна робота потребує технологій, які б сприяли створенню умов для саморозвитку та самореалізації особистості. Ідеально відповідає цій потребі проектна діяльність, бо вона сприяє активному залученню й реалізації життєвих планів здобувачів освіти.

Досвід діяльності нашого закладу переконує, що значною мірою його успішний розвиток пов'язаний з удосконаленням виховної системи через метод проектів. Але успішним цей метод є завдяки інформатизації виховного процесу, що дає можливість створити для учнівської молоді «розширену діяльність», в якій вона діє, пізнає і спілкується, тим самим освоюючи систему соціальних зв'язків та відносин.

 

 

Проєкт «Я громадянин та патріот Батьківщини»

Метою проєкту є визначення пріоритетів та основних напрямів національно-патріотичного виховання, забезпечення змістового наповнення національно-патріотичного виховання, формування національно-культурної громадянської ідентичності, національно-патріотичного світогляду, збереження та розвитку суспільно-державницьких та духовно-моральних цінностей Українського народу, готовності громадянина до виконання обов'язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України, усвідомлення досягнень Українського народу, його інтелектуальних, духовних та інших надбань.

 

Проєкт «Школа – без булінгу, сім’я без насильства»

Метою  проекту є формування правових знань, правил поведінки в суспільстві; формування толерантності, здатності до успішної соціалізації підлітків в суспільстві. Навчити здобувачів освіти сприяти формуванню правової культури, загальнолюдських цінностей, вихованню поваги до прав і свобод особистості, почуття власної гідності, справедливості; дати можливість здобувачам освіти набути навичок впевненої поведінки, сприяти формуванню навичок правомірної поведінки, вміння самостійно приймати рішення в різних ситуаціях; виховувати почуття шанобливого ставлення до закону і прав інших людей, вміти відповідати за свої вчинки.

 

 

 

 

 

Проєкт «Школа лідера»

Метою проєкту є забезпечення постійного професіонального росту дітей-лідерів та координаторів, їх інформованість щодо нормативної та методичної бази діяльності органів самоврядування дітей та учнівської молоді. Формування успішних лідерів передбачає перенесення здобутих знань і навичок у середовище ровесників, що забезпечує більшу результативність виховної роботи.

 

 

 

 

Проєкт «Марафон унікальних справ»

Метою проєкту є створення умов для формування та розвитку обдарованої особистості, реалізації її потенціалу. Виявлення та сприяння розвитку інтелектуально обдарованих школярів, формування готовності до свідомого вибору майбутньої професії, сприяння самовираженню учнів у різних видах діяльності, задоволенню їх потреб, інтересів та стимулювання творчого самовдосконалення, виховання компетентної особистості, здатної здійснювати самостійний вибір та приймати відповідальні рішення.

 

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Додано
28 листопада 2022
Переглядів
369
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку